Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Βιβλιοπαρουσίαση: Ο φίλος μου ο δράκος

Η μικρή Λιν παίρνει ένα δώρο αλλιώτικο από τα άλλα: έναν υπέροχο, μικρούλη κόκκινο δράκο που αμέσως γίνεται το καλύτερο φιλαράκι της στο παιχνίδι…Τι θα συμβεί όμως όταν κατά λάθος ο δρακούλης σπάσει με την μπάλα του ένα βάζο; Τι θα κάνει όταν ο μπαμπάς της Λιν τον βάλει σε ένα κλουβί και του απαγορεύει να βγει έξω; Θα μπορέσει να ζήσει φυλακισμένος ή θα το σκάσει; Και η Λιν; Θα τον ξεχάσει ή θα ψάξει να τον βρει για να τον φέρει πίσω; Θα τα καταφέρει μόνη της ή θα χρειαστεί βοήθεια; Και ποια είναι αυτή η περίεργη γριούλα που της ζητάει να την περάσει απέναντι στο ποτάμι; Και αυτά τα μαγικά φασόλια θα καταφέρουν να της δείξουν πού είναι ο φίλος της; Θα τον βρει; Θα αφήσει πίσω τους άλλους δράκους με τους οποίους ζει για να γυρίσει πίσω μαζί της;

Τυφλά και αυτιστικά παιδιά αγκαλιάζουν τον ελέφαντα που τα βοηθά να αναπτύξουν δεξιότητες

O νεαρός αρσενικός ελέφαντας Plai Kwan Mueang είναι ξαπλωμένος και δέχεται τις αγκαλιές μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (βλ. φωτογραφία εδώ)

Η αλληλεπίδραση με τον ελέφαντα γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος εκπαίδευσης παιδιών που είναι τυφλά και έχουν αναπηρίες. Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια στην επαρχία Nakhon Ratchasima στην Ταϊλάνδη. μετά από παρατηρήσεις που σημείωναν πως τα τυφλά και αυτιστικά παιδιά αλληλεπιδρούν θετικά με τους ελέφαντες. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε ώστε να βοηθήσει τα μικρά παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες να προσαρμοστούν καλύτερα στην κοινωνία, βοηθώντας τα να μάθουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους και να αναπτύξουν συγκεκριμένες δεξιότητες για την καθημερινή τους ζωή. 

Ρέθυμνο: Καλοκαιρινά μαθήματα μπάσκετ για κορίτσια

Το τμήμα μπάσκετ του ΟΚΑ Αρκάδι συνεχίζει τις προπονήσεις και την καλοκαιρινή περίοδο, προσκαλώντας τα κορίτσια των Δημοτικών Σχολείων να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους επαφή με το μπάσκετ και να μάθουν τα μυστικά του.

Έρευνα: πώς τα βιβλία προβλέπουν πόσα χρήματα θα βγάλεις

Τα παιδιά που έχουν έναν μεγάλο αριθμό βιβλίων μέσα στο σπίτι, τείνουν να έχουν περισσότερα οικονομικά οφέλη από την εκπαίδευσή τους, στη διάρκεια της ενήλικης ζωής τους, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Πανελλαδικές 2016: Ποιες σχολές θα δουν αύξηση και ποιες μείωση των βάσεων

Σε τρεις ταχύτητες πρόκειται να κινηθούν φέτος οι βάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ανάλογα με τις σχολές.

Καθώς οι επιδόσεις των υποψήφιων μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις φέτος ήταν καλύτερες σε σχέση με πέρυσι, θα υπάρξει ανταγωνισμός στις σχολές υψηλής ζήτησης, με τις βάσεις να εκτινάσσονται στα ύψη.

1.100 προσφυγόπουλα "αναζητούν" μία θέση στα σχολεία της Χίου

Το δρόμο της ένταξης και της ενσωμάτωσης στην τοπική κοινωνία παίρνουν τα παιδιά των προσφύγων που θα εγκριθεί τελικά από την ελληνική πολιτεία το αίτημά τους για χορήγηση ασύλου. 

Οι τοπικές διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης που εδράζεται στη Λέσβο, έχουν ξεκινήσει ήδη την καταγραφή των παιδιών που βρίσκονται στη ΒΙ.ΑΛ., στη Σούδα και στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ..

Ιράκ: 20.000 εγκλωβισμένα παιδιά στο μέτωπο της Φαλούτζα

Δραματική προειδοποίηση για χιλιάδες παιδιά που έχουν εγκλωβιστεί στην πολιορκημένη Φαλούτζα του Ιράκ απηύθυνε σήμερα η UNICEF, καθώς κάθε ώρα που περνά κλιμακώνονται όλο και πιο πολύ οι συγκρούσεις του κυβερνητικού στρατού με τον ISIS.

Δήμος Κηφισιάς: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος-Τα παιδιά δίνουν τον «ρυθμό»

Τα παιδιά δίνουν τον «ρυθμό» για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος! Γιορτάζουν την μέρα αυτή με δράσεις ανακύκλωσης και καθαρισμού σε συνεργασία με σχολεία και φορείς του Δήμου Κηφισίας.
Κάθε χρόνο γιορτάζεται παγκοσμίως η ημέρα 5/6 ως η Ημέρα Περιβάλλοντος, με σκοπό να δοθεί το μήνυμα για τους κινδύνους που διατρέχει το περιβάλλον μας από ανθρωπογενείς δραστηριότητες και να αναλάβουμε όλοι δράση για να το προστατεύσουμε και να το κάνουμε καλύτερο.

Παιδικές κατασκηνώσεις για παιδιά ασφαλισμένων στο πρώην ΟΠΑΔ - ΤΥΔΚΥ

Εγκύκλιο σχετικά με την φιλοξενία παιδιών ασφαλισμένων του πρώην ΟΠΑΔ - ΤΥΔΚΥσε ιδιωτικές κατασκηνώσεις κατά την θερινή περίοδο 2016 εξέδωσε το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ 

Συγκεκριμένα το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ενέκρινε η συμμετοχή των παιδιών των ασφαλισμένων του Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων σε ιδιωτικές κατασκηνώσεις θερινής περιόδου έτους 2016. 

Βόλος: Τα παιδιά τραγούδησαν για την Ναυτική Εβδομάδα

Με μια ξεχωριστή γιορτή για τα παιδιά, με παιδιά, αλλά όχι μόνο για παιδιά, συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα η «Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο 2016» που διοργανώνεται από φορείς της πόλης.

Όλοι όσοι βρέθηκαν στην παραλία του Βόλου και ειδικότερα στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, χθες το βράδυ, μαγεύτηκαν από την δημιουργικότητα των παιδιών, την εφευρετικότητα των δασκάλων τους και από την προχωρημένη σκέψη και δράση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τις επαναληπτικές πανελλαδικές

Το Υπουργείο Παιδείας, με ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει ότι οι Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις υποψηφίων Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και ΕΠΑΛ-Ομάδα Β΄, αρχίζουν την Τετάρτη 8 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 17 Ιουνίου. Στις επαναληπτικές εξετάσεις παραπέμπονται, όσοι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ-Ομάδα Β΄ δικαιολογημένα απουσίασαν ή διέκοψαν την εξέτασή τους και προσκόμισαν εντός 3 ημερών στο Λύκειο προς έγκριση τα απαιτούμενα κατά τη νομοθεσία δικαιολογητικά, που έχουν ήδη πληροφορηθεί από τα Λύκειά τους.

Μεταξύ 17 και 21 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμοί των Πανελλαδικών

Με τον ίδιο... χαρακτήρα θεμάτων που είχε δοθεί από την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων στις 16 Μαΐου έπεσε χθες η αυλαία τους στα υποχρεωτικά μαθήματα. Τα θέματα στη Βιολογία Γενικής Παιδείας ήταν εύκολα και χωρίς ασάφειες, όπως η πλειονότητα των θεμάτων στις φετινές εξετάσεις, στις οποίες μετείχαν συνολικά 103.402 υποψήφιοι για 69.985 θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.