Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Σχολικές γιορτές

 


Βραβείο σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό για το ΓΕΛ Αγιάσου

Σημαντική διάκριση για το Γενικό Λύκειο Αγιάσου, πέτυχαν 15 μαθητές της Α’ Λυκείου οι οποίοι βραβεύτηκαν στον 68ο ευρωπαϊκό διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τους European Movement Germany και National Support Service for E-twinning.

Το Γενικό Λύκειο Αγιάσου συγκαταλέγεται μεταξύ των 22 σχολείων που διακρίθηκαν στα πλαίσια του διαγωνισμού. Οι μαθητές από το Σεπτέμβριο ως το Μάιο συνεργάστηκαν με ευρωπαίους συνομηλίκους μαθητές από τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πολωνία σε έργο e-twinning με τίτλο: «Digital E.U. and you? Module 3.My media choices – my life balance».

Συνέντευξη: SPEClAL OLYMPICS HELLAS· ΑKOYME & MΑΘΑΙΝΟΥΜΕ, ΜΑΖΙ!

Το #DoukasIB σε μία *Special* συνέντευξη· Οι μαθητές μας συνομιλούν με την Εθνική Διευθύντρια των Special Olympics, Άρτεμιν Βασιλικοπούλου, τη Διευθύντρια Εκπαιδευτικού Προγράμματος “Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί”, Αλεξάνδρα Βουγιούκα και την Αθλήτρια, Άννα, για τη δημιουργία, τη λειτουργία και τα οφέλη του θεσμού των Special Olympics στη χώρα μας.

Ξάνθη: Αποχή σε Γυμνάσιο για την απαθή στάση του σχολείου σε σεξουαλική επίθεση

Μια πρωτόγνωρη κατάσταση φαίνεται οτι αντιμετωπίζει Γυμνάσιο μέσα στην πόλη της Ξάνθης.

Το 15μελές συμβούλιο καθώς και 5μελή συμβούλια του σχολείου έχουν αποφασίσει αποχή από τα μαθήματα της Παρασκευής επικαλούμενα την απαθή στάση που τήρησε η διεύθυνση του σχολείου σε σοβαρό περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης.

Καλαμάτα: Η Ηφαίστου µετατράπηκε σε «έκθεση Γεωµετρίας

Ανάµεσα στα πολλά προβλήµατα που έφερε σε εργασιακό και προσωπικό επίπεδο ο κορονοϊός ήταν και η ανάγκη για δηµιουργικότητα χωρίς κοινωνικότητα.

Οι ιδέες ξαφνικά έπρεπε να προκύψουν χωρίς να κουβεντιάζουµε πρόσωπο µε πρόσωπο, αλλά µέσα από κρυφά ταλέντα που είτε δεν είχαµε ανακαλύψει είτε απλά δεν τα είχαµε βγάλει στην επιφάνεια, ελέω λιγοστού ελεύθερου χρόνου.

Στην δεύτερη περίπτωση ανήκει ο Γιάννης Τσιµόγιαννης, νοµικός στο επάγγελµα, ο οποίος µέσα σε λιγότερο από ένα µήνα παρουσίασε αναφανδόν την αγάπη του για τη Γεωµετρία.

Μαθητές του 6ου Διαπολιτισμικού Σχολείου Κορδελιού- Ευόσμου λένε STOP στο μπούλινγκ και ταξιδεύουν στο Ευρωκοινοβούλιο


Η Μαλάλα εξώφυλλο στην βρετανική Vogue: «Μπορείς να έχεις τη δική σου φωνή ζώντας στην κουλτούρα σου»

Στο εξώφυλλο του τεύχους Ιουλίου της βρετανικής Vogue πρωταγωνιστεί η Μαλάλα Γιουσαφζάι, ένα κορίτσι γυναίκα που στα μόλις 23 χρόνια του έχει ζήσει ήδη πολλές ζωές.

Κάτοχος Νόμπελ, ακριβίστρια, συγγραφέας, ακάματη θιασώτης της μόρφωσης των κοριτσιών, απόφοιτη της Οξφόρδης μα πάνω απ'όλα επιζήσασα: Το 2012, η Μαλάλα, μαθήτρια ακόμα, έπεσε θύμα της μισαλλοδοξίας των Ταλιμπάν, πυροβολούμενη στο κεφάλι. Κατάφερε να βγει ζωντανή κι έκτοτε αφιερώθηκε στις σπουδές, τον ακτιβισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ανακύκλωση - Εξοικονόμηση: ο πλανήτης στέλνει σήμα - Παιχνιδιάτορες του Πύργο


«Children of Israel and Gaza»- Σκίτσα για τα παιδιά-θύματα της διαμάχης

Οι εικόνες των σκοτωμένων παιδιών τη συγκλόνισαν και χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να κάνει κάτι για να δείξει την αλληλεγγύη της στα «πιο αθώα θύματα της διαμάχης» και από τις δύο πλευρές, σε Ισραήλ και Γάζα. Η Ισραηλινή φοιτήτρια στη Bezalel Academy of Arts and Design της Ιερουσαλήμ, Ορ Σεγκάλ, αποφάσισε να πάρει το πενάκι της και να παρακινήσει και άλλους σκιτσογράφους να τιμήσουν όλοι μαζί τη μνήμη των παιδιών αυτών μ’ αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα. Σκιτσάροντας...

Καινοτόμα θεραπεία εγκεφαλικών όγκων με RNA αναπτύσσουν επιστήμονες στις ΗΠΑ με επικεφαλής έναν Έλληνα

Ερευνητές στις ΗΠΑ, με επικεφαλής έναν Έλληνα επιστήμονα της διασποράς, αναπτύσσουν μια νέου τύπου θεραπεία για καρκίνους του εγκεφάλου, η οποία συνδυάζει νανοσωματίδια και εστιασμένους υπέρηχους, επιτρέποντας σε ισχυρά φάρμακα RNA να διαπεράσουν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό. Η θεραπεία δοκιμάστηκε με επιτυχία σε πειραματόζωα (τρωκτικά), ανοίγοντας το δρόμο για τη δοκιμή της σε ανθρώπους και αφήνοντας υποσχέσεις ότι μπορεί να αποτελέσει μελλοντικά μια νέα θεραπεία για τον καρκίνο του εγκεφάλου.

Ιταλία: Ανοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού και για τους εφήβους 12-15 ετών

Η Ιταλία, η πλέον πληγείσα από την Covid-19 ευρωπαϊκή χώρα μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, άνοιξε την πλατφόρμα του εμβολιασμού για όλες τις ηλικιακές ομάδες άνω των 12 ετών.

Η ιταλική υπηρεσία φαρμάκων έδωσε το πράσινο φως για τον εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 12 έως 15 ετών, που αριθμούν 2,3 εκατομμύρια άτομα.

Κίνα: Aπό το ένα στα τρία παιδιά ανά οικογένεια

Σε μια προσπάθεια να ανακόψει την ανησυχητικά γρήγορη τάση γήρανσης του πληθυσμού, η κινεζική ηγεσία ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή πολιτικής, επιτρέποντας σε κάθε ζευγάρι να αποκτήσει μέχρι τρία παιδιά, χωρίς οικονομικές επιπτώσεις, έναντι των δύο που προβλέπονταν μέχρι χθες.

Η αλλαγή πολιτικής στο δημογραφικό θα συνοδευθεί από «υποστηρικτικά μέτρα που θα οδηγήσουν στη βελτίωση της πληθυσμιακής δομής, εκπληρώνοντας την εθνική στρατηγική για ενεργητική αντιμετώπιση της γήρανσης του πληθυσμού», ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ύστερα από συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος υπό την προεδρία του Κινέζου ηγέτη Σι Τζινπίνγκ.

Χονγκ Κονγκ: Ξεκινάει ο εμβολιασμός σε παιδιά 12 ετών κι άνω

Το Χονγκ Κονγκ θα επεκτείνει το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της COVID-19 για πρώτη φορά και σε παιδιά άνω των 12 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, καθώς επιδιώκει να διευρύνει την εκστρατεία του για να δώσει κίνητρο στους 7,5 εκατομμύρια κατοίκους του να εμβολιαστούν.

Τα παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας θα μπορούν να εμβολιάζονται με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ενώ όσοι είναι άνω των 18 μπορούν να εμβολιάζονται και με το σκεύασμα της κινεζικής Sinovac.