Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Βλέπουμε: Μη Χαμηλώνεις το Βλέμμα (Never Look Away)

Βλέπουμε στο ertflix το βιογραφικό δράμα "Μη Χαμηλώνεις το Βλέμμα" (Never Look Away). Στη μεταπολεμική Ανατολική Γερμανία ο νεαρός φοιτητής καλών τεχνών Κουρτ, ερωτεύεται την ‘Ελλη μια συμφοιτήτριά του. Ο πατέρας της, ο Καθηγητής Σίμπαντ, ένας διάσημος γιατρός, απορρίπτει την επιλογή της κόρης του και ορκίζεται να καταστρέψει τη σχέση τους. Αυτό που δεν ξέρει κανείς είναι ότι οι ζωές τους είναι ήδη συνδεδεμένες με ένα σκοτεινό οικογενειακό μυστικό.

Αναπηρία: Οι πολιτικές της ΕΕ και η αφιλόξενη Ελλάδα

Έρευνα: Ανήλικες προμηθεύονται προϊόντα μακιγιάζ για ενήλικες

Μεγαλόφωνη ανάγνωση στην τάξη: οι λέξεις δημιουργούν κόσμους ολόκληρους

Αν μου ζητούσε κάποιος να να του πω έναν μόνο λόγο για τον οποίο αγαπώ και υπηρετώ τη μεγαλόφωνη ανάγνωση στην τάξη, είκοσι χρόνια τώρα, είναι γιατί πιστεύω πως είναι ο μόνος τρόπος για να συνυπάρχουμε με ίσους όρους.

Μικροί μαθητές χτίζουν γέφυρες με την κοινωνία

«Καλημέρα! Θα ήθελα να μιλήσω με τον δήμαρχο!». O Γιάννης, μαθητής στην Στ΄ τάξη του 6ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, μιλάει νοητά με τον δήμαρχο Αθηναίων μέσω ενός κινητού τηλεφώνου από… σφουγγάρι. Αντικείμενο της συζήτησης είναι η πρωτοβουλία του μικρού μαθητή να περιμαζέψει έναν ανέστιο παπαγάλο. Είναι πρωί Δευτέρας και οι μαθητές του 6ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου έχουν «μουσαφίρηδες»· συνομήλικα παιδιά από το 66ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και την ομάδα τέχνης «Πάροδος», που υλοποιεί την τρέχουσα σχολική χρονιά με την οικονομική υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς κάθε σχολικής μονάδας σειρά θεατρικών παιχνιδιών σε ειδικά σχολεία της Αθήνας.

Ένθετο Προσβασιμότητα: Αστυνομικοί εκπαιδεύονται στην ελληνική νοηματική γλώσσα

Για πρώτη φορά το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών συνδιοργάνωσε με την Ελληνική Αστυνομία ένα σεμινάριο εκμάθησης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας με την συμμετοχή περισσότερων απο 100 αστυνομικών. Το πρόγραμμα στοχεύει στην βελτίωση της επικοινωνίας των αστυνομικών με τους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής.

Παρουσίαση ΕΠΑ.Λ.: Τομείς και ειδικότητες - Διαδικτυακή Ενημερωτική Ημερίδα


Επεκτείνεται & ενισχύεται το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων με ιδιαίτερη μέριμνα για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Στην επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε επιπλέον 20 δήμους – από τους οποίους οι μισοί είναι στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας – προχωρεί το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ενισχύοντας ταυτόχρονα τον αριθμό των γευμάτων που διατίθενται σε δήμους με αποδεδειγμένα αυξημένες ανάγκες.

Έρχονται προσλήψεις για το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ του Δήμου Ηρακλείου

Μία εξαιρετικά σημαντική απόφαση προς την κατεύθυνση της πλήρους λειτουργίας των ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ που βρίσκονται στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ελήφθη πρόσφατα από την Δημοτική Επιτροπή.

Καραγκιοζοπαίκτης 14 ετών με δικό του κανάλι στο Youtube

Ο 14χρονος Νίκος Σταμπέλος, με καταγωγή από τη Χίο ασχολείται από πολύ μικρός με την τέχνη του Καραγκιόζη. Ο Νίκος σε ηλικία 2,5 χρονών είδε την πρώτη του παράσταση και έπειτα άρχισε να παίζει με τις φιγούρες, που του αγόρασαν οι γονείς του. Από τόσο μικρός άρχισε να ασχολείται και να εξελίσσει μέχρι και σήμερα την τέχνη του καραγκιοζοπαίκτη σκαλίζοντας μόνος του όπως είπε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» τις φιγούρες του.