Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Βιβλίο: Integration of Young Migrant Women in the Secondary Education

Μία νέα μελέτη κατέληξε στο γεγονός ότι οι νεαρές μετανάστριες εξαιρούνται από τις πολιτικές που αποσκοπούν στην ένταξη των παιδιών των μεταναστών στα σχολεία. Το βιβλίο αυτό είναι το αποτέλεσμα ενός 18μηνου ερευνητικού προγράμματος με τίτλο " “Integration of Young Migrant Women in the Secondary Education: Promoting Integration and Mutual Understanding through Dialogue and Exchange”, και συγκεντρώνει τα αποτελέσματα ποιοτικής έρευνας που διεξήχθη σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμναία, Ισπανία, Κύπρος, Μάλτα και Ελλάδα).
Μπορείτε να μεταφορτώσετε το βιβλίο από εδώ.

Όταν η καρδιά του παιδιού σας «φυσάει»...

Στην επίσκεψη ρουτίνας που (πρέπει να) κάνετε για τον έλεγχο υγείας του παιδιού σας, ο παιδίατρος διαπιστώνει ότι το παιδί σας «έχει φύσημα» και σας συμβουλεύει να το εξετάσει και ένας παιδοκαρδιολόγος. Σας καθησυχάζει, ωστόσο, ότι αποτελεί ένα πολύ συχνό εύρημα στα παιδιά και πως στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν εμπνέει ανησυχία. Πράγματι, όπως μας είπε ο ειδικός που συμβουλευτήκαμε για το θέμα, μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις πίσω από το φύσημα κρύβεται κάποια καρδιοπάθεια. Ωστόσο, όταν διαπιστώνεται η ύπαρξή του, για προληπτικούς λόγους θα πρέπει να γίνεται λεπτομερής ιατρικός έλεγχος. 

Κατασκευή: χελωνάκια

Σας αρέσουν τα χελωνάκια της εικόνας; Αν θέλετε να φτιάξετε τα δικά σας, μεταφορτώστε και τυπώστε το πατρόν και ακολουθήστε τις αναλυτικότατες οδηγίες από το makeit-loveit. Καλή διασκέδαση!!

Άποψη: Σχολεία εναλλακτικής εκπαίδευσης: Υπάρχουν;

Μια περιπλάνηση στις δυνατότητες εναλλακτικής εκπαίδευσης που υπάρχουν ανά τον κόσμο, μια ιστορική αναδρομή της δημιουργίας τους και φυσικά μια απόδειξη ότι υπάρχει «εναλλακτική» λύση στα επικρατούντα εκπαιδευτικά συστήματα που προωθούν τον ανταγωνισμό και το stress.

Γενετικές αναλύσεις αποκαλύπτουν τι εμπορεύονταν οι αρχαίοι Έλληνες

Τα αγγεία που ανασύρονται από αρχαία ελληνικά ναυάγια τελικά δεν χρησιμοποιούνταν μόνο για τη μεταφορά κρασιού και ελαιόλαδου, όπως συχνά υποθέτουν οι αρχαιολόγοι. Γενετικές αναλύσεις σε αμφορείς που φυλάσσονται στην Αθήνα αποκαλύπτουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες εμπορεύονταν πολλά άλλα προϊόντα, από καρύδια και όσπρια μέχρι τζίντζερ.

Παρουσίαση βιβλίου

Οι Εκδόσεις GUTENBERG σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου: "Η Διδασκαλία του Λεξιλογίου στην Ελληνική Εκπαίδευση. Ιστορική αναδρομή και σύγχρονες εξελίξεις" των Μαρίας Παραδιά και Ναπολέοντα Μήτση. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011 (ώρα 19:00) στο Πολιτιστικό Κέντρο - Εντευκτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών 
"Κτήριο Κωστής Παλαμάς" (Ακαδημίας 48 & Σίνα).

Εκδήλωση με τους Αόρατους Ρεπόρτερ στο Μεταίχμιο

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο του Άρη Δημοκίδη "Αόρατοι Ρεπόρτερ: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ" το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011, στις 12 το μεσημέρι, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός - International Propeller Club

Το “International Propeller Club of the United States” προκηρύσσει πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό έκθεσης με θέμα: " Η Εμπορική Ναυτιλία αποτελεί, διαχρονικά, ένα σταθερό κεφάλαιο για την Ελληνική οικονομία. Σε ένα άρθρο, 500-600 λέξεων, που θα δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο, να αναφερθείτε στην πραγματικότητα αυτή και να διατυπώσετε τις θέσεις σας για τα σημαντικά οφέλη που θα μπορούσε να προσφέρει στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, η ενασχόληση με τα ναυτικά επαγγέλματα."

Άποψη: Αναστάσιος Μάτος "Πώς να κρυφτούμε απ'τα παιδιά"

11 η ώρα βράδυ, βράδυ Κυριακής. Έκλεισε τον υπολογιστή … χαρούμενος απόψε …. αύριο δεν θα περνούσε την κόλαση του Δάντη διδάσκοντας λογοτεχνία στα παιδιά της Γ’ Λυκείου, ένα μάθημα καταδικασμένο, μιας και δεν εξετάζεται στις πανελλαδικές όπως λένε κι οι συνάδελφοι. Κι ο ίδιος ήταν μπουχτισμένος από τη μονοτονία τόσων χρόνων: ανάγνωση του ποιήματος, χωρισμός σε ενότητες, πλαγιότιτλοι, νόημα κ.λπ. – πόσο μάλλον τα παιδιά … Τι κρίμα, σκεφτόταν, για τον Αναγνωστάκη, το Λειβαδίτη, τη Δημουλά … τι κρίμα να πάνε χαμένα τα έργα τους και να διαβάζονται σε αίθουσες, όπου τα παιδιά συλλαβίζουν ξύλινο σχολικό λόγο και εφευρίσκουν κάθε απίθανο τρόπο να διασκεδάσουν την αφόρητη πλήξη τους παίζοντας με τα νεύρα του…