Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Τι κάνουν οι δάσκαλοι στις διακοπές;

Αυτή είναι η ιστορία των πανελλαδικών εξετάσεων

Μια από τις κορυφαίες εκπαιδευτικές διαδικασίες του ελληνικού κράτους οδηγεί στην εισαγωγή των αποφοίτων του Λυκείου στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Διεξάγονται στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής χρονιάς (Μάιο ή Ιούνιο, παλαιότερα Σεπτέμβριο) από το Υπουργείο Παιδείας, με κοινά θέματα για όλους τους υποψηφίους κάθε επιστημονικού πεδίου.

Δύο στα δέκα παιδιά στη χώρα μας έχουν υποστεί κακοποίηση



Δύο στα δέκα παιδιά στη χώρα μας έχουν υποστεί κακοποίηση. Ωστόσο λιγότερο από 10% των περιστατικών κακοποίησης αναφέρονται και καταγγέλλονται. Με αφορμή τα συγκλονιστικά στοιχεία για το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης στη χώρα μας, το κακοποιημένο παιδί θα είναι ένα από τα κεντρικά θέματα στο 32ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Παίδων που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου 2019. 

Δήμος Καλαμαριάς: Τα παιδιά έστειλαν μήνυμα για μια κοινωνία χωρίς απόβλητα

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και ενηλίκων ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι ποικίλες δράσεις που οργάνωσε και πραγματοποίησε η αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου σε συνεργασία με το τμήμα Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος .

2.100 παιδιά στην «Κατασκήνωση στην Πόλη»

Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώθηκαν τα ονόματα των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» ηλικίας 6 -12 ετών για τρεις περιόδους κατά τους θερινούς μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο.

Ελληνόφωνη και αγγλόφωνη δημιουργική απασχόληση για παιδιά στην Επίδαυρο

Οι γονείς θεατρόφιλοι παράλληλα με την προπώληση των εισιτηρίων πρέπει να φροντίσετε και την απασχόληση των παιδιών για να απολαύσετε απερίσπαστοι τις επιδαύρειες παραστάσεις. Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου πραγματοποιεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών στην Επίδαυρο κάθε Παρασκευή και Σάββατο, κατά τη διάρκεια των παραστάσεων στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στους χώρους του Ξενία Επιδαύρου (Μουσείο Κοστουμιών).

Θέλει το παιδί σας να γίνει πιλότος; Μαθήματα από τη Δευτέρα σε Αθήνα, Μέγαρα και Τανάγρα

Μαθήματα αεροπορίας μπορούν να παρακολουθήσουν παιδιά 14-17 ετών που αγαπούν τον κόσμο της αεροπορίας και ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τις πρώτες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις σχετικά με τον αεροπορικό κλάδο.

Μήπως η οικογένειά σας έχει πολύ στρες;

Σαν γονιός, ξέρετε ότι το στρες είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητάς σας. Αλλά αυτό που ίσως δεν αντιλαμβάνεστε είναι ότι ο δικός σας εκνευρισμός μπορεί να έχει αντίκτυπο στα επίπεδα στρες του παιδιού σας και το σπίτι σας να γίνει πεδίο μάχης με εντάσεις, φωνές και μονολεκτική επικοινωνία. Δε γίνεται να απαλλαγείτε από όλο το στρες της καθημερινότητας, αλλά μπορείτε να το μειώσετε και κυρίως, να το εντοπίσετε.

Αγρίνιο: Οι καταστροφές του καλοκαιριού στα σχολεία… ξεκίνησαν

Η σχολική χρονιά έφθασε στο τέλος της. Μία από τις σημαντικές υποχρεώσεις προγραμματισμού για το επόμενο σχολικό έτος είναι και συντήρηση και επισκευή των σχολικών κτιρίων.

Δυστυχώς για όλους τις τελευταίες δέκα ημέρες απογευματινές ώρες, στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο το οποίο συστεγάζεται με το 9ο Δημοτικό Σχολείο και το 9ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου και βρίσκεται επί της οδού Τέρμα Ψηλοβράχου, και στο οποίο φοιτούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, προκλήθηκαν ζημιές στο κτίριο.

6ος Περίπατος φιλίας 2019 από τα Φιλαράκια Ελλάδας (Αθήνα)

ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – BEST BUDDIES GREECE
# #BestBuddiesGreece #BBFW2019

ΕΝΑΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ
ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 στις 10:00 π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος τα Φιλαράκια Ελλάδας – Best Buddies Greece πραγματοποιούν για 6η συνεχόμενη χρονιά, τον «ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΦΙΛΙΑΣ-Αθήνα 2019». 

Σε όλον τον κόσμο ο Περίπατος Φιλίας, έχει καθιερωθεί ως ο μεγαλύτερος περίπατος φιλίας, αγάπης και αποδοχής ατόμων με νοητική υστέρηση ή/ και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες.

Ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει δωρεάν camp για μαθητές σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής

Για πρώτη φορά, μαθητές σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Πειραιά, ηλικίας από 5 έως 12 ετών, θα μπορέσουν να συμμετάσχουν δωρεάν σε καλοκαιρινό camp που διοργανώνει ο δήμος σε συνεργασία με την ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΟΙΝΣΕΠ.

Το camp θα διαρκέσει για τις επόμενες δύο εβδομάδες και πραγματοποιείται στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.

Ζητούν «συγγνώμη» οι νεαροί για την επίθεση σε ΑμεΑ στον Βόλο

Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν ένας 18χρονος και ένας 16χρονος που συνελήφθησαν το Σάββατο κατηγορούμενοι για αρπαγή, εξύβριση, πρόκληση σωματικών βλαβών σε άτομο με νοητική υστέρηση καθώς και άσκοπη κινητοποίηση Αρχών. Ο εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τις πράξεις τους και εκείνοι ζήτησαν «συγνώμη» για τις αδιανόητες ενέργειές τους εις βάρος ενός ΑμεΑ. Η ποινική δίωξη αφορά αρπαγή από κοινού με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ψευδή αναφορά στην αρχή, παραβίαση του Νόμου περί Προσωπικών Δεδομένων, απλή σωματική βλάβη και εξύβριση.