Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα –Επικαιροποιημένος πίνακας

Επικαιροποιημένο πίνακα με τα εγκεκριμένα Ιατροπαιδαγωγικά κέντρα του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Εργασίας, εξέδωσε η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας.
Α.Ανοίξτε εδώ τους πίνακες 
Β. Εδώ ο νόμος 3699/2008 (ΦΕΚ 199/Α/2-10-2008) με όλες τις αλλαγές (Τελευταία ενημέρωση 21-9-2013) 

Πώς να μάθετε το παιδί σας να είναι τακτικό!

Εσείς βλέπετε ένα… χάος στο δωμάτιό του, αλλά το μικρό σας έχει άλλη άποψη. Δεν είναι δύσκολο να βρείτε τη… χρυσή τομή και να το μάθετε να είναι τακτικό.

Ο Νικόλας είναι τριών ετών και το αγαπημένο του παιχνίδι είναι ο «μηχανικός αυτοκινήτων». Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που παίζει, το δωμάτιό του μετατρέπεται σε πραγματικό γκαράζ, με αμέτρητα εργαλεία και αυτοκινητάκια. Η συνέχεια είναι γνωστή: σε λίγο θα τα παρατήσει όλα για να δει στην τηλεόραση τα αγαπημένα του κινούμενα σχέδια, όπου έπειτα από λίγα λεπτά διαδέχεται η περίπλοκη κατασκευή ενός κάστρου, που αυτή την φορά γίνεται στο χαλί του σαλονιού. Η έντονη δραστηριότητα του Νικόλα και όλων των παιδιών της ηλικίας του, καταλαμβάνει χρόνο και κυρίως χώρο. Μπαίνετε στο δωμάτιο του που μοιάζει με πεδίο μάχης.

Αλλαγές για τους υποψήφιους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Με αλλαγές θα δώσουν εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οι τελειόφοιτοι του Λυκείου καθώς θα μπορούν να κατοχυρώσουν τη βαθμολογία τους μόνο για ένα χρόνο.

Συγκεκριμένα, οι φετινοί τελειόφοιτοι θα έχουν μία ευκαιρία για να χρησιμοποιήσουν τη βαθμολογία τους για την εισαγωγή τους σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Μόνο για το 2015 θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους βαθμούς που θα πάρουν φέτος στις εξετάσεις, προκειμένου να διεκδικήσουν το 10% των θέσεων στην ανώτατη εκπαίδευση.

Κίνδυνος πρόωρου θανάτου 5,6 εκατ. παιδιών εξαιτίας του καπνίσματος

Τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου εξαιτίας του καπνίσματος διατρέχουν περίπου 5,6 εκατ. παιδιά 13 ως 18 ετών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση η οποία συνδέει μια σειρά από νέες ασθένειες με τη συγκεκριμένη συνήθεια.Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη έκθεση του τότε Γενικού Χειρουργού των ΗΠΑ- είναι ο επιχειρησιακός επικεφαλής της Αμερικανικής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας- που κήρυξε το κάπνισμα ως μέγα κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, η νέα μελέτη προειδοποιεί ότι το κάπνισμα προκαλεί επιπλέον ασθένειες και σε άλλα μέρη του ανθρώπινου σώματος εκτός από τον καρκίνο του πνεύμονα.

Κάντε τα παιδιά σας να μη φοβούνται το… φόβο

5 μαθήματα «επιβίωσης» που όλοι οι γονείς πρέπει να διδάξουν στα παιδιά τους, προκειμένου να μάθουν να μη φοβούνται να ζουν! 

Το Σάββατο 25 & την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, η Κινητή Παιδιατρική Μονάδα θα βρίσκεται στο Δήμο Καλαμαριάς

Oι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της Vodafone συνεχίζουν την υλοποίηση προγράμματος δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και περίθαλψης παιδιών που το έχουν ανάγκη και εντείνουν τη δράση της Κινητής Παιδιατρικής Μονάδας με περισσότερες επισκέψεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Στις 25 και 26 Ιανουαρίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, η Κινητή Παιδιατρική Μονάδα, θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στο Δήμο Καλαμαριάς. Το Σάββατο 25/01 στο ΚΑΠΗ του Φοίνικα, επί της οδού Εθνικής Αντίστασης & Άρεως και την Κυριακή 26/01 στο ΚΑΠΗ της Νέας Κρήνης επί της οδού Λυκούδη 2.