Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια - δώρα με LEGO

 

Ρομπότ «panda» που βοηθά παιδιά με αυτισμό από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Έχει ασπρόμαυρο περίβλημα για την αποφυγή της υπερδιέργερσης που προκαλούν σε παιδιά με αυτισμό τα έντονα χρώματα, είναι κατασκευασμένο από λείο πλαστικό υλικό με κάποια λούτρινα σημεία, έχει ενσωματωμένα ροδάκια για κίνηση και μπορεί να σταθεί σε όρθια θέση. Τα μάτια του είναι φωτιζόμενα με δυνατότητα απενεργοποίησης και οι εκφράσεις του προσώπου του απλοποιημένες.

ESET: Πώς οι χάκερ μπορούν να αποκτήσουν έλεγχο στα baby monitors – Οδηγίες προστασίας

Η παραβίαση της οικογενειακής συσκευής παρακολούθησης των μωρών είναι μια ανησυχητική προοπτική για κάθε γονέα.

Τρομακτικές ιστορίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για γονείς που ξυπνάνε στη μέση της νύχτας από περίεργους θορύβους, οι οποίοι έρχονται από το υπνοδωμάτιο του παιδιού τους.

Ανοίγουν την πόρτα και βρίσκουν έναν άγνωστο να «μιλάει» στο μωρό τους μέσω της συσκευής ενδοεπικοινωνίας μωρού (baby monitor).

Μαθητές του Λαγκαδά μαθαίνουν για την αναπηρία μέσα από το βιωματικό παιχνίδι

Μια ξεχωριστή δράση που στόχο είχε να φέρει πιο κοντά μαθητές με την αναπηρία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ στην καθημερινότητά τους, πραγματοποίησαν το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαγκαδά και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαγκαδά σε συνεργασία με την ομάδα των Σχολικών Δικτύων Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (ΣΔΕΥ) του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λαγκαδά.

Δωρεάν επιμόρφωση για τη Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα σχολεία

Επιμόρφωση με θέμα τo εγχειρίδιο "31 Βασικές Δραστηριότητες" από το πρόγραμμα Σχολεία Για Όλους - Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία

H διαδικτυακή επιμόρφωση για το εγχειρίδιο του έργου «Σχολεία Για Όλους –Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, 16:30 – 19:30.

Orlando LGBT+: Επικίνδυνη για τα τρανς παιδιά η απόφαση ελληνικού δικαστηρίου για υποστηρικτική μητέρα

O επιστημονικός φορέας Orlando LGBT+ που ασχολείται με την ψυχική υγεία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, καταγγέλλει πως υπήρξε περίπτωση μιας μητέρας, που έχασε την επιμέλεια των παιδιών της εξαιτίας της υποστηρικτικής και επιβεβαιωτικής στάσης της ως προς την ταυτότητα φύλου του μικρότερου από αυτά, ενός τρανς κοριτσιού περίπου 7 ετών.

Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης: Χριστουγεννιάτικο δέντρο με όργανα και υλικά εργαστηρίων βιολογίας φυσικής και χημείας

Οι μαθητές του Πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συγκεκριμένα από το τμήμα Υγείας της θετικής κατεύθυνσης της τρίτης λυκείου, δηλαδή οι αυριανοί γιατροί βιολόγοι οδοντίατροι φαρμακοποιοί κλπ, υλοποιήσαν μια ιδέα που τους προτάθηκε φτιάχνοντας ένα χριστουγεννιάτικο δένδρο με όργανα και υλικά των εργαστηρίων βιολογίας φυσικής και χημείας.

«Ξεναγοί σε δράση: ένα δίκτυο σχολείων της Θεσσαλονίκης και ένας χάρτης που μιλά»

Παρουσίαση της εκπαιδευτικής δράσης του δικτύου «Ξεναγοί εξ αποστάσεως & και Ξεναγοί σε δράση» που υλοποιήθηκε σε σχολεία της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπ/σης Ανατ. Θεσσαλονίκης, κατά τα σχολικά έτη 2020-2021 & 2021-2022 και του ψηφιακού χάρτη που δημιουργήθηκε στο πρόγραμμα.

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το νομοσχέδιο για την Παροχή Ανακουφιστικής Φροντίδας

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, τέθηκε από χθες το βράδυ από τον υπουργό Υγείας, Θ.Πλεύρη, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας με τίτλο: «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας - Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις».

Στο πλαίσιο αυτό, καλείται να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε κοινωνικός εταίρος και κάθε ενδιαφερόμενος, καταθέτοντας τις προτάσεις του για την όποια βελτίωση των διατάξεων του ανωτέρω νομοθετήματος. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 ( 8πμ).

Δύο γυναίκες έγιναν «μητέρες» τού ιδίου παιδιού σε διαβατήριο

H Repubblica παρεχώρησε μισή σελίδα από την έντυπη έκδοσή της (η άλλη μισή φιλοξενούσε διαφήμιση δικού της προϊόντος) και, βέβαια, χώρο στο ιστολόγιό της σε δύο γυναίκες που τυγχάνουν «σύζυγοι» και έχουν και κόρη, ένα μικρό κορίτσι. Η μία εξ αυτών είναι συντάκτρια της Repubblica και η άλλη είναι καθηγήτρια πανεπιστημίου.