Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ημερίδα «Γνωριμία των Κωφών Φοιτητών με τη Μονάδα Προσβασιμότητας»


Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε και να συμμετάσχετε στην Ημερίδα που διοργανώνει η Μονάδα Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα:
«Γνωριμία των Κωφών Φοιτητών με τη Μονάδα Προσβασιμότητας» η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 11:00–14:00 στο Νέο Αμφιθέατρο, Πανεπιστημίου 30 (Προπύλαια).

H ημερίδα έχει διπλό στόχο:
α) να παρουσιάσει τις δράσεις και τις υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί για την υποστήριξη και τη διευκόλυνση των σπουδών των φοιτητών με κώφωση ή βαρηκοΐα και
β) να συζητηθούν οι απόψεις και οι ανάγκες σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην ακαδημαϊκή ζωή οι φοιτητές με κώφωση ή βαρηκοΐα.

Ημερίδα από την Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος




Η Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος (Ε.Κ.Β.Ε.) και ο Σύλλογος για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια (ΣΥ.Γ.Α.Π.Α.) έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην Ημερίδα που συνδιοργανώνουν με θέμα
«ΓΟΝΕΙΣ – ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΙΑΖΥΓΙΟ».

Εισηγητές θα είναι
α) η κα Δολαψή Έφη, Ψυχολόγος,
β) ο κος Στεφανάτος Χάρης, . Ψυχολόγος και
γ) ο κος Σπιτάλας Νίκος, Πρόεδρος του ΣΥ.Γ.Α.Π.Α. – Καθηγητής του Τ.Ε.Ι. Καβάλας
Χώρος Διοργάνωσης: Ε.Κ.Β.Ε. – Λεωφ. Καλλιθέας 3 - Αμπελόκηποι
Ημερομηνία Σεμιναρίου: Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010
Ώρα: 18:00 – 20:00
Υπεύθυνη εκδήλωσης: Ελένη Εμπορίδου, Διερμηνέας - Δασκάλα Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Πηγή : http://www.noimatiki.blogspot.com/

Το νησί : Η πρώτη ελληνική σειρά με υπότιτλους


Η σειρά του MEGA «Το Νησί» και με υποτιτλισμό
Το Mega δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα σε Κωφά-Βαρήκοα άτομα να παρακολουθήσουν ελληνική σειρά υποτιτλισμένη, μέσω της υπηρεσίας Teletext.
Η πρωτοβουλία αυτή γίνεται πράξη στη μεγάλη παραγωγή του Mega «Το Νησί», τη σειρά που αποτελεί σημείο αναφοράς στην ελληνική τηλεόραση.

Κρύβοντας το ξυπνητήρι

Πρόκειται για ένα απλό παιχνίδι με θεαματικό αποτέλεσμα, αφού τα παιδιά πρέπει να συγκεντρωθούν σε ένα πράγμα- συγκεκριμένα στο θόρυβο.
Ο ενήλικας κουρδίζει το ξυπνητήρι και αφήνει χρόνο στα παιδιά να συνηθίσουν τον ήχο του. Μετά, τα παιδιά κλείνουν τα μάτια τους και ο ενήλικσας κρύβει το ξυπντήρι στο δωμάτιο. Όποιος βρει το ξυπνητήρι, θα είναι ο επόμενος που θα το κρύψει.
Για μεγαλύτερα παιδιά, μπορούμε να υπολογίσουμε και το χρόνο. Ποιος θα το βρει σε 60 δευτερόλεπτα, ποιος σε 50, ή σε 40; Ανάλογα με την ηλικία μπορούμε να ρυθμίσουμε το ξυπνητήρι να χτυπήσει μόνο για 30 δευτερόλεπτα. Γι' αυτό τα παιδιά πρέπει να στήσουν προσεκτικά αυτί, για να βρουν το ξυπνητήρι εγκαίρως.

Πηγή: Heike Baum, "Χαζό είμαι να κάτσω φρόνιμα;" σελ.43