Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Αντιμετωπίζοντας την COVID -19 όταν είσαι άτομο με τυφλοκώφωση και τα πάντα εξαρτώνται από το άγγιγμα


Η πανδημία δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες των ατόμων με τυφλοκώφωση να νικήσουν την απομόνωση.

Φανταστείτε ότι πρέπει να αντιμετωπίσετε τον COVIC – 19 και την εποχή της κοινωνικής απόστασης χωρίς να μπορείτε να δείτε ή/ και να ακούτε. Για πολλές εκατοντάδες Αμερικανούς με τυφλοκώφωση που έχουν σοβαρή ακουστική και οπτική αναπηρία, το ξέσπασμα της πανδημίας και η νέα κανονικότητα δημιούργησε μοναδικές προκλήσεις στην καθημερινή τους ζωή.

Κλιματική κρίση – «Το κλιματικό άγχος ήρθε για να μείνει στους νέους» – Τι λέει στο ΒΗΜΑ η καθηγήτρια Λιζ Μαρκς

Oκτώ στους δέκα νέους αγωνιούν για την κλιματική αλλαγή – φοβούνται, λυπούνται, ανησυχούν, θυμώνουν και νιώθουν προδομένοι από τις κυβερνήσεις τους. Δύο στους τρεις πιστεύουν ότι «το μέλλον είναι τρομακτικό». Περισσότεροι από τους μισούς φοβούνται ότι τα σημαντικά γι’ αυτούς πράγματα θα καταστραφούν λόγω κλιματικής κρίσης, ενώ αντίστοιχο ποσοστό θεωρεί ότι, για τον ίδιο λόγο, η ανθρωπότητα είναι καταδικασμένη.

Πανελλήνιες 2022: Η σειρά διδασκαλίας κεφαλαίων των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων

H σειρά διδασκαλίας των ενοτήτων/κεφαλαίων των μαθημάτων των Αρχαίων Ελληνικών, της Ιστορίας, της Φυσικής, της Χημείας, της Βιολογίας και της Πληροφορικής

Μετά από τις σχετικές εισηγήσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξεις 44/02-09-2021 και 50/29-09-2021 του Δ.Σ.), το ΥΠΑΙΘ διαβίβασε χθες στα σχολεία αρχεία για τη σειρά διδασκαλίας των ενοτήτων/κεφαλαίων των μαθημάτων των Αρχαίων Ελληνικών, της Ιστορίας, της Φυσικής, της Χημείας, της Βιολογίας και της Πληροφορικής που εξετάζονται πανελλαδικά το έτος 2022 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Γ΄ τάξης Ημερησίου και Εσπερινού Γενικού Λυκείου.

JA Greece 2022: Οι εγγραφές στα σχολεία ξεκίνησαν για τις νέες μαθητικές «start up»

Η επιχειρηματική εκπαίδευση είναι η τάση που ακολουθούν ολοένα και περισσότερα σχολεία στην Ελλάδα καθώς αποδεδειγμένα:

αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά
τα βοηθά να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους
αυξάνει εντυπωσιακά την αυτοπεποίθησή τους
ενισχύει την εφευρετικότητά τους 
τα μαθαίνει να εργάζονται ομαδικά και να ξεπερνούν δυσκολίες
τα εμπνέει στην καινοτομία και τη δημιουργία της δικής τους «start up».

Squid Game – Ακατάλληλο για ανηλίκους το «Καλαμάρι»

Εκπαιδευτικό συμβούλιο από τον νότο της Αγγλίας συμβουλεύει γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά τους να παρακολουθεί τη σειρά «Το Παιχνίδι του καλαμαριού» του Netflix, έπειτα από αναφορές ότι παιδιά ακόμα και ηλικίας 6 ετών, αντιγράφουν τα βίαια παιχνίδια που περιλαμβάνει.

Η ομάδα προστασίας της εκπαίδευσης από το συμβούλιο του κεντρικού Μπέντφορντσαϊρ έστειλε ενημερωτικό email στους γονείς και τους κηδεμόνες της περιοχής καλώντας τους να είναι σε εγρήγορση έπειτα από αναφορές ότι παιδιά και νέοι αντιγράφουν παιχνίδια και βίαια περιστατικά από τη νέα σειρά του Netflix «Το Παιχνίδι του καλαμαριού», η οποία έχει βαθμολογία 15. Στο πρόγραμμα, οι διαγωνιζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται βυθισμένοι στα χρέη, παίζουν παιχνίδια για να κερδίσουν χρήματα, αλλά σκοτώνονται αν αποτύχουν.

Παρουσίαση του προγράμματος Trace για την βελτίωση της προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία σε δομές υγείας

Παρουσίαση του προγράμματος «TRACE- Μεταμορφώνοντας την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας», πραγματοποιήθηκε, σήμερα στο Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ. Το έργο αφορά στα εμπόδια που συναντούν τα 'Ατομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) στην παροχή υπηρεσιών υγείας και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Active citizens fund». Στόχος του έργου είναι να ευαισθητοποιήσει τους φοιτητές και τους νέους επαγγελματίες υγείας στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στα νοσοκομεία, στο ζήτημα της αναπηρίας, στην «αναγνώριση» και «κατανόηση» της αναπηρίας, αλλά και στην κατάδειξη δυσκολιών πρόσβασης σε δομές υγείας για τα άτομα με αναπηρία.

Όλες οι άδειες για τους γονείς

Συχνά οι γονείς προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ της επαγγελματικής και της οικογενειακής ζωής. Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο έχει φέρει μια σειρά αλλαγών στις άδειες των γονέων – εργαζομένων. Αυτές είναι οι ακόλουθες:

1) Η άδεια πατρότητας έχει αυξηθεί στις 14 ημέρες με αποδοχές: Η άδεια αυτή χορηγείται συνολικά ή τμηματικά σύμφωνα με την αίτηση του εργαζόμενου ως εξής:

Άποψη: Β. Ευθυμιοπούλου - «Και πόσο κοστίζουν τα μέτρα για τους ΑΜΕΑ;»

Μείναμε αρκετή ώρα να κοιτάζουμε έκπληκτοι την οθόνη του υπολογιστή διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας σχόλιο συμπολίτη μας στην ανάρτηση του Δημάρχου Αθηναίων με την οποία ανακοίνωσε την έναρξη των έργων προσβασιμότητας στα σχολεία του Δήμου της Αθήνας για τους ΑΜΕΑ μαθητές.

Ο συμπολίτης μας ζήτησε να πληροφορηθεί τον αριθμό των ωφελούμενων ΑΜΕΑ μαθητών από έργα κόστους 4,5 εκατομμυρίων για να διαπιστώσουμε «αν συνέφερε» να προχωρήσουμε σε αυτά.