Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Τα κοινωνικά στάδια του παιχνιδιού

Το 1929 η Mildred Parten (Αμερικανίδα κοινωνιολόγος και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Παιδικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου της Minnesota) στη διδακτορική διατριβή της ανέπτυξε τη θεωρία των έξι σταδίων του παιδικού παιχνιδιού που ακολουθούν γραμμικά τα παιδιά από την στιγμή της γέννησής τους μέχρι και την ηλικία των πέντε ετών. Πρόκειται για μια θεωρία που επηρέασε όχι μόνο την επιστημονική κοινότητα, αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε μέχρι σήμερα το παιδικό παιχνίδι.

Η θεωρία των έξι σταδίων του παιδικού παιχνιδιού

Kaizen Gaming: Ανοίγει το Ντράγκαο σε φιλάθλους με αισθητηριακές διαταραχές

Το Sensory Room © Kaizen Gaming
Μία νέα πρωτοβουλία προς τη συμπεριληπτικότητα έλαβε η Πόρτο (FC Porto), σε συνεργασία με το Betano, το διεθνές brand της Κaizen Gaming και βασικός χορηγός της πορτογαλικής ομάδας, καθώς την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου εγκαινίασαν το INZONE στο Στάδιο Ντράγκαο.

Sports pass: Έρχεται voucher 300 ευρώ για μαθητές Γυμνασίου – Ποιοι το δικαιούνται

Την παροχή ενός voucher για μαθητές της Α’ Γυμνασίου, ύψους 300 ευρώ, που θα ονομάζεται sports pass ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Το νέο πρόγραμμα σκοπεύει στην ενίσχυση της άθλησης, αναμένεται να ενεργοποιηθεί το τρίτο τρίμηνο του 2024 και θα αφορά την εγγραφή μαθητών σε αθλητικά σωματεία.

«Μπαμπά, το σχολείο σου είναι καλύτερο από το δικό μου»

Οταν μια μέρα το μακρινό 2010 η Αλκηστις Κοντογιάννη οδηγούσε λίγο έξω από το Ναύπλιο, τίποτα δεν προμήνυε ότι θα ήταν μια μέρα τόσο καθοριστική για τη ζωή της – και εδώ που τα λέμε καθοριστική για ένα σωρό ακόμη κόσμο. Είχε λίγες ημέρες που είχε μετακομίσει στην πόλη μετά την εκλογή της ως καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ωραίες οι αλλαγές, αλλά και με το σχετικό στρες, σκεφτόταν οδηγώντας όταν ξαφνικά ένιωσε ένα ισχυρό τράνταγμα.

Διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου εκπαιδευτικού υλικού «Μειώνω το οικολογικό μου αποτύπωμα στο σπίτι και στο σχολείο»

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, εθνικός χειριστής του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου ΠΕ «Οικολογικά Σχολεία» και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, συντονιστικός φορέας του δικτύου «Οικολογικά Σχολεία», συνδιοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου εκπαιδευτικού υλικού «Μειώνω το οικολογικό μου αποτύπωμα στο σπίτι και στο σχολείο», που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Δικτύου, με την ευγενική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας.

Διαδίκτυο: Ανήσυχοι οι γονείς, «κερκόπορτα» κινδύνων πλατφόρμες και ​προϊόντα EdTech

Αν εταιρείες, οργανισμοί και ιδιώτες - χρήστες των υπηρεσιών του διαδικτύου αισθάνονται ευάλωτοι και απροστάτευτοι σε μια σειρά cyber κινδύνων, τι θα έπρεπε να ισχύει για τα παιδιά;

Ποιες είναι οι τάσεις και οι κοινωνικές συμπεριφορές γύρω από την χρήση του διαδικτύου, την online επικοινωνία και άλλων εφαρμογών; τι πιστεύουν, πόσο ανησυχούν οι γονείς και ποια η σχέση των παιδιών τελικά με το διαδίκτυο;

Πρακτικά Συνεδρίου: «Πρώιμη Παιδική Ηλικία – Παιδικοί Σταθμοί – Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Δημοσιεύτηκαν τα πρακτικά του συνεδρίου «Πρώιμη Παιδική Ηλικία – Παιδικοί Σταθμοί – Τοπική Αυτοδιοίκηση» που διοργανώθηκε από το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών σε συνεργασία με το Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Ιουνίου 2023, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Δημοφιλή σκευάσματα εξαφανίστηκαν από τα φαρμακεία – Ελλείψεις σε αναλγητικά και παιδικές αντιβιώσεις

Πολλές είναι οι ελλείψεις φαρμάκων που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, με τους φαρμακοποιούς να κάνουν αγώνα δρόμου κάθε φορά για να βρουν τα φάρμακα προκειμένου οι ασθενείς να συνεχίσουν την φαρμακευτική αγωγή τους.

Βιβλίο: "Mapping: Η Έρευνα. Ένας χάρτης για την αισθητική των παραστατικών τεχνών για τις πολύ νεαρές ηλικίες"

«Ο τόμος αυτός καταγράφει το ερευνητικό ταξίδι του προγράμματος Mapping: Ένας χάρτης για την αισθητική των παραστατικών τεχνών για τις πολύ νεαρές ηλικίες. Σε αυτό το πολύπλευρο έργο, που πραγματοποιήθηκε σε διάρκεια πέντε χρόνων, συμμετείχαν ερευνητές, επαγγελματίες καλλιτέχνες, εικονογράφοι και διαχειριστές του προγράμματος από είκοσι δύο χώρες και πέντε ηπείρους. Όλοι μαζί επιχειρούν να «χαρτογραφήσουν» την αισθητική αντίληψη των παιδιών πολύ νεαρής ηλικίας, από μηδέν έως έξι ετών.

Μαθητές σε ρόλο δημοσιογράφου "ανακρίνουν" αστυνομικούς

Ποιο είναι το πιο συχνό έγκλημα; Γιατί οι αστυνομικοί χρειάζονται τα περιπολικά; Ανακαλύπτετε πολλά εγκλήματα και πολλές ληστείες; Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που έκαναν στους αστυνομικούς, μπαίνοντας στο ρόλο του «δημοσιογράφου», μαθητές της Γ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης. Σκοπός της επίσκεψης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το επάγγελμα του αστυνομικού, ήταν τόσο η ενημέρωση των μαθητών ως προς το επάγγελμα- λειτούργημα του αστυνομικού, όσο και η αποκόμιση εμπειριών από το άμεσο περιβάλλον και την καθημερινότητα των αστυνομικών.

Χάλκινο μετάλλιο η Πασχαλίδου στο γερμανικό γκραν πρι

Η Θεοδώρα Πασχαλίδου συνεχίζει να εντυπωσιάζει στην κλάση J1 του τζούντο καθώς συμμετείχει στο γκραν πρι της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία με την στήριξη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και επιστρέφει στην Ελλάδα με το χάλκινο μετάλλιο.