Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Κατασκευή: Σπιράλ χριστουγεννιάτικα στολίδια από χαρτί

 

Στολίζουμε τις τάξεις, τους διαδρόμους και τα σπίτια μας με κατασκευές φτιαγμένες από τα παιδιά. Μπορείτε να βρείτε τα εκτυπώσιμα αρχεία από τα  πατρόν των κατασκευών εδώ. 

ΘΕΑΜΑτικές προσπάθειες

Το θεατρικό εργαστήρι για νέους 16–21 ετών «Έλα με το δικό σου τρόπο» διεξάγεται αυτή την εποχή στο Μικρό Εθνικό Θέατρο, σε συνεκπαίδευση συμπερίληψης (αναπήρων και μη αναπήρων). Περιλαμβάνει «κύκλους» για τέσσερις θεματικές πτυχές της θεατρικής τέχνης.

Ο πρώτος κύκλος άρχισε τον Οκτώβριο και ολοκληρώνεται αρχές Φεβρουαρίου 2022. Περιλαμβάνει τέσσερις εβδομάδες σε κάθε θεματική. Σημαντικό ρόλο στο εργαστήρι έχει ο Βασίλης Οικονόμου, ο πρώτος Ελληνας ηθοποιός με εμφανή αναπηρία (εκ γενετής μαιευτική παράλυση άνω άκρου).

Εκπαίδευση υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών

Μια νέα δημιουργική συνεργασία σύνηψε το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) με τον Δήμο Καλλιθέας, δίνοντας νόημα στην εξυπηρέτηση δημοτών με προβλήματα όρασης.
Εργαζόμενοι του Δήμου Καλλιθέας εκπαιδεύτηκαν στις τεχνικές προσέγγισης, υποδοχής και εξυπηρέτησης των ατόμων με οπτική αναπηρία από ειδικούς εκπαιδευτές μέσω θεωρητικών προσεγγίσεων αλλά και βιωματικών δράσεων, καθιστώντας πλέον με αυτό τον τρόπο τις υπηρεσίες του Δήμου Καλλιθέας πιο προσιτές σε άτομα με αναπηρία όρασης.

Nέος κύκλος εκπαιδευτικών προβολών από το «Petit Plan: Κινηματογράφος για Εφήβους»

Το «Petit Plan: Κινηματογράφος για Εφήβους» παρουσιάζει το νέο κύκλο εκπαιδευτικών προβολών για το 2021 – 2022 με τίτλο «Όλοι Διαφορετικοί, Όλοι Ίσοι». Ένας κύκλος ταινιών με θέματα που αφορούν την ισότητα των φύλων, το σχολικό εκφοβισμό, το ρατσισμό, το προσφυγικό και άλλα επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα για όλες τις ηλικίες.

Χριστούγεννα 2021: Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις γιορτές

Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου θα κλείσουν φέτος τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων, ενώ η επιστροφή στα θρανία θα γίνει τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022.

Σημειώνεται ότι φέτος, η παραμονή των Χριστουγέννων πέφτει Παρασκευή (24 Δεκεμβρίου) και τα Χριστούγεννα, Σάββατο (25 Δεκεμβρίου) και γι’ αυτό τα σχολεία θα κλείσουν από την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου.

Υπουργείο Παιδείας: Στοπ στα εξ αποστάσεως μαθήματα στα πανεπιστήμια

Εγκύκλιο με την οποία βάζει στοπ στα εξ αποστάσεως μαθήματα έστειλε το υπουργείο Παιδείας στα ΑΕΙ. Στην εγκύκλιο αναφέρεται πως δεν είναι νόμιμη η διδασκαλία με μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λόγω νόσησης του διδακτικού προσωπικού και δεν δύναται να προσμετρηθεί στον ελάχιστο αριθμό των δεκατριών εβδομάδων για τη διδασκαλία ενός μαθήματος, όπως τονίζεται στα foititikanea.gr.

Συμμορίες εκτός ελέγχου στα σχολεία

Πέμπτη 11 Νοεµβρίου 2021. Σε πρότυπο λύκειο της Αθήνας έχει ακουστεί το κουδούνι του διαλείμματος. Στο προαύλιο όλα μοιάζουν φυσιολογικά. Μόνο κάποιος υποψιασμένος θα παρατηρούσε την απειλητική μετακίνηση τριών μαθητών προς τη μια άκρη της αυλής. Είναι οι νταήδες του σχολείου –μαθητές της Β΄ Λυκείου– και μόλις έχουν εντοπίσει το θήραμά τους, έναν μαθητή της Α΄ Λυκείου. «Δώσε μου τη ζακέτα σου, άντε τελείωνε, γδύσου», του λέει ο ένας βγαίνοντας μπροστά. Το παιδί φορούσε μια αθλητική ζακέτα με το λογότυπο μιας ομάδας του ΝΒΑ. «Αφησέ με ήσυχο». «Εμένα θα με σέβεσαι», αντιτείνει ο άλλος, πλησιάζοντας με νόημα το πρόσωπό του στο δικό του. Ο αδελφός του παιδιού, μαθητής της Γ΄ Λυκείου, αντιλαμβάνεται το περιστατικό και τρέχει να τον υπερασπιστεί. «Αφησέ τον, σταματήστε πια να τον πειράζετε», λέει. Τρώει μια γροθιά στο πρόσωπο. Ηταν το σήμα προς τους άλλους δύο της ομάδας να αναλάβουν δράση. Του επιτέθηκαν από πίσω, πριν τους αντιληφθεί. Αρχισαν να τον χτυπούν και να τον κλωτσάνε. Οι μώλωπες στο πρόσωπο ήταν εμφανείς τις επόμενες ημέρες, το ίδιο και το πρήξιμο στο σαγόνι.

Ποιοι χαμηλοσυνταξιούχοι και ΑμεΑ θα λάβουν 250 ευρώ- Τι ισχύει για υγειονομικούς

Στα 338,5 εκατ. ευρώ ανέρχτεια το κόστος των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής για χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και ΑμεΑ ως ενίσχυση στο κύμα ακρίβειας που πλήττει την αγορά.

1) Αναλυτικά, στους υγειονομικούς των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και του ΕΚΑΒ θα δοθεί επίδομα ίσο προς το ήμισυ του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού με την μισθοδοσία Δεκεμβρίου. Το βοήθημα αναμένεται να λάβουν περίπου 100.000 υγειονομικοί, με κόστος περί τα 90 εκατ. ευρώ.

Κορωνοϊός – Pfizer: 100% αποτελεσματικό το εμβόλιο σε εφήβους 12-15 ετών

Η Pfizer Inc ανακοίνωσε σήμερα πως το εμβόλιό της κατά της Covid-19 προσέφερε ισχυρή μακροπρόθεσμη προστασία κατά του ιού σε μια μελέτη τελευταίου σταδίου που πραγματοποιήθηκε μεταξύ εφήβων ηλικίας από 12 έως 15 ετών.

Δύο δόσεις του εμβολίου ήταν 100% αποτελεσματικές κατά της Covid-19, όταν η αποτελεσματικότητά τους μετρήθηκε από επτά ημέρες μέχρι και πάνω από τέσσερις μήνες μετά τη δεύτερη δόση, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Κρήτη: Μαθήματα σε χαρτόκουτες σε Ειδικό Σχολείο

Εικόνες «γροθιά στο στομάχι» από Ειδικό σχολείο στην Κρήτη. Παιδιά με αναπηρία κάνουν μάθημα ανάμεσα σε… χαρτόκουτες.

Βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας – μάλλον όχι και για πρώτη φορά – δείχνει τον χώρο που χρησιμοποιείται για τις «αίθουσες» να είναι απλά ένας διάδρομος. Εκεί τοποθετήθηκαν θρανία και μπροστά τους μπήκαν κάτι τεράστια χαρτόνια σαν διαχωριστικά…