Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Δωρεάν εκτυπώσιμα: Προγραφικές ασκήσεις

Μεταφορτώστε δωρεάν το πρώτο αρχείο με τις Προγραφικές ασκήσεις του ΚΕΑ

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης διαβάζει τα ανθρώπινα χείλη

Επιστήμονες στη Βρετανία, με επικεφαλής έναν Έλληνα ερευνητή, ανέπτυξαν ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία LipNet, το οποίο μπορεί να διαβάσει τα χείλη των ανθρώπων πολύ καλύτερα από τους ίδιους τους ανθρώπους.

Βρέθηκε άγνωστη αιτία πρόωρων τοκετών

Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι οι μικρές εναποθέσεις ασβεστίου στις μεμβράνες πέριξ των εμβρύων μπορεί να αποτελέσουν την αιτία για να «σπάσουν τα νερά» της εγκύου πριν την ώρα τους. Ο μηχανισμός αυτός πρόωρου τοκετού ήταν άγνωστός μέχρι σήμερα, αλλά μπορεί να ευθύνεται για αρκετές περιπτώσεις πρόωρης γέννησης μωρών.

Ξεκινούν και πάλι οι διανυχτερεύσεις για τα παιδιά στα μουσεία

Την πολιτιστική δράση «Διανυκτέρευση στο Μουσείο- Sleepover» διοργανώνει, για έκτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Η διοργάνωση αποτελεί μια από τις πλέον σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές πρακτικές, που ξεκίνησε το 2011, προσφέροντας τη δυνατότητα σε εκατοντάδες παιδιά της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας να γνωρίσουν από κοντά τα μουσεία της πόλης και να πάρουν μέρος σε επιλεγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες.

Χριστούγεννα 2016: Ένας γλυκός τρόπος για να πούμε στα παιδιά μας ότι δεν υπάρχει Άη Βασίλης

Έναν πολύ γλυκό τρόπο διάλεξε για να πει μια μαμά στο παιδί της την αλήθεια για τον Άη Βασίλη. Η μητέρα αυτή έγραψε ένα συγκινητικό γράμμα και μάθημα ζωής που απαντά σε μια από τις πιο αμήχανες ερωτήσεις των παιδιών μας: Μαμά, εσύ είσαι ο Άη Βασίλης;

Παράλυτες μαϊμούδες περπάτησαν ξανά χάρη σε ασύρματα εμφυτεύματα

Επιστήμονες ανέπτυξαν μια νέα νευροπροσθετική τεχνολογία που αποκαθιστά την κινητικότητα σε παράλυτα πειραματόζωα. Το σύστημα, που δημιουργεί σε πραγματικό χρόνο μια ασύρματη «γέφυρα» ανάμεσα στον εγκέφαλο και στη σπονδυλική στήλη, ελπίζεται ότι μελλοντικά θα αξιοποιηθεί και από παράλυτους ανθρώπους.

Διήμερο ευαισθητοποίησης για τη Νοητική Αναπηρία

H ΜΚΟ «TheHappyArt» και ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος συνδιοργανώνουν Διήμερο Ενημέρωσης για τη Νοητική Αναπηρία και το Σύνδρομο Down στις 19 και 20 Νοεμβρίου στην Πλατεία Aριστοτέλους.

Κυριακές στην Τεχνόπολη: Είμαι παιδί και έχω δικαιώματα!

Ποια είναι τα δικαιώματά μου; Πώς ένα αόρατο κορίτσι θα καταφέρει να ζει όπως αξίζει σε όλα τα παιδιά του κόσμου; Γιατί είμαστε όλοι μοναδικοί;

Οι Κυριακές στην Τεχνόπολη γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο σε όλη την οικογένεια.

Ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία κατά την αναζήτηση εργασίας

Τα πρακτικά θέματα και προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στον επαγγελματικό προσανατολισμό και την απασχόληση, καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισης τους, εξετάζονται σε σεμινάριο που διοργανώνουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, η Ερευνητική Ομάδα Συστημάτων Μεταφοράς του ΑΠΘ και ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.

Έχεις παλιό υπολογιστή που δεν θέλεις πια; Μάθε πώς μπορείς να τον δωρίσεις για καλό σκοπό

Εάν έχετε παλαιούς Η/Υ, περιφερειακά και εξαρτήματα τα οποία δεν χρειάζεσθε, μην τα πετάτε στα απορρίμματα!

Η ομάδα "Επανεκκίνησις" με δράση μη κερδοσκοπική, εμπνευσμένη από αντίστοιχες στο εξωτερικό, έχει στόχο την καταπολέμηση του Τεχνολογικού Αναλφαβητισμού.

Σκοπός της είναι να εξοπλίσει με Η/Υ και περιφερειακό εξοπλισμό όλα τα Ελληνικά Δημόσια Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, τα οποία είτε δεν έχουν επαρκείς υποδομές Πληροφορικής είτε είναι απαρχαιωμένες και άχρηστες.

Τι κρύβεται πίσω από την επιθετικότητα των παιδιών

Η επιθετική συμπεριφορά των παιδιών, που αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς και ανυπολόγιστες δυστυχώς συνέπειες, δεν γεννιέται από τη μια μέρα στην άλλη. Ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες, που φροντίζουν να καλλιεργήσουν αυτού του είδους τη συμπεριφορά.

Δεν είναι ένα ούτε δύο τα περιστατικά βίας από μαθητές σε μαθητές ή από μαθητές σε δασκάλους ή ακόμη και σε γονείς, που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας και έγιναν τροφή για συζήτηση στη Βουλή, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης κ.λπ. Οι αρμόδιοι τα χαρακτηρίζουν ως μεμονωμένα περιστατικά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί έχουν αντίθετη άποψη. Οι μαθητές από την άλλη μιλούν στα «κρυφά» και δεν αποκαλύπτουν τι πραγματικά συμβαίνει.

Ημερίδα: "Η κουλτούρα της επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση"



Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας 2016
Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας
Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών,
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Ημερίδα: "Η κουλτούρα της επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση".

Διεθνής Έρευνα για την στάση των φοιτητών απέναντι στην επιχειρηματικότητα παρουσιάζεται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από το μισό του διεθνούς μέσου όρου επιχειρηματικής πρόθεσης αμέσως μετά τις σπουδές (Ελλάδα: 4%/Δ.Μ.Ο: 8,8%)