Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Βιβλιοπαρουσίαση: Ο φίλος μου ο δράκος

Η μικρή Λιν παίρνει ένα δώρο αλλιώτικο από τα άλλα: έναν υπέροχο, μικρούλη κόκκινο δράκο που αμέσως γίνεται το καλύτερο φιλαράκι της στο παιχνίδι…Τι θα συμβεί όμως όταν κατά λάθος ο δρακούλης σπάσει με την μπάλα του ένα βάζο; Τι θα κάνει όταν ο μπαμπάς της Λιν τον βάλει σε ένα κλουβί και του απαγορεύει να βγει έξω; Θα μπορέσει να ζήσει φυλακισμένος ή θα το σκάσει; Και η Λιν; Θα τον ξεχάσει ή θα ψάξει να τον βρει για να τον φέρει πίσω; Θα τα καταφέρει μόνη της ή θα χρειαστεί βοήθεια; Και ποια είναι αυτή η περίεργη γριούλα που της ζητάει να την περάσει απέναντι στο ποτάμι; Και αυτά τα μαγικά φασόλια θα καταφέρουν να της δείξουν πού είναι ο φίλος της; Θα τον βρει; Θα αφήσει πίσω τους άλλους δράκους με τους οποίους ζει για να γυρίσει πίσω μαζί της;

Ναου: Το ρομπότ που βοηθά τα παιδιά με αυτισμό

Όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται, ένα ρομπότ μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά με αυτισμό να επικοινωνήσουν καλύτερα με τους ανθρώπους γύρω τους.

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από ολλανδική μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας για την Έρευνα του Αυτισμού, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Ένας μήνας έμεινε για τις πανελλαδικές – Τι πρέπει να προσέξουν γονείς και υποψήφιοι

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς βρισκόμαστε ένα μήνα πριν την έναρξή τους.

Ως γνωστόν οι εξετάσεις για τους τελειόφοιτους – απόφοιτους των Γενικών Λυκείων αρχίζουν στις 8 Ιουνίου, ενώ μία ημέρα πριν ξεκινούν οι συμμαθητές τους, των Επαγγελματικών Λυκείων (δείτε το πρόγραμμα εδώ).

ΕΟΠΥΥ: Πότε απαιτούνται επιπλέον γνωματεύσεις για αποζημίωση ειδικής αγωγής στο σύνδρομο Asperger

Με βάση τη φύση και τη βαρύτητα των συμπτωμάτων εγκρίνεται από τον ΕΟΠΥΥ η ειδική αγωγή σε ασθενείς με σύνδρομο Asperger.

Σε περίπτωση που οι ιατρικές γνωματεύσεις δεν περιγράφουν αναλυτικά τα ελλείμματα των πασχόντων, θα πρέπει να υποβληθούν συμπληρωματικές.

Ζητήθηκε από παιδιά να κάνουν bullying σε ένα φυτό και 30 ημέρες μετά έγινε αυτό


Τα παιδιά που δέχονται bullying υποφέρουν από ψυχολογική κακοποίηση, με επιπτώσεις που μπορεί να τα ακολουθούν για όλη τους τη ζωή. 

2οι Μαθητικοί Αγώνες Γλώσσας (13/5/2018)

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ» και οι Σχολικοί και οι Σχολικές Σύμβουλοι Φιλολόγων Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν τους 2ους Μαθητικούς Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας «Η γλώσσα μου… ο κόσμος μου».

Μαθητές μεταμόρφωσαν το εγκαταλελειμμένο πάρκο της γειτονιάς τους

Το εγκαταλειμμένο παρκάκι της γειτονιάς τους μεταμόρφωσαν με τo ενδιαφέρον τους μαθητές του δήμου Θερμαϊκού, στο πλαίσιο εκδήλωσης του τοπικού περιβαλλοντικού δικτύου "Δρω για τον τόπο μου", στο οποίο ανήκουν. Περισσότεροι από 100 μαθητές και εκπαιδευτικοί από έξι Γυμνάσια του δήμου Θερμαϊκού συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στο πάρκο- παιδική χαρά της Περαίας (επί της οδού Ανθέων) και ζωγράφισαν παγκάκια και κάδους απορριμμάτων. 

Ένα στα τρία παιδιά ως τριών ετών στην ΕΕ έχουν καλή φροντίδα

Ένα στα τρία παιδιά κάτω των τριών ετών που ζουν στην ΕΕ έχουν υψηλής ποιότητας και προσιτή φροντίδα, σύμφωνα με την έκθεση για τους στόχους της Βαρκελώνης που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Πρόγραμμα για παιδιά μεταναστών και προσφύγων

Την έναρξη του προγράμματος «'Αμεση και Ολιστική Ψυχοκοινωνική και Ιατρική παρέμβαση για παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες σε κίνδυνο στην Ελλάδα» ανακοίνωσαν σήμερα, ο ευρωπαίος επίτροπος ανθρωπιστικής βοήθειας, Χρήστος Στυλιανίδης κι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης του επιτρόπου στις εγκαταστάσεις του οργανισμού.

Λάρισσα: Πανελλήνιο συνέδριο για "Τέχνη και Εκπαίδευση"

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας διοργανώνουν Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με τίτλο: «Τέχνη και εκπαίδευση, αισθητική της καθημερινότητας, εκπαιδευτικοί και μαθητές: Βίοι παράλληλοι με κοινούς στόχους», που θα γίνει στις 11 και 12 Μαΐου 2018 σε χώρους των 4ου και 37ου Δημοτικού Σχολείων Λάρισας (Κουμουνδούρου 17).