Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια με τα LEGO μας

 

Συμβουλές από το ΚΕΠΚΑ για την αγορά παιδικών παιχνιδιών ενόψει των γιορτών

Τις τυπικές διαδικασίες που ακολουθούμε όταν αγοράζουμε ένα οποιοδήποτε άλλο προϊόν καλεί το ΚΕΠΚΑ τους καταναλωτές να πράττουν όταν αγοράζουν παιδικά παιχνίδια.

«Καθοριστικός παράγοντας, για την επιλογή του παιχνιδιού, που θα δωρίσουμε, αυτές τις γιορτινές μέρες, στο παιδί μας, είναι ο ευαίσθητος και αδιαμόρφωτος ακόμα, χαρακτήρας του», τονίζει το Κέντρο Προστασίας Καταναλώτών.

ΟΟΣΑ στο Capital.gr: "Μεταρρυθμίστε τα σχολεία - Οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν"

Με άρθρο του στο Capital.gr που φέρει τον τίτλο "Σχεδιάζοντας την Εκπαιδευτική Απάντηση της Ελλάδας στις Πραγματικότητες του 21ου αιώνα" και στον απόηχο των απογοητευτικών αποτελεσμάτων των μαθητών της Ελλάδας στον διεθνή διαγωνισμό PISA του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ο κ. Andreas Schleicher, Διευθυντής Εκπαίδευσης και Δεξιοτήτων του Οργανισμού, ο οποίος ηγείται του Προγράμματος Διεθνούς Αξιολόγησης Μαθητών (PISA), κάνει μια πρώτη αξιολόγηση των ελληνικών αποτελεσμάτων και αναδεικνύει σημαντικές προβληματικές πτυχές του ελληνικού σχολείου. Εμμέσως πλην σαφώς δείχνει τον δρόμο για τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το ελληνικό σχολείο προκειμένου, όπως σημειώνει, "η διδασκαλία και η μάθηση να καινοτομούν και να παραμένουν σε διαρκή σχέση με έναν κόσμο μας ο οποίος αναδιαμορφώνεται γρήγορα".

Οι 9 αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας για τα σχολεία, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς

Από το φετινό Δεκέμβριο και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024

«Πολλές μικρές αλλαγές στην εκπαίδευση που όμως στο τέλος θα αθροίζονται σε κάτι που μετά γίνεται γινόμενο - Θα πατήσουμε το γκάζι στις αλλαγές». Αυτό είναι το σύνθημα του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη ο οποίος ετοιμάζει ένα μπαράζ νομοθετικών παρεμβάσεων καθώς έλαβε το «πράσινο» φως από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Podcast: Ο 19χρονος που σκότωσε δύο ανθρώπους επειδή είχε μείνει μετεξεταστέος


Υπάρχει τρόπος να προετοιμαστείς για την πατρότητα;

Οι μπαμπάδες δεν διαφέρουν πολύ από τις μαμάδες. Δουλεύουν, περνούν χρόνο με τα παιδιά τους, χαίρονται, λυπούνται, κλαίνε, χρειάζονται υποστήριξη. Υπάρχουν, όμως, γι' αυτούς τρόποι που θα τους προετοιμάσουν κατάλληλα για τον ερχομό του παιδιού;

Κοινά βιβλία Ιστορίας Ελλάδας-Τουρκίας; Μια δύσκολη παλιά συζήτηση και το χρονικό της

Το χρονικό μιας παλιότερης προσπάθειας προσέγγισης των δύο κρατών μέσω των βιβλίων Ιστορίας που με το χρόνο ατόνησε και ξεχάστηκε

Η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα με την ασυνήθιστη «επίθεση φιλίας» που τη συνόδευσε, έδωσε την αφορμή να ανοίξει ξανά μια αρκετά παλιά συζήτηση για το κατά πόσο είναι εφικτό να γραφτούν κοινά βιβλία Ιστορίας των δύο κρατών, έτσι ώστε οι επόμενες γενιές Ελλήνων και Τούρκων να αποκτήσουν σταδιακά μια άλλη εικόνα του παρελθόντος που να μην προωθεί την καχυποψία και την εχθρότητα, αλλά τις σχέσεις καλής γειτονίας. 

Κύπρος: Θέματα ΑμεΑ και κωφών στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται για τα νοσηλευτήρια

Στόχος του Υπουργείου Υγείας (Κύπρου) παραμένει η ισότιμη και δίκαιη πρόσβαση όλων σε όλα τα νοσηλευτήρια επανέλαβε η Πόπη Κανάρη μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Ενημέρωση.

Ερωτηθείσα σχετικά με τη δυσκολία που συναντούν κωφά άτομα λόγω έλλειψης διερμηνέων, η κυρία Υπουργός απάντησε ότι είναι ένα από τα θέματα που εντάσσονται στο νέο νομοσχέδιο για τροποποίηση του υφιστάμενου νόμου.

Όλγα Τζέτζη, παιδίατρος: Καθήκον μας η εκπαίδευση των εφήβων και των οικογενειών τους σε θέματα σεξουαλικότητας

Η σεξουαλικότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητας της ανθρώπινης ύπαρξης και είναι αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης βιολογικών, πολιτισμικών, ψυχολογικών, κοινωνικών και θρησκευτικών παραγόντων.

Η εφηβική ηλικία είναι μια περίοδος σημαντικών σωματικών και ψυχικών αλλαγών οι οποίες σηματοδοτούν το πέρασμα από την παιδική στην ενήλικο ζωή.

Συστάσεις για την εισαγωγή στερεών τροφών στον 1ο χρόνο της ζωής

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, μπορείτε να βρείτε συστάσεις για την εισαγωγή των στερεών τροφών στη διατροφή του βρέφους, είτε ενδιαφέρεστε ως γονέας ή φροντιστής, είτε είστε επαγγαλματίας. Οι συστάσεις βασίζονται σε επιστημονική τεκμηρίωση και διαμορφώθηκαν το 2018 από επιστημονική επιτροπή στην οποία συμμετείχαν μέλη της Εθνικής Επιτροπής Διατροφικής Πολιτικής και της Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού.

Σχετικά αρχεία