Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατί δεν πρέπει να μιλάμε για τα παιδιά μπροστά τους;

Οι συζητήσεις των περισσοτέρων γονέων, ως επί των πλείστων τουλάχιστον, επικεντρώνονται σε θέματα που αφορούν τα παιδιά τους... τα κατορθώματα, τις αταξίες και τις τυχόν προβληματικές τους συμπεριφορές. Κατά τη διάρκεια των καθημερινών αυτών συζητήσεων, εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις και τις σκέψεις τους ακόμα και όταν τo παιδί μπορεί να τους ακούσει και αυτό γιατί απλά θεωρούν πως είναι ακόμα πολύ μικρό για να αποκωδικοποιήσει τα πολύπλοκα νοήματα των συζητήσεων τους. Μήπως όμως τα παιδιά καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα απ' όσα πιστεύουμε; Σκεφτήκατε ποτέ ποιο μπορεί να είναι το αντίκτυπο αυτών των συζητήσεων στον ψυχισμό τους; Πως καταγράφονται δηλαδή αυτοί οι διάλογοι μέσα τους;

Στη Θεσσαλονίκη μια ομάδα κοριτσιών ράβει μάρσιπους για τις γυναίκες πρόσφυγες

Μια μικρή πολυπολιτισμική ομάδα κοριτσιών από Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα, που ζουν στη Θεσσαλονίκη, έκαναν κάτι μοναδικό. 

 Έβλεπαν τους πρόσφυγες να κουβαλούν με δυσκολία, στο κουραστικό ταξίδι, τα μικρά παιδιά τους και αποφάσισαν να τους διευκολύνουν ράβοντας και μοιράζοντας ειδικούς μάρσιπους! 

Τα μυστικά των παιδιών που δεν αρρωσταίνουν

Όλα τα παιδιά αρρωσταίνουν, ειδικά όταν αρχίζουν το σχολείο, ή τον παιδικό και συγχρωτίζονται με άλλα παιδιά. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια παιδιά που αρρωσταίνουν σπάνια, ή που περνούν τις ιώσεις «στο πόδι». Ποια είναι τα μυστικά τους;

Κούκλες με ειδικές ανάγκες πλασάρει βιομηχανία παιχνιδιών

Κόντρα στα στερεότυπα των παιχνιδιών της παγκόσμιας βιομηχανίας αποτελεί η νέα καμπάνια της ToyLikeMe, η οποία κατασκευάζει κούκλες με ειδικές ανάγκες. 

Έμπνευση για τη δημιουργία τους, υπήρξαν τα μικρά παιδιά με ειδικές ανάγκες που δεν έβλεπαν παιχνίδια τα οποία έμοιαζαν σε αυτά. Η καμπάνια ξεκίνησε μέσω Facebook, με τίτλο σελίδας ToyLikeMe.

Πρόσωπο: Μανώλης Χαλούλος


πηγή: rise.gr