Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

25 χρόνια μετά το Great Lego Spill, ακόμα ξεβράζονται κομμάτια LEGO στις ακτές της Αγγλίας

Lego Lost At Sea
Πολλές φορές φιλοξενούμε στο ΚΕΑ τα αγαπημένα μας LEGO, είτε παρουσιάζοντας ιδέες κατασκευών, είτε τρόπους με τους οποίους τα ενσωματώνουμε  στη διαδικασία μάθησης και είχαμε χαρεί, όταν μάθαμε ότι τα νέα τουβλάκια θα είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα μπουκάλια, σε μία προσπάθεια να καταργηθεί εντελώς η χρήση πλαστικού στην παραγωγή τους. Σήμερα, μοιραζόμαστε το άρθρο της Elizabeth Gamillo στο Smisthonian Magazine, για το γεγονός ότι 25 χρόνια μετά το ατύχημα ενός φορτηγού πλοίου που μετέφερε συσκευασίες LEGO (γνωστό ως Great Lego Spill), ακόμα ξεβράζονται κομμάτια LEGO στις ακτές της Αγγλίας,

Ο Δημήτρης Παπανικολάου στο πλευρό του Ελληνικού Συλλόγου για το Σύνδρομο Άσπεργκερ

Η δημόσια ανακοίνωση του Δημήτρη Παπανικολάου με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Σεπτέμβριο, ότι έχει και ο ίδιος Άσπεργκερ, ήταν μόνο η αρχή. Μέσα σε λίγες ώρες, το inbox του είχε γεμίσει από εκατοντάδες μηνύματα ανθρώπων που βρήκαν στο πρόσωπό του τη φωνή τους. Ο πρώην μπασκετμπολίστας, Δημήτρης Παπανικολάου, εργάζεται ακούραστα έκτοτε υπηρετώντας το όραμά του για μια πιο συμπεριληπτική κοινωνία για όλους και βρίσκεται αθόρυβα στο πλευρό πολλών γονέων και ατόμων στο φάσμα του αυτισμού.

Υπ. Πολιτικής Προστασίας: Και στη νοηματική γλώσσα οι οδηγίες για προστασία από φυσικές καταστροφές

Στην προσθήκη διερμηνείας στη νοηματική γλώσσα σε καίριας σημασίας video με οδηγίες αυτοπροστασίας προχώρησε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με γνώμονα την ανάγκη παροχής συγκεκριμένων, σαφών και εύκολων να ακολουθηθούν οδηγιών, χωρίς κανέναν απολύτως αποκλεισμό όσον αφορά στην προσβασιμότητα.

Michiaki Takahashi: Αφιερωμένο στον γιατρό που ανακάλυψε το εμβόλιο για την ανεμοβλογιά το Doodle της Google

Το doodle της Google είναι αφιερωμένο στον Δρ. Μιτσιάκι Τακαχάσι (Michiaki Takahashi), τον ιολόγο από την Ιαπωνία που ανέπτυξε το εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς. Με αφορμή τα 94 χρόνια από τη γέννηση του και με την εικονογράφηση του επίσης Ιάπωνα καλλιτέχνη Τατσούρο Κιούτσι, η Google μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε το έργο του Τακαχάσι που βοήθησε εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο.

Πρόσκληση και Πρόγραμμα Επιμορφωτικής ημερίδας για εκπαιδευτικούς και ΣΕΕ ΠΕ06 & ΠΕ60

Πρόσκληση και το Πρόγραμμα για την επιμορφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς και ΣΕΕ ΠΕ06 & ΠΕ60, που διοργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αφορά στο Πρόγραμμα «Σχεδιασμός-Εποπτεία εφαρμογής του προγράμματος και δημιουργία επιμορφωτικού υλικού», που εντάσσεται στην της Πράξη «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Εισαγωγή της Αγγλικής Γλώσσας στο Νηπιαγωγείο (ΕΑΝ)»
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 από 17:00 έως 20:00

Υπουργείο Παιδείας: Οι οδηγίες στους μαθητές για τις σχολικές εκδρομές -Με rapid test

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε πως επιτρέπει τις σχολικές εκδρομές.

Πλέον, μετά τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας για τη χαλάρωση των μέτρων, οι μονοήμερες εκδρομές, επισκέψεις, περίπατοι, θα μπορούν να διεξάγονται κανονικά, ενώ από την 1η Μαρτίου θα επιτρέπονται και οι εκδρομές για τις οποίες απαιτείται διανυκτέρευση.

Royal Shakespeare Company: Για πρώτη φορά ηθοποιός με αναπηρία πρωταγωνιστεί ως Ριχάρδος Γ'

Για τον Άρθουρ Χιούζ, είναι ένα «όνειρο που έγινε πραγματικότητα», αν και η πρώτη του αντίδραση ήταν η δυσπιστία.

«Είναι ένας ρόλος που πάντα ήθελα να παίξω, είναι ένας πολύ περίπλοκος ρόλος και είναι το μεγαλύτερο πράγμα που έχω κάνει», είπε ο 30χρονος Χιούζ.

Ένα σχολείο να μας χωράει όλους


ΠρασινίΖουμε! Η «Πράσινη» Σχολική Εικονική Επιχείρηση ενός Ειδικού Σχολείου

Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Ν. Ηρακλείου Αττικής ανακυκλώνουν το χρησιμοποιημένο τηγανέλαιο για την παραγωγή Βιοντίζελ

“Και τώρα κύριε τι κάνουμε αυτό το λάδι;”, “το ρίχνουμε στον νεροχύτη;”, αναρωτιούνται οι μαθητές των τμημάτων Μαγειρικής-Αρτοζαχαροπλαστικής του ΕΕΕΕΚ Νέου Ηρακλείου Αττικής κάθε φορά που αυτό μένει στο τηγάνι από τις τηγανιτές πατάτες, τους λουκουμάδες ή και τα κεφτεδάκια.

Μια πανδημία μέσα στην πανδημία

Είναι αδιαµφισβήτητο ότι πέρα από το οργανωµένο έγκλημα, που είναι παντός καιρού, η εγκληματικότητα αλληλεπιδρά με την κοινωνία. Και μια κοινωνία σε καθεστώς πανδημίας αναπόφευκτα «γεννά» βία. Η πανδημική κόπωση διαχέεται παντού, λένε οι επιστήμονες. Σε κάποιους συνανθρώπους μας εκδηλώνεται με παραίτηση: κατάθλιψη και ψυχοσωματικές παθήσεις. Αλλους τους οδηγεί σε επιθετικότητα και παραβατική συμπεριφορά: από επικίνδυνη οδήγηση και χρήση ουσιών μέχρι ενδοοικογενειακή βία, βιασμούς και ανθρωποκτονίες. Εντείνει την απαξία της ανθρώπινης ζωής.

«Καταγγελία και με υπόνοια κακοποίησης»

Το αποτρόπαιο τέλος του 7χρονου παιδιού στην Κυψέλη, το οποίο έχασε με μαρτυρικό τρόπο τη ζωή του από μέλη της ίδιας του της οικογένειας και ο θάνατός του αποσιωπήθηκε, φέρνει μοιραία στην επιφάνεια μια σειρά από ερωτήματα: πώς θα έπρεπε να είχαν λειτουργήσει οι υπηρεσίες πρόνοιας; Και πώς μπορούμε εμείς ως πολίτες να προστατεύσουμε με τη στάση μας τους πιο ευάλωτους, όπως τα παιδιά;

Cinematherapy στα σχολεία: Η Έβδομη Τέχνη φροντίζει την ψυχική ενδυνάμωση των παιδιών

Πρόγραμμα Cinematherapy για την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας σε συνθήκες γενικευμένης κρίσης (covid-19) στο σχολικό περιβάλλον, εγκαινιάζει το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην μαθητική κοινότητα της χώρας μας με πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Δράμας.

Συναγερμός για 40 παιδιά που «αγνοούνται» από τα σχολεία της Αττικής

Τα εν λόγω σχολεία που έχουν λάβει το συγκεκριμένο έγγραφο, εάν δεν απαντήσουν θετικά, η έρευνα θα συνεχιστεί σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας.

Σοκάρουν τα στοιχεία για τα αγνοούμενα παιδιά από τα σχολεία της Αττικής

Δεν είναι η πρώτη φορά που η πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση στέλνει ένα τέτοιο έγγραφο.

Η 13χρονη Αλεξάνδρα από τη Σύρο, που λύνει τον κύβο του Ρούμπικ σε μόλις 13 δευτερόλεπτα μιλά στο Infokids.gr!

Έβλεπε τους συμμαθητές της να κρατούν από έναν κύβο του ρούμπικ και της κίνησε το ενδιαφέρον. Όταν απέκτησε και η ίδια το πρώτο τρισδιάστατο μηχανικό πάζλ, όπως λέγεται, άρχισε να προπονείται με τις ώρες, ώσπου κατάφερε να πετύχει προσωπικό ρεκόρ!

Η Αλεξάνδρα Βακονδίου, από τη Σύρο, μαθήτρια της Β Γυμνασίου, λύνει τον κύβο σε μόλις 13 δευτερόλεπτα και μοιράζεται μαζί μας το μυστικό τα επιτυχίας της!

Υπηρεσία «Panic Button» στο ΑΠΘ για άμεση κινητοποίηση βοήθειας

Άμεση συνδρομή βοήθειας σε κάθε περίπτωση επείγουσας ανάγκης εξασφαλίζεται σε φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με την ενεργοποίηση της λειτουργίας «Panic Button» της υπηρεσίας «Campus Safety», που αναπτύχθηκε από το Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ιδρύματος (ΚΗΔ-ΑΠΘ).