Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΙΚΥ: Πρόγραμμα Erasmus και δικαιολογητικά για άτομα με αναπηρία

Από το Ι.Κ.Υ. (ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ) δημοσιεύθηκαν ο τρόπος αίτησης και τα δικαιολογητικά που είναι απαραίτητα για κάθε φοιτητή/ καθηγητή / υπάλληλο ΑΕΙ με αναπηρία για περίοδο σπουδών ERASMUS ή περίοδο πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό, καθώς και το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης για φοιτητές ή για καθηγητές/προσωπικό ανά μήνα ή ημέρα/εβδομάδα αντίστοιχα ανάλογα με τη χώρα προορισμού, όπως ορίζεται στα παραρτήματα της Σύμβασης Επιχορήγησης για κινητικότητα Erasmus 2011/12.

Τα μυστικά του Εθνικού Κήπου

Η έγκριση της έρευνας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού έδωσε το πράσινο φως για την αλλαγή του προσώπου, την αναβάθμιση των υποδομών του Εθνικού Κήπου.

Σκάι: Γίνε και εσύ νεροκουβαλητής για το δάσος μας!

Την Κυριακή 31 Ιουλίου ποτίζουμε στην Πεντέλη. Η δράση γίνεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπλαση της Πεντέλης.

Τόπος, η περιοχή γύρω από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και η περιοχή Ιταλικά οχυρά.

Νέα προοπτική στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό

Με το σχέδιο Νόμου «Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στο εξωτερικό και άλλες διατάξεις», που παρουσίασε στις 26/07/2011 στο Υπουργικό Συμβούλιο η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά, προωθούνται η ποιοτική αναβάθμιση των σπουδών των ελληνικών σχολείων μέσα από τη σύνδεση τους με τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών όπου λειτουργούν, η προβολή της ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό με τη δημιουργία των κέντρων «Λόγος» και η οργάνωση ενός αποτελεσματικού συστήματος, διοίκησης και εποπτείας.

Τεύχος 138 της Νέας Παιδείας

Κυκλοφόρησε το τεύχος 138 της Νέας Παιδείας. Στην ιστοσελίδα του περιοδικού θα βρείτε Κείμενα από τα περιεχόμενα του τεύχους και παρουσίαση του Festival στις Συρακούσες.
Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.neapaideia-glossa.gr/current.htm
http://www.neapaideia-glossa.gr/content/138g.htm

Τεχνολογίες Νοηματικής Γλώσσας

Οι νοηματικές γλώσσες (ΝΓ) αποτελούν αυτόνομα συστήματα φυσικών γλωσσών, των οποίων το λεξιλόγιο, η μορφολογία και η σύνταξη, παίρνουν υπόσταση και λειτουργούν στον τρισδιάστατο χώρο, όπου δηλώνονται όλες οι γραμματικές σχέσεις, τόσο στο επίπεδο της παραγωγικής και κλιτικής μορφολογίας, όσο και στα επίπεδα των συντακτικών δομών και της δήλωσης σημασιολογικών χαρακτηριστικών και σχέσεων.

Προβολή: It's a book



Καλούν το κοινό να συμβάλει στην αποκρυπτογράφηση παπύρων

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανεβάζει στο Ιντερνετ τη «μητέρα όλων των γρίφων» και ζητά τη βοήθεια του κοινού για να λυθεί το μυστήριο του ενός χαμένου απόκρυφου Ευαγγελίου.

Έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων για το ευρωπαϊκό βραβείο για την προσβάσιμη πόλη: Access City Award

Την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων για τη δεύτερη απονομή του βραβείου «Access City Award», του ευρωπαϊκού βραβείου για προσβάσιμες πόλεις, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στόχος του ετήσιου βραβείου είναι η ανάδειξη και η επιβράβευση πόλεων που λαμβάνουν υποδειγματικά μέτρα για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία σε βασικές πτυχές της αστικής διαβίωσης. Θα φέρει στο επίκεντρο τις πιο επιτυχημένες πρωτοβουλίες που επιτρέπουν στα άτομα με αναπηρία να συμμετέχουν πλήρως στην κοινωνία και να έχουν ίση πρόσβαση στα δικαιώματά τους. Το βραβείο εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της ΕΕ για τη δημιουργία μιας Ευρώπης χωρίς φραγμούς. Η βελτιωμένη προσβασιμότητα προσδίδει διαρκή οικονομικά και κοινωνικά οφέλη στις πόλεις, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της πληθυσμιακής γήρανσης. Οι πόλεις με τουλάχιστον 50.000 κατοίκους έχουν στη διάθεσή τους έως τις 20 Σεπτεμβρίου για την υποβολή υποψηφιότητας.

Διαγωνισμός παιδικού παραμυθιού

Η International Art Society διοργανώνει διαγωνισμό παιδικού παραμυθιού στα πλαίσια της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Φεστιβάλ InterArtia 2011. Διαβάστε περισσότερα στο infokids.gr

Φεστιβάλ Παιδικής Δημιουργικότητας στο Ρέθυμνο

Το Φεστιβάλ Παιδικής Δημιουργικότητας διοργανώνουν, για τρίτη συνεχή χρονιά στο Ρέθυμνο, οι πολιτιστικοί σύλλογοι Κούφης και Αργυρούπολης με την υποστήριξη του τοπικού Επιμελητήριου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου της Επισκοπής.

Πρόσκληση για υποβολή αίτησης για την εξέταση της προσβασιμότητας του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112

Ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112 (European Emergency Number Association - EENA), διοργανώνει την επόμενη τελετή απονομής βραβείου τον Απρίλιο του 2012. Αυτό το βραβείο «προτίθεται να αναγνωρίσει και να συγχαρεί τα άτομα και τις οργανώσεις που έχουν δείξει στοιχεία εξαιρετικής συμπεριφοράς και / ή τα αποτελέσματα ή / και τα επιτεύγματα σε διάφορες κατηγορίες». Δύο από τις κατηγορίες, του Εξαίρετου Πολίτη και της Εξαίρετης Διάσωσης και Παιδείας σχετικά με το 112, περιλαμβάνουν εφαρμογές εξέτασης της προσβασιμότητας του 112 για τα άτομα με αναπηρία.