Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Η δύναμη ενός θετικού τηλεφωνήματος στο σπίτι

Όταν άρχισα να διδάσκω, ένιωσα πραγματικά να πνίγομαι από τις απαιτήσεις και την πολυπλοκότητα της δουλειάς μου. Για να επιβιώσω, άκουγα τις συμβουλές που μου έδιναν και τις εφάρμοζα. Έτσι, όταν ο μέντοράς μου μου πρότεινε μετά το τέλος της πρώτης μέρας της σχολικής χρονιάς να πάρω τηλέφωνο τους γονείς όλων των μαθητών μου, το έκανα. 

Παρά τη μεγάλη μου κούραση, πήρα κάθε οικογένεια και συστήθηκα. Ρώτησα μερικά πράγματα για το παιδί τους. Τους είπα ότι τα πήγε πολύ καλά την πρώτη μέρα και ότι ανυπομονώ να δουλέψουμε όλοι μαζί. 

Παγκόσμιο καμπανάκι για τη διατροφή - Τα Ελληνόπουλα είναι από τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη

Άθλια η διατροφή παγκοσμίως με την Ελλάδα να ακολουθεί κατά πόδας , τόσο πολύ μάλιστα ώστε να απειλεί την υγεία μας ακόμη περισσότερο και από το τσιγάρο. 

Όπως προκύπτει από έρευνα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ειδικά στην Ελλάδα τρώμε πολύ και ανθυγιεινά, με αποτέλεσμα στους ενήλικες άνω των 60 ετών, περίπου 1 στους 2 να είναι δυσλιπιδαιμικός ή/και υπερτασικός ενώ πάνω από το 10% να είναι διαβητικοί. 

Βρετανία: Παράνομος τζόγος και παιδιά

Διαστάσεις παίρνει η μάστιγα του παράνομου στοιχηματισμού σε όλο και πιο μικρές ηλικίες στη Μεγάλη Βρετανία. Πιο συγκεκριμένα, τις προηγούμενες ημέρες, η επιτροπή τυχερών παιχνιδιών της χώρας δημοσίευσε έρευνα η οποία αποκαλύπτει ότι ο αριθμός των ανηλίκων που εμπλέκονται με τον παράνομο στοιχηματισμό έχει τετραπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Σήμερα, περισσότεροι από 450.000 νέοι κάτω των 18 ταξινομούνται ως παίκτες στοιχηματικών εταιρειών. Οπως αναφέρει ο Guardian, οι διαφημίσεις και οι σπόνσορες έχουν επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό την ανοδική πορεία των συγκεκριμένων εταιρειών.

Δύο χρυσά η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίδων/κορασίδων τάεκβοντο

Με δύο χρυσά μετάλλια για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε στην Ισπανία η 3η και τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων/κορασίδων στο ταεκβοντό. 

Γιώργος Λαζαρίδης: "Αντιμετώπισα την καθημερινότητα από το νέο μου ύψος"

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία, ο πρωταθλητής μας στο τένις με αμαξίδιο, Γιώργος Λαζαρίδης, γράφει για το τροχαίο που τον ανάγκασε πριν από 25 χρόνια να αντιμετωπίσει μια διαφορετική καθημερινότητα, για τη μάχη που δεν σταμάτησε να δίνει από τότε και για τις πολλές νίκες που πέτυχε εκτός γηπέδου.

Η δημοσίευση του Λαζαρίδη στο Facebook:

"Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία, 3 Δεκέμβρη

Πριν από 25 χρόνια η ζωή μου έδωσε μια νέα ευκαιρία. Ύστερα από ένα τροχαίο ατύχημα που είχα, επέζησα και από τότε αντιμετώπισα την καθημερινότητα από το νέο μου ύψος.

Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου!

Το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου σας προσκαλεί σε ένα 3ήμερο Χριστουγεννιάτικο Bazaar, που θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Φέτος τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη, στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη μεγαλύτερη γιορτή γιορτής και αγάπης, στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου. Ένα 3ήμερο bazaar γεμάτο Χριστουγεννιάτικες ιδέες για το σπίτι και δώρα για τους φίλους!

Washington Post: Που χάθηκαν τα παιδιά στην Ελλάδα;

Η πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου του Καλπακίου αντανακλά, όπως αναφέρει άρθρο της Washington Post, τα έντονα δημογραφικά προβλήματα της Ελλάδας. Φέτος, η πρώτη τάξη θα περιλαμβάνει μόνο 13 παιδιά. Μερικά από αυτά τα παιδιά ζουν σε χωριά στα οποία είναι τα μόνα παιδιά.

Σιάτιστα: Ένωσαν τις μελωδίες του έξι μουσικά σχολεία

Το πρώτο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Σιάτιστας, με την παρουσία 350 μαθητών, 6 Μουσικών σχολείων από όλη την Ελλάδα, με την στήριξη του Δήμου Βοΐου και των ευεργετών Κώστα κ Ελένη Παπανικολάου που φέρει και το όνομά τους το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας. 

Μην γκρεμίζετε τα όνειρα των νεαρών μουσικών στηρίξτε τα χαρούμενα σχολεία τους!

Ο γιός μου, έξι χρόνια στο Δημοτικό, ξύπναγε με το ζόρι στις οκτώ παρά λίγο για να πάει σχολείο γκρινιάζοντας και γύρναγε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι εξαντλημένος. Τα νέα από το σχολείο ήταν ποιος δάρθηκε με ποιόν, ποιανού του κλέψανε τα λεφτά, ποιόν πήγε ο δάσκαλος στο διευθυντή γιατί έβριζε αισχρά. Μετά το φαγητό, άρχιζε η γνωστή μάχη «κάτσε να διαβάσεις – σε λίγο» μέχρι αργά το βράδυ.

Διεθνής διάκριση στην Ιατρό-Παιδοχειρουργό Αγγελική Κρικρή απο τα Βλυζιανά Ξηρομέρου

Από το ιστολόγιο ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS
Μια διεθνής διάκριση εγγράφεται στο βιογραφικό της Ιατρού-Παιδοχειρουργού Αγγελικής Κρικρή του Πολυνίκη, με καταγωγή απο ταΒλυζιανά Ξηρομέρου, Επιμελητής Α, στο Παιδοχειρουργικό Τμήμα, Γ.Ν.Παίδων Αθηνών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», η οποία και κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων της παιδοχειρουργικής.