Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Κατασκευή: Χάρτινα χριστουγεννιάτικα στολίδια

 

Σχολεία: Τι αλλάζει στα διαγωνίσματα Λυκείου και Γυμνασίου

Όλες οι αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών Λυκείου και Γυμνασίου - Πώς θα δοθούν οι βαθμοί στα Δημοτικά σχολεία

Το πρώτο τετράμηνο στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ολοκληρώνεται στις 20 Ιανουαρίου, με τα διαγωνίσματα τετραμήνου να πλησιάζουν με γοργούς ρυθμούς.

Ο τρόπος αξιολόγησης της επίδοσης των μαθητών Λυκείου, αλλάζει φέτος, ύστερα από την εφαρμογή του νόμου 4823/2021 «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις».

Θα οδηγούσες 140 χιλιόμετρα την ημέρα για να κάνεις μάθημα στους μαθητές σου;

Αν αναρωτιέστε πως μένουν ανοιχτά σχολεία, κυρίως δημοτικά, σε δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές αλλά και σε πολύ μικρά νησιά, αυτά που χαρακτηρίζουμε νησιά της άγονης γραμμής, η απάντηση είναι μία

"Πριν από χρόνια, κάθε μέρα έκανα 250 χιλιόμετρα Αθήνα - Ορχομενός - Αθήνα. Ξεκινούσα στις 6 το πρωί από τη Δάφνη για τον Ορχομενό όπου είχα διοριστεί καθηγητής στο Γυμνάσιο. 125 περίπου χιλιόμετρα, έφτανα συνήθως ένα τέταρτο πριν χτυπήσει το κουδούνι για να αρχίσει το μάθημα. Νωρίς το μεσημέρι έπαιρνα το δρόμο της επιστροφής για Αθήνα. Άλλα 125 χιλιόμετρα. Έπρεπε να είμαι σπίτι πριν από τις 5μμ γιατί τότε έφευγε η σύζυγος για δουλειά και έπρεπε να βρίσκομαι με το γιό μου που ήταν δυο ετών"

Ψηφιακό Βιβλίο / Η Φύση των Επιστημών: Διδακτικές Προσεγγίσεις

Σε ψηφιακή μορφή και ελεύθερο πρόσβασης το βιβλίο “Β. Κουλαϊδής, Α. Αποστόλου, Κ. Καμπουράκης (2008) Η Φύση των Επιστημών: Διδακτικές Προσεγγίσεις. Βάρη: Εκδόσεις Child Services”.
Το βιβλίο μπορείτε να το ανακτήσετε ακολουθώντας το σχετικό σύνδεσμο ή πατώντας εδώ.

Δραπετσώνα: 16χρονη τραυμάτισε με τσιγάρο συμμαθήτριά της στο μάτι

Ένα ακόμα περιστατικό σχολικής βίας σημειώθηκε στη Δραπετσώνα και συγκεκριμένα στο 1ο ΕΠΑΛ ανάμεσα σε δύο 16χρονες μαθήτριες Λυκείου. Κατά τη διάρκεια διαλείμματος τα δύο κορίτσια διαπληκτίστηκαν και κάποια στιγμή η μία τραυμάτισε στο μάτι την άλλη με τσιγάρο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, η δράστις προσπάθησε να σβήσει το τσιγάρο στο μάτι της συμμαθήτριάς της όταν πιάστηκαν στα χέρια, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι της πέταξε το τσιγάρο από μακριά και την τραυμάτισε στο μάτι ελαφρά.

7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής και Μαθητικής Καινοτομίας Σχολείων Ειδικής Αγωγής

Το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής και Μαθητικής Καινοτομίας Σχολείων Ειδικής Αγωγής συνδιοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το Πειραματικό Γυμνάσιου Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού έργου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, την ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και το Δήμο Νεάπολης Συκεών, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Α.Π.Θ. καθηγητή κ. Χ. Πολάτογλου και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

Τρεις μαθητές από 1ο ΓΕΛ Ευόσμου κατέκτησαν πρωτιά στη ρητορική, σε διαγωνισμό

Ο Παναγιώτης Φανούλης, ο Σάββας Δανιηλίδης και η Διαμάντω Καφεντζή είναι μαθητές της τρίτης λυκείου από το 1ο ΓΕΛ Ευόσμου και είναι δύσκολο κάποιος να «σταθεί» σε οποιαδήποτε συζήτηση μαζί τους αφού τα επιχειρήματά τους, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, είναι ατράνταχτα. Ποιος θα μπορούσε, άλλωστε, να μπει σε μια λεκτική αντιπαράθεση με τους τρεις νεαρούς μαθητές που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό ρητορικής στις Βρυξέλλες; 

«Πράσινο φως» από τον EMA στον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών με το σκεύασμα της Pfizer

Το δρόμο για τον εμβολιασμό παιδιών 5 έως 11 ετών έναντι του κορωνοϊού με το εμβόλιο των Pfizer/Biontech (Comirnaty), άνοιξε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), που αποφάσισε να συστήσει την έγκρισή του. Το εμβόλιο έχει ήδη χρησιμοποιείται για τον εμβολιασμό ενηλίκων και παιδιών ηλικίας 12 και άνω. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συστήματα Αυτόνομης Πρόσβασης ΑμεΑ Στις Παραλίες Ν. Καλλικράτειας Και Ν. Μουδανιών

Στους διαδρόμους πρόσβασης ΑΜΕΑ, που κάθε χρόνο τοποθετούνται σε παραλίες του Δήμου Ν.Προποντίδας, έρχονται να προστεθούν δύο νέα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ στις παραλίες Ν. Καλλικράτειας και Ν. Μουδανιών.