Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Μαγικά ξόρκια (για ... ανάγνωση συλλαβών)

Αν θέλετε να εισάγετε με έναν διασκεδαστικό τρόπο την ανάγνωση συλλαβών και ψευδολέξεων για εξάσκηση, δεν έχετε παρά να μεταμορφωθείτε σε τρομερούς μάγους και τρομερές μάγισσες. Πάρτε ένα καλαμάκι, γράψτε με μαρκαδόρο ξόρκια 2-3 σειρών με διάφορες συλλαβές ή ψευδολέξεις, προσθέστε στο τέλος το μαγικό στοιχείο, διαβάστε τα δυνατά με ύφος κακού μάγου και κακιάς μάγισσας και μεταμορφώστε όποιον είναι απέναντί σας σε βάτραχο ή σκύλο. 

Υπουργείο Παιδείας: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία φέτος στην εορτή της 28ης Οκτωβρίου

Σύμφωνα με τις Εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας με θέμα τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2023-2024 που κοινοποίησε ο Γ.Γ. ΥΠΑΙΘΑ κ. Ιωάννης Κατσαρός στις Δ/νσεις Εκπαίδευσης προβλέπονται τα παρακάτω για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων στις εθνικές εορτές και στην εορτή των Τριών Ιεραρχών:

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντο Κωφών 2023: ‘Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Ωραιόκαστρο

Με τη συμμετοχή 13 αθλητών, από 5 αθλητικούς συλλόγους και δύο υπό τη «σκέπη» της ΕΟΑΚ, διοργανώνεται το 6ο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ταεκβοντο Κωφών 2023.

Στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου (Κονταξοπούλειο), την προσεχή Κυριακή (22/10, στις 15:00) θα αγωνιστούν ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι και πρωταθλητές Ευρώπης Κωφών, που έχουν φέρει διακρίσεις στη χώρα μας.

Επιδεινώνεται η ψυχική υγεία των εφήβων – Συμβουλές σε γονείς

«Παιδί είναι, θα του περάσει». Πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την φράση για τις στιγμές που τα μικρά παιδιά θυμώνουν, εκνευρίζονται, λυπούνται και κλείνονται στον εαυτό τους; Μάλλον πολλές. Όμως, πολλές φορές «δεν περνάει» και όλο αυτό γιγαντώνεται. Ακόμα και η πιο μικρή τέτοια συμπεριφορά ή αλλαγή μπορεί κάτι να έχει να μας πει για την ψυχική υγεία ενός παιδιού ή εφήβου, να χρειάζεται φροντίδα και διαχείριση από τους ειδικούς. 

Μεγάλη μουσική εκδήλωση για τα άτομα με αναπηρία στα Τρίκαλα

Μια μεγάλη μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή πλήθους μουσικών πραγματοποιείται για τα άτομα με αναπηρία στα Τρίκαλα. Ο Σύλλογος Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Τρικκαίων διοργανώνουν το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 στις 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης», την εκδήλωση με τίτλο «Δικαίωμα στη μουσική και στον πολιτισμό για όλους».

Δίκτυο Παροχής Πρώτων Βοηθειών «Σώζω Ζωές» σε 11 σχολεία Πυλαίας- Χορτιάτη

Σχολικό Δίκτυο Παροχής Πρώτων Βοηθειών σε επείγοντα περιστατικά ξεκινά να υλοποιείται σε έντεκα σχολικές μονάδες του Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη. Πρόκειται για την πιλοτική εφαρμογή του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος «Σώζω Ζωές», που σχεδίασε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την οργάνωση «Kids save lives». 

ΑΡΣΙΣ: Μειώθηκε ο αριθμός των παιδιών που ζουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης - Τα στοιχεία για το 2023

Συνολικά 163 ανήλικους εντόπισαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης μέσα στους πρώτους εννιά μήνες του 2023 οι δύο Κινητές Ομάδες Εργασίας στο Δρόμο (Streetwork) της ΑΡΣΙΣ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινωνικής οργάνωσης πρόκειται για ανήλικους που ζουν στο δρόμο ή σε συνθήκες που τους καθιστούν ευάλωτους σε εκμετάλλευση με συνέπεια να βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο, άρα να χρήζουν εξειδικευμένης φροντίδας και προστασίας. 

Εγγραφές στις δράσεις για γονείς του δήμου Θέρμης

Στο πλαίσιο του «Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης της Σχολικής Κοινότητας Δήμου Θέρμης» το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Σχολικών Μονάδων και Σχολικών Επιτροπών σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. ανακοινώνουν την έναρξη των εγγράφων στις δράσεις που απευθύνονται σε γονείς μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εμβέλειας του Δήμου.

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Συνάντηση με τους διευθυντές Β’ βάθμιας εκπαίδευσης

Το Δημοτικό Κέντρο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και οι πρωτοποριακές υπηρεσίες που προσφέρει στους μαθητές του δήμου Νεάπολης-Συκεών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου, Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Τριαντάφυλλος Κουσαγιαννίδης και η αναπληρώτρια προϊσταμένη του τμήματος Απασχόλησης, Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Εθελοντισμού και Προαγωγής της Υγείας Νικολέττα Δαλάτση με τους διευθυντές Β’ βάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Διεθνές Πανεπιστήμιο: Παρακάμπτουν τη Γραμματεία εκτρέποντας κλήσεις σε φοιτητές που κάνουν πρακτική

Τηλεφωνικό κέντρο που χειρίζονται φοιτητές, παρακάμπτοντας την γραμματεία του Τμήματος Διοίκησης Οργανισμών Μάρκετινγκ και Τουρισμού έχει στηθεί στο τμήμα καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ). Σύμφωνα με ανακοίνωσή του γίνεται εκτροπή τηλεφωνικών γραμμών των υπαλλήλων της Γραμματείας σε τηλέφωνα που χειρίζονται φοιτητές του Τμήματος που κάνουν την πρακτική τους με αυτόν τον τρόπο.