Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Προβολή: One Small Step

 

Προσωπικός Βοηθός: Παρατείνεται η προθεσμία των αιτήσεων συμμετοχής από ΑμεΑ - Η νέα ημερομηνία

Παρατείνεται έως την Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023, στις 23:59, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από Άτομα με Αναπηρία για τη συμμετοχή τους στη β' φάση του πιλοτικού προγράμματος "Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία".

Κατά τα λοιπά, ισχύουν όσα προβλέπονται στη σχετική πρόσκληση.

Εργαστήρια Υφαντικής Τέχνης για επιμορφωτές ΑμεΑ και νέους με αναπηρία

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Παιδιών ΑμεΑ  Εορδαίας ανακοινώνει ότι από τις 16/06/2023 έως 19/06/2023 αρχίζει εκ νέου η μαθητεία  στη τέχνη της Υφαντικής με την υφάντρα και δασκάλα  κ.Μαρία Σγουρού, ειδική στην επιμόρφωση ΑμεΑ και επιμορφωτών που θα εποπτεύουν καθ' οδόν τους ανθρώπους με Αναπηρία.

Την όλη προσπάθεια στηρίζει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Για συμμετοχές στο τηλέφωνο 6946025318


Συμμετοχή παιδιών ΑμΕΑ του Δήμου Ωραιοκάστρου σε κατασκήνωση

Υλοποιείται και φέτος το πρόγραμμα της αποστολής παιδιών ΑμΕΑ του δήμου Ωραιοκάστρου σε παιδική κατασκήνωση.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν έως και 15 παιδιά ΑμΕΑ, δημοτών και κατοίκων του δήμου Ωραιοκάστρου, τα οποία δεν είναι ασφαλισμένα σε κανένα ασφαλιστικό οργανισμό ή φορέα ασφάλισης ή ο ασφαλιστικός φορέας δεν καλύπτει έξοδα κατασκήνωσης.

Με την Κάρτα Αναπηρίας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Στην εγκύκλιο του υπ. Πολιτισμού σχετικά με τις αλλαγές στη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους, αναφέρεται και η Κάρτα Αναπηρίας, με την οποία ο κάτοχός της απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου επίσκεψης (ισχύει και για έγγραφα αποφάσεων ΚΕΠΑ).

Δήμος Αθηναίων: Ένα στρέμμα παιχνιδότοπος στην καρδιά του Άλσους Ιλισίων

Ένας σύγχρονος παιχνιδότοπος έκτασης ενός στρέμματος περιμένει τους μικρούς Αθηναίους στο Άλσος Ιλισίων. Πρόκειται για την πλήρως ανακαινισμένη παιδική χαρά στον Άγιο Χαράλαμπο, η οποία μεταμορφώθηκε από τον Δήμο Αθηναίων σ' έναν άνετο και ασφαλή χώρο αναψυχής και ψυχαγωγίας για παιδιά.

Podcast ΕΞΤΡΕΜ: Αγόρια που σκοτώνουν και σκοτώνονται (για να δείξουν ότι είναι άντρες)


Στο δέκατο επεισόδιο της σειράς podcasts ΕΞΤΡΕΜ συζητάμε με τον Βαγγέλη Κοσμάτο, ψυχολόγο και επιστημονικό υπεύθυνο της Συμμαχίας των Φύλων.