Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Χριστούγεννα Μυρίζει...

 

Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών- Παιδιά και εκπαιδευτικοί δομών φιλοξενίας ηχογράφησαν το τραγούδι «Άμπρα Κατάμπρα»

Η μαγική λέξη «Άμπρα Κατάμπρα», μια λέξη παραμυθένια, παγκόσμια, που βρίσκεται συχνά στα χείλη εκατομμυρίων παιδιών και σηματοδοτεί την ανάγκη τους να ταξιδεύουν στον κόσμο της φαντασίας, μπαίνει στο επίκεντρο ενός τραγουδιού που έγραψαν παιδιά και οι εκπαιδευτικοί τους σε τέσσερις δομές φιλοξενίας.

Πανελλαδικές 2022: Οι συντελεστές ελάχιστης βάσης εισαγωγής

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι συντελεστές ελάχιστης βάσης εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων, καθώς και οι συντελεστές ελάχιστης βάσης εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών "για την συμμετοχή των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στα Α.Ε.Ι., στις Α.Ε.Α., στις σχολές των Α.Σ.Ε.Ι. και Α.Σ.Σ.Υ., στη Σ.Σ.Α.Σ., στις σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Α.Ε.Ν., στις σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και Λιμενοφυλάκων και στις Α.Σ.Τ.Ε.", σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η Αθήνα ξανά στο επίκεντρο της παιδαγωγικής επιστήμης

Για δεύτερη φορά η Αθήνα μπαίνει στο επίκεντρο των παγκόσμιων παιδαγωγικών εξελίξεων.

Μετά το πολύ επιτυχημένο διεθνές συνέδριο για το παιχνίδι στην εκπαίδευση των πολύ μικρών παιδιών (Play on Early Education), που διεξήχθη τον Απρίλιο του 2019 στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας και προσέλκυσε συμμετέχοντες απο 24 χώρες, στον ίδιο χώρο θα διεξαχθεί μεταξύ 27 και 30 Απριλίου 2022, το δεύτερο Διεθνές Συνέδριο με τη συμμετοχή και πάλι ομιλητών και συνέδρων από όλο τον κόσμο.

Εντάσσονται στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, δύο λεωφορεία και όργανα φυσικοθεραπείας για την κάλυψη αναγκών του Ειδικού Σχολείου και του ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής

Με δύο λεωφορεία 15 θέσεων και δύο επιπλέον θέσεις για αμαξίδια ΑμεΑ, καθώς και εξοπλισμό φυσικοθεραπείας, ψυχοκινητικής αγωγής και αθλοπαιδιών, εξοπλίζονται το 1ο ειδικό δημοτικό σχολείο/νηπιαγωγείο και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Κομοτηνής. 

Μεγάλη λαχειοφόρος αγορά για την ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η ΕΛΕΠΑΠ διοργανώνει τη μεγάλη της λαχειοφόρο αγορά κληρώνοντας πλούσια δώρα για όλους! Η τιμή του κάθε λαχνού ανέρχεται σε μόλις 1€, ενώ ο πρώτος τυχερός λαχνός κερδίζει ένα αυτοκίνητο TOYOTA YARIS!

Προμηθευτείτε τους λαχνούς σας από την ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης στα τηλέφωνα 2310318218 και 2310318228, μέσω email στο info_thes@elepap.gr ή διαδικτυακά στο https://elepap.gr/lacheioforos/

Χρυσό μετάλλιο για την ομάδα Zephyros του Κολλεγίου Ανατόλια στην 1η Διεθνή Ολυμπιάδα ISAC

Η ομάδα Zephyros που δημιούργησαν τέσσερις μαθήτριες του Anatolia High School κατέκτησαν την πρώτη θέση στον διεθνή διαδικτυακό διαγωνισμό Imagination in Science by Art in different Cultures (ISAC) Olympiad.