Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

20 απλοί κανόνες επικοινωνίας με τα παιδιά μας

Η σωστή επικοινωνία είναι το κλειδί για να μεγαλώσουμε παιδιά υπεύθυνα και συναισθηματικά ώριμα.

1. Ερμηνεύστε τις συμπεριφορές τους. Πολλές φορές τα παιδιά δεν μπορούν ή δεν ξέρουν πώς να πουν αυτό που θέλουν ή αυτό που τα ενοχλεί με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε συμπεριφορές μη αποδεκτές, όπως γκρίνια, επιθετικότητα και αντιδραστικότητα. Εμείς είμαστε που θα πρέπει να σκεφτούμε λογικά και να αντιδράσουμε συνειδητοποιημένα. Οι παρορμητικές αντιδράσεις και οι απαντήσεις χωρίς σκέψη συχνά χειροτερεύουν τις αρνητικές συμπεριφορές των παιδιών. 

Προκήρυξη Πανελληνίου πρωταθλήματος Boccia 2013



Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες προκηρύσσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπότσια για τις 29 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2013, στο Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου "ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ".

Τα παιδιά που μεγαλώνουν στην κρίση αποταμιεύουν περισσότερο

Μέχρι πρότινος η έννοια της αποταμίευσης ήταν άγνωστη στα παιδιά που ορμώμενα από την ξεγνοιασιά της ηλικίας τους ήθελαν να ξοδεύουν περισσότερα απ' όσα τους έδιναν οι γονείς τους. Δίχως να λογαριάζουν το αύριο.

Η ηχορύπανση «ένοχη» για υπερκινητικότητα & ελλειμματική προσοχή

Τα παιδιά που ζουν σε περιοχές με έντονη ηχορύπανση, όπως οι δρόμοι που εμφανίζουν μεγάλη κίνηση οχημάτων, κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν τα συμπτώματα της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα.

«Έξυπνες» πυτζάμες λένε παραμύθια στα παιδιά!

Ένας πατέρας έξι παιδιών από το Idaho δημιούργησε το Smart PJs, ένα διαδραστικό σετ ρουχισμού για παιδιά, που καλύπτεται με χρωματιστές κουκκίδες που λειτουργούν ακριβώς όπως οι κωδικοί QR.

Made in Thessaloniki #2: Επεμβαίνοντας στη Σχολή Τυφλών



Από την Parallaxi: Στο τελικό στάδιο βρίσκεται πια η επέμβασης μας στη Σχολή Τυφλών. Οι εργασίες ανάπλασης ενός χώρου στο κτίριο με τα υπνωτήρια της σχολής και η μετατροπή του σε εντευκτήριο, ολοκληρώνονται αυτές τις μέρες. Ο χώρος άλλαξε ολοκληρωτικά όψη και παραδίδεται την επόμενη εβδομάδα πλήρως ανακαινισμένος για χρήση από τους οικότροφους της Σχολής.

Θεσμός - αγκαλιά για τα παιδιά των ιδρυμάτων

«Είναι η πριγκίπισσά μας» λέει και το πρόσωπο της 57χρονης ανάδοχης μητέρας λάμπει, όταν μιλάει για την 7χρονη «κόρη» της. Η Κυριακή, έχοντας μεγαλώσει τα δύο της παιδιά, σχεδίαζε ως συνταξιούχος να προσφέρει εθελοντική εργασία σε ιδρύματα με παιδιά. «Εως τότε δεν γνώριζα τον θεσμό της αναδοχής. Ετυχε να γνωρίσω τη Χριστίνα βρέφος ακόμα και αναπτύχθηκε μεταξύ μας μια πολύ ζεστή σχέση».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δολοφονεί gay εφήβους, ενώ υπόσχεται να τους κάνει άνδρες…

Τρεις gay έφηβοι έχουν πεθάνει ως τώρα σε ένα στρατόπεδο της Νότιας Αφρικής, μετά από μια σειρά βασανιστηρίων. Οι έφηβοι φαίνεται να οδηγούνται εκεί με την υπόσχεση να αποβάλλουν τη θηλυπρέπεια τους και να γίνουν «κανονικοί άνδρες».

Οι αδικίες των Πανελλαδικών

Αδικίες στην επιλογή των δεκάδων νέων που διεκδικούν μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας προκύπτουν συχνά από τις δεκάδες αλλαγές που γίνονται κατά καιρούς στο σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων από τους εκάστοτε υπουργούς Παιδείας. Αυτές οι διαρκείς μεταλλάξεις του συστήματος κατέληξαν τελικά να αλλοιώσουν τον αρχικό του σχεδιασμό. Παρά το γεγονός ωστόσο ότι αναμένονται σύντομα αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα των σχολείων με το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας για το λύκειο, καμία άλλη μεταβολή δεν προβλέπεται - ως τώρα - να γίνει τα επόμενα χρόνια και ως το 2016.

Το πρώτο "Κέντρο Αποκατάστασης" παίδων

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, και τις πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013, τα εγκαίνια του πρώτου "Κέντρου Πρώιμης Παρέμβασης και Αποκατάστασης" παιδιών στην Ελλάδα.

Δωρεάν Ξεναγήσεις στην Αθήνα το Μάιο

Με φόντο το πανέμορφο σκηνικό της Αθήνας, έμπειροι ξεναγοί σας περιμένουν και τον Μάιο για μία επιμορφωτική βόλτα στον πολιτιστικό πλούτο και στις ομορφιές της πρωτεύουσας.

Τέλος στον αποκλεισμό των τυφλών από το Διαδίκτυο βάζει η ΕΕ με νέα οδηγία

Μπορεί οι ευεργετικές συνέπειες των νέων τεχνολογιών και τα οφέλη του Διαδικτύου να προσφέρονται σε γενικές γραμμές στους περισσότερους πολίτες της ΕΕ, ωστόσο, υπάρχουν εκατομμύρια συνάνθρωποί μας με αναπηρίες οι οποίοι αισθάνονται και είναι στην ουσία αποκλεισμένοι.

Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στο ΟΞΥΓΟΝΟ

Σάββατο, 11 Μαΐου 2013, στις 12:30 το μεσημέρι
Εσύ πόσα ξέρεις για τις ιστορίες της Disney;

Σε ποιο άθλημα σκίζει η Μέριντα; Και τι ψάρι είναι ο Νέμο; Ένα παιχνίδι-πρόκληση κατά το οποίο οι μικροί μας φίλοι  θα υποβληθούν σε ερωτήσεις γνώσεων πάνω στα βιβλία της Disney,  θα χρησιμοποιήσουν τόσο το σώμα όσο και τις γνώσεις τους για να παίξουν ένα παιχνίδι διαφορετικό από όλα τα άλλα!

Εκδηλώσεις Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης - Μάιος 2013


Δείτε τις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης για το μήνα Μάιο.