Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Μια πρωτότυπη δανειστική βιβλιοθήκη

Διαβάστε στο Ημερολόγιο ενός πατέρα για μια μικρή δανειστική -αναταλλακτική βιβλιοθήκη που καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο, έχει μικρά ντουλαπάκια και μπορεί κανείς να δανείζεται και να χαρίζει βιβλία. Η φωτογραφία προέρχεται από το ίδιο ιστολόγιο.

Εκδήλωση: Δύναμη της Έκφρασης Χωρίς…Φωνή”

Η Σχολή Ε.Ν.Γ. "Κρατύλος” σας προσκαλεί στην πολιτιστική εκδήλωση “Η Δύναμη της Έκφρασης Χωρίς…Φωνή” το Σάββατο 23 Ιουνίου στις 19:00 στο πολυχώρο Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα).

Σας περιμένουμε…

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Άποψη: Λουκρητία "Νεκρόφιλη gay πάπια"

Τα ευτυχισμένα άτομα είναι πιο υγιή. Τα παιδιά αντιγράφουν τους ενηλίκους που βλέπουν στις ταινίες. Η κατανάλωση αλκοόλ κάνει τα νεαρά άτομα να συμπεριφέρονται ανάρμοστα. Οι εργαζόμενοι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν ο χώρος εργασίας τους δεν θυμίζει φυλακή. Τα παιδιά που έχουν περισσότερα παιχνίδια είναι πιο δραστήρια. Τα παραπανίσια κιλά προκαλούν κατάθλιψη ενώ η κατάθλιψη δυσχεραίνει την απώλεια των παραπανίσιων κιλών. Το εργασιακό στρες αυξάνει τις πιθανότητες για έμφραγμα. Η χρήση του κινητού τηλεφώνου εμποδίζει την σωστή οδήγηση. Η στέρηση ύπνου δημιουργεί αίσθημα κόπωσης.

Push Girls: Η νέα τηλεοπτική σειρά με 4 εντυπωσιακές γυναίκες με κάκωση νωτιαίου μυελού


Γητεμένες (Las Incantadas)

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης / Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο σάς προσκαλεί στην παράσταση Καραγκιόζη Γητεμένες (Las Incantadas): Οι καλοκυράδες της Αγοράς, με το θέατρο σκιών του Γιάννη Χατζή, στις 20 Ιουνίου 2012, στις 20.30 στην αυλή της Βίλας Καπαντζή – Βασ. Όλγας 108, Θεσσαλονίκη

Πλατφόρμα online εκπαίδευσης θα «διαβάζει τη σκέψη» των μαθητών

Με τη διάδοση του παγκόσμιου ιστού, κερδίζουν ολοένα μεγαλύτερο έδαφος οι διαδικτυακές εκπαιδευτικές εφαρμογές - από τo ιντερνετικό φροντιστήριο που προσφέρει στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου το ελληνικό υπουργείο Παιδείας, μέχρι τα online μαθήματα τα οποία παρέχουν (συχνά μάλιστα δωρεάν) πανεπιστήμια σαν το MIT ή το Στάνφορντ. Μέχρι σήμερα, ωστόσο, όλες αυτές οι εφαρμογές αντιμετωπίζουν ένα σημαντικό μειονέκτημα, με συνέπεια να είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικές από την πραγματική σχολική τάξη ή το αμφιθέατρο.

Συμμετοχή στην ενέργεια "ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ"

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην ενέργεια "ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ" που έχει σκοπό να επισκευάσει ένα από τα 14 προτεινόμενα Σχολικά κτίρια των συνεργαζόμενων Δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης με αρωγό την CocaCola Ελληνική Εταιρία εμφιαλώσεως. Η ενέργεια ξεκινά την Τρίτη 12 Ιουνίου και λήγει την Κυριακή 15 Ιουλίου με την ανάδειξη του σχολείου που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους.

Bazaar δωρεάς βιβλίων

Ανακοίνωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστοριάς:

Χαρίζουμε βιβλία που διαβάσαμε……………..

Ηχητικό βιβλίο: Άλλοι Καιροί, Άλλα Παιδιά, Άλκη Ζέη, Ζωρζ Σαρή

Οι δημοφιλείς πεζογράφοι Άλκη Ζέη και Ζώρζ Σαρή, για πρώτη φορά μαζί σ' ένα βιβλίο, καταθέτουν τις αναμνήσεις μιας μακραίωνης φιλίας, από την παιδική τους ηλικία, τα κοινά Γυμνασιακά τους χρόνια, την περίοδο του πολέμου και της κατοχής. Το στίγμα αυτής της φιλίας, δίνει με ένα τόνο ξεχωριστής τρυφερότητας η Άλκη Ζέη. (Ηχητικό απόσπασμα).

Εκτιμήσεις εκπαιδευτικών φροντιστηρίων για τις βάσεις

Ανοδικά αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις σύμφωνα με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής στο 1ο επιστημονικό πεδίο για δύο λόγους: Τα θέματα ήταν πιο εύκολα στα περισσότερα μαθήματα (Ιστορία, Νεοελληνική Λογοτεχνία, Λατινικά) και ελαφρώς δυσκολότερα στα Αρχαία και στη Βιολογία, την οποία επιλέγουν οι περισσότεροι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης. Η ζήτηση για τα παιδαγωγικά τμήματα, που τα προτιμούσαν τα προηγούμενα χρόνια πολλοί αριστούχοι είναι περιορισμένη με αποτέλεσμα αυτοί οι αριστούχοι να κατευθυνθούν σε άλλες υψηλόβαθμες σχολές, όπως Νομική, Ψυχολογία και Φιλοσοφική.

Μεταθέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Μεταθέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) και Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε., σχολικού έτους 2012-2013.

Τα παιδιά και τα μάτια σας

Διδάσκεται στα παιδιά το χιλιοειπωμένο; Αν είστε γονείς, και πάντως αν συνοδεύετε παιδιά σε διακοπές, απαιτείται να δείξετε υπομονή και να πείτε για χιλιοστή φορά τα αυτονόητα, ακόμη και αν η γλώσσα σας έχει μαλλιάσει… Ατυχήματα μπορεί να συμβούν στον καθένα, γι΄ αυτό χρειάζεται εγρήγορση, όχι υπερπροστασία. Η ασφάλεια στο παιχνίδι με το νερό δεν σημαίνει φωνές και «μη», αλλά κανόνες και συμφωνία με το παιδί για το τι μπορεί ή δεν μπορεί να κάνει για να απολαύσει τη θάλασσα. Τα περισσότερα παιδικά ατυχήματα συμβαίνουν άλλωστε καλοκαίρι.

6ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Τα τελευταία χρόνια η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) διοργανώνει Μαθηματικά Καλοκαιρινά Σχολεία (Μ.Κ.Σ.) με εξαιρετική επιτυχία. Και για φέτος διοργανώνεται στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, από 8 έως 14 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο «Olympian Bay» και μπορούν να συμμετάσχουν οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων.

Πρόσωπο: Δημήτρης Πανταζής

Πρόσβαση στα «μυστικά» της λειτουργίας του εγκεφάλου παρέχει η μαγνητοεγκεφαλογραφία, μια απεικονιστική μέθοδος η οποία βρίσκει εφαρμογή στη διάγνωση της επιληψίας , στον εντοπισμό όγκων του εγκεφάλου και στην κατανόηση της διάσπασης προσοχής ενώ υπό διερεύνηση είναι η δυνατότητα διάγνωσης του αυτισμού.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Mαθητές του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Βράβευσε η Ουνέσκο

Τους μαθητές της Δ1 τάξης του Πειρατικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών «Κωνσταντίνος Καραμανλής», βράβευσε ο όμιλος Σερρών για την Ουνέσκο για τη συμμετοχή τους στο παγκόσμιο πείραμα για το νερό.

Ο Συνήγορος του Πολίτη για το διαχωρισμό δημοτών και κατοίκων στις εγγραφές παιδιών σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Με αφορμή το θέμα του διαχωρισμού των δημοτών και κατοίκων κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων εγγραφής παιδιών σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, ο Συνήγορος του Πολίτη επισημαίνει ότι η νομοθεσία δεν διαφοροποιεί τις δύο ιδιότητες και προσθέτει ότι η πρόταξη των δημοτών έναντι των κατοίκων, που δεν διαθέτουν την ιδιότητα του δημότη, προσκρούει μεταξύ των άλλων και στη συνταγματικώς επιβεβλημένη αρχή τής ίσης μεταχείρισης.