Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Θα βοηθούσες ένα αγόρι που κρυώνει;

Ο νορβηγικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός SOS Children's Villages διεξήγαγε ένα πείραμα, βάζοντας ένα μικρό αγόρι να περιμένει σε μια στάση λεωφορείου φορώντας ελάχιστα ρούχα. Οι αντιδράσεις των περαστικών μπροστά στο θέαμα του μικρού που έδειχνε να παγώνει χωρίς όμως να ζητά βοήθεια, κινηματογραφήθηκαν σαν μέρος της καμπάνιας που προωθεί την έκκληση για βοήθεια και την παροχή ρούχων στα παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία. 

Παραμυθένια απογεύματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου!

Τις Πέμπτες του Μάρτη τις περνάμε στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου!
6-7 μ.μ. το απόγευμα, μαζευόμαστε και διαβάζουμε ένα παραμύθι που σχετίζεται με την εποχή ή την πιο κοντινή γιορτή. 
Συζητάμε και κάνουμε κατασκευές και ζωγραφιές!!

Ημερίδα ενημέρωσης «Ελληνικά ακαδημαϊκά ηλεκτρονικά συγγράμματα και βοηθήματα»

Tην Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014, στις 10:00 π.μ., στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος»,στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30), θα πραγματοποιηθεί η 6η ημερίδα ενημέρωσης για τη Δράση «Κάλλιπος» - «Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα και Βοηθήματα».
Θα δοθεί η ευκαιρία για την πλήρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων (υποψήφιων συγγραφέων) για τις προσκλήσεις της Δράσης «Ε.Α.Η.Σ.Β.»
Πηγή: diorismos

Προκήρυξη Εξετάσεων Επάρκειας Ε.Ν.Γ. – Μάρτιος 2014

Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος ανακοίνωσε την προκήρυξη των Εξετάσεων Επάρκειας ΕΝΓ που θα πραγματοποιηθούν το Μάρτιο 2014.
  • ΑΘΗΝΑ : Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 έως Κυριακή 16 Μαρτίου 2014  στο χώρο της σχολής ΕΝΓ της ΟΜ.Κ.Ε. (Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, οδός Ζαχάρωφ 1, Αμπελόκηποι, Αθήνα) 
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 έως Κυριακή 23 Μαρτίου 2014  (θα ανακοινωθεί ο χώρος των εξετάσεων στην ιστοσελίδα της ΟΜ.Κ.Ε. www.omke.gr) 
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Φάρμακο χαρίζει το φως σε τυφλά ποντίκια

Αν κάτι δεν είναι δυνατόν να επιδιορθωθεί, τότε πρέπει να βρούμε ένα εναλλακτικό… ανταλλακτικό για να κάνει την ίδια δουλειά. Αυτό ίσως σύντομα συμβεί σε ό,τι αφορά τα ραβδία και τα κωνία, τα φωτοευαίσθητα κύτταρα των ματιών τα οποία «σβήνουν» με την πάροδο του χρόνου προκαλώντας τύφλωση. Ειδικοί ανακάλυψαν ένα φάρμακο το οποίο κάνει τα γειτονικά κύτταρα των κατεστραμμένων να αναλάβουν το καθήκον να φέρουν εις πέρας το έργο των γειτόνων τους.

Κουκλοθέατρο: Όλοι μαζί

Η ομάδα κουκλοθεάτρου ΑΛΑΝΤΑΛΟΥΜΠΑ και οι SourLiBooM παρουσιάζουν την παράσταση κουκλοθεάτρου «Όλοι μαζί».
Το έργο «Όλοι μαζί» είναι μια παιδική παράστασή με γαντόκουκλες και ειδικές κατασκευές που ολοκληρώνεται με ένα θεατρικό παιχνίδι. 
Πρόκειται για ένα παραμύθι της Αναστασίας Αστερίου που μιλάει για την διαφορετικότητα και την ισοτιμία των παιδιών μέσα στις πρώτες τάξεις του σχολείου. 

Έκθεση ζωγραφικής: «Εικόνες μιας μη λεκτικής σκέψης»

«Εικόνες μιας μη λεκτικής σκέψης» είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής δυο νέων Ελλήνων Κωφών εικαστικών, του Φίλιππου Τσάτση και του Μανώλη Αντωνάκη, που ανοίγει τις πύλες της για το κοινό την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014 στο Ίδρυμα Ευγενίδου.