Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Worldreader – βιβλία για όλους

Του Νίκου Αργύρη στο ιστολόγιο των Εκδόσεων Ίκαρος

Η τελευταία ομιλία φέτος στο συνέδριο Tools Of Change της Bologna, μία μέρα πριν αρχίσει η 49η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου, δεν είχε να κάνει ούτε με φανταχτερές εφαρμογές, ούτε με πρωτοποριακές τεχνολογίες.

Ένωση Ελλήνων Φυσικών: Θερινά Σχολεία για μαθητές Λυκείου

Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει με μεγάλη επιτυχία τα Θερινά μας Σχολεία στη Ζάκυνθο ,στην Ερέτρια στην Κάρυστο στην Καλαμάτα στην Κέρκυρα και στα Γιαννιτσά συνεχίζουμε την προσπάθεια μας οργανώνοντας και αυτό το καλοκαίρι από 22 -29 Ιουνίου 2012 Θερινά Σχολεία σε Ερέτρια σε Γιαννιτσά και στο Ηράκλειο της Κρήτης και στην Κάρυστο από 27 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου 2012.

Ιστολόγιο: Εκπαιδευτικές δράσεις

Επισκεφτείτε το ιστολόγιο Εκπαιδευτικές δράσεις που δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία του κ. Γκάρτζιου. Όπως σημειώνει ο ίδιος: "Ο χώρος δημιουργήθηκε την περίοδο που υπηρετούσα ως προϊστάμενος του 1ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Εύβοιας ώστε να λειτουργεί για την προβολή των εκπαιδευτικών δράσεων που αναπτύσσουν οι εκπαιδευτικοί.

Το ρεαλιστικά "ενταξιακό" Ειδικό Σχολείο Κωφών - Βαρηκόων Πάτρας


Το ζήτημα της ισότιμης εκπαιδευτικής ένταξης σε επίπεδο ιδεολογικό και επιστημονικό είναι εδώ και δεκαετίες λυμένο. Αδιαπραγμάτευτη αρχή, αναγκαιότητα και δικαίωμα: Οι μαθητές με αναπηρία και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες δικαιούνται (μπορεί και πρέπει) να εντάσσονται στο γενικό εκπαιδευτικό πλαίσιο. Ομως στην πραγματική ζωή - ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε σε χώρες όπως η Ελλάδα όπου ακόμα και τα στοιχειωδέστερα εργαλεία ένταξης εξακολουθούν ζητούμενα – η επιλογή σχολικού πλαισίου φοίτησης οφείλει να υπηρετεί το ρεαλιστικό κριτήριο της καλύτερης δυνατής μεταξύ των προσφερομένων λύσης.

Ξεκίνησε ο Διαγωνισμός σεναρίου για video game

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας προκήρυξε διαγωνισμό σεναρίου για video game με τίτλο “HGDA Game Idea Contest”.

Η ιδέα μπορεί να είναι για οποιαδήποτε πλατφόρμα και για οποιοδήποτε είδος παιχνιδιού. Μπορεί επίσης να αφορά Serious, Freeware, ή Commercial game.

Ημερίδα συντηρητών έργων τέχνης Εθνικής Πινακοθήκης & Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου

Ημερίδα: ΔΕΠΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ….. Πέρα από την υπερκινητικότητα

Ημερίδα για εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες ψυχικής-γενικής υγείας και γονείς υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και την υποστήριξη του Σωματείου ADHD HELLAS

Σάββατο 31/3/2012, ώρα 9πμ – 2.30μμ
Υπουργείο Παιδείας, αίθουσα Ζακλιν ντε Ρομιγύ,
Οδός Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι Αττικής (στ. Νερατζιώτισσα)
ΕΙΣΟΔΟΣ : ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Υλικό για τους Διαδραστικούς Πίνακες

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο Εκπαιδευτική Τεχνολογία και Πληροφορική το παρακάτω και θελήσαμε να το μοιραστούμε μαζί σας:
 
Ο καθηγητής Γιάννης Κωτσάνης (http://pinterest.com/ykotsanis/profile) δημιούργησε μια πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ιστοσελίδα με υλικό για τους διαδραστικούς πίνακες.