Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Φέτος, ας τολμήσουμε να φτιάξουμε μία ιστορία που να μας χωράει όλους.

Κοινωνικό μέρισμα: Χωρίς ηλικιακό κριτήριο για τα άτομα με αναπηρία

Όλοι οι πολίτες που είναι ΑΜΕΑ, ανεξαρτήτως ηλικίας, που διαβιούν είτε μόνοι τους είτε ως εξαρτώμενα μέλη, είναι πλέον δικαιούχοι του επιδόματος των 700 ευρώ και αυτό, όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Οικονομικών, κατέστη εφικτό μετά από ακριβή διασταύρωση των κριτηρίων ένταξης όλων των ομάδων δικαιούχων και υπολογισμό του κόστους διανομής του επιδόματος σε επίπεδο νοικοκυριού.

Τριβιζάς: «Με έσωσε το όγδοο χρώμα του ουράνιου τόξου

Πότε ακούσατε το πρώτο σας παραμύθι;

Οταν ταξιδεύω πίσω στον χρόνο, θυμάμαι πολλά πρώτα παραμύθια, λες και τα άκουγα όλα μαζί ταυτόχρονα. Ενα που μου διάβαζε ο παππούς μου ήταν το παραμύθι του φλογεροπαίκτη που όταν έπαιζε τη φλογέρα του τον ακολουθούσαν ποντίκια. Είχα ρωτήσει τον παππού μου από πού είχε αγοράσει τη φλογέρα του ο φλογεροπαίκτης και αν θα μπορούσαμε να αγοράσουμε και εμείς από το ίδιο κατάστημα μια φλογέρα που όταν την παίζεις, σε ακολουθούν ζαχαροπλάστες φορτωμένοι με τούρτες γενεθλίων. Δεν του έκανε καρδιά να με απογοητεύσει και με διαβεβαίωσε ότι θα το έψαχνε. Επειδή την εποχή εκείνη δεν είχε επινοηθεί ακόμη η Goοgle, δεν πρόλαβε να το εντοπίσει πριν από το τελευταίο του ταξίδι.
Ευτυχώς, αργότερα κατάφερα να το ανακαλύψω εγώ ο ίδιος.

Ειδικό Εργαστήριο για επαγγελματίες υγείας και Ομάδα Εργασίας- Διαβούλευσης για την ίση πρόσβαση ΑμεΑ σε υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας: 16-20 Δεκεμβρίου

Την αντιμετώπιση των ανισοτήτων, την εξυπηρέτηση και την ίση πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας, προωθεί την επόμενη εβδομάδα ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, με δύο ξεχωριστές δράσεις, στο πλαίσιο του έργου Cross4all του Πρόγραμματος Interreg IPA CBC «Ελλάδα-Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών.

Το παιδί σας αντιμιλά; Έτσι θα σταματήσει

Τα έξυπνα σχόλια, η ειρωνεία, οι άσεμνες χειρονομίες, όπως το γύρισμα των ματιών ή το σούφρωμα των χειλιών είναι μερικά από όλα όσα κάνουν τα παιδιά όταν νευριάζουν και θέλουν να εκφράσουν την αντίδρασή τους. Δοκιμάστε τα ακόλουθα τρικ ώστε να μειώσετε αυτά τα περιστατικά άσχημης συμπεριφοράς, μαθαίνοντας στο παιδί να διαχειρίζεται και να εκφράζει όλα όσα νιώθει με το σωστό και υγιή τρόπο.

Onassis Sexuality Education Day: Γιατί η σεξουαλική αγωγή είναι τόσο απαραίτητη για τα σχολεία;

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει την Κυριακή την πρώτη της ημερίδα με θέμα τη σεξουαλική αγωγή. Δύο από τους ομιλητές, η πρώην σχολική σύμβουλος Μαργαρίτα Γερούκη και ο ψυχίατρος Κώστας Γκοτζαμάνης, κάνουν στη LiFO μια πρώτη εισαγωγή. 

Social media : Επτά στα 10 παιδιά τα χρησιμοποιούν από μη επιτρεπτή ηλικία

Εφτά στα δέκα παιδιά κάνουν χρήση των κοινωνικών δικτύων σε μη επιτρεπτή ηλικία και το 21% δηλώνει πως δέχθηκε διαδικτυακή παρενόχληση, την οποία επιχείρησε να αντιμετωπίσει χωρίς να το αναφέρει σε κανέναν.

Επίσης, το 21% των παιδιών έχει συναντηθεί με κάποιον που γνώρισε στο ίντερνετ, το 14% έχει μοιραστεί πολύ προσωπικές φωτογραφίες στο διαδίκτυο, ενώ έξι στα 10 παιδιά έχουν συναντήσει βίαιο και ακατάλληλο περιεχόμενο.

Το OK!Thess & Friends Christmas Party στηρίζει Therapy Dogs

Το OK!Thess με την υποστήριξη πολλών ομάδων και κοινοτήτων της Θεσσαλονίκης οι οποίες έχουν κοινά ενδιαφέροντα την τεχνολογία σας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο πάρτι που διοργανώνει την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 20:30 στο Allegro, το coffee - bar - restaurant του Μεγάρου Μουσικής.

Στη διάρκεια του πάρτι θα γίνει fundraising με λαχειοφόρο αγορά για να υποστηρίξουμε το έργο του εθελοντικού οργανισμού Therapy Dogs (Animal Assisted Therapy). Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εθελοντικό πρόγραμμα θεραπείας με την βοήθεια σκύλων που υποστηρίζει σωματεία ΑΜΕΑ και ειδικά σχολεία της Θεσσαλονίκης. Όσοι θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα από τα δώρα που προσφέρει το ΟΚ!Thess και εταιρείες τεχνολογίας της πόλης.