Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Ένας πάγκος με κρύα λεμονάδα …

 

Συχνά στις αμερικάνικες ταινίες υπάρχει η εικόνα μικρών παιδιών (συνήθως ηλικίας δημοτικού) να στήνουν έναν πάγκο στην αυλή τους και να πουλάνε στους περαστικούς παγωμένη λεμονάδα. Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσα οφέλη μπορεί να έχει μια τέτοια δραστηριότητα για τα παιδιά;

ΕΛΕΠΑΠ: Οι επίμονες εθελόντριες της οδού Κόνωνος

"Ορίστε, συγκινήθηκα, και όχι τίποτε άλλο αλλά θα χαλάσει και το μακιγιάζ!» λέει η Αφροδίτη Τερζίδη, 85 ετών, προσπαθώντας να αλαφρύνει την ατμόσφαιρα. Της είχα ζητήσει να αναφέρει ένα περιστατικό που της έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη από τα 37 χρόνια εθελοντικής εργασίας που κλείνει φέτος στην ΕΛΕΠΑΠ και θυμήθηκε μια αληθινά συγκινητική στιγμή. «Είχα ένα παιδάκι σε αμαξίδιο, ήταν πανέξυπνος, πρώτος μαθητής στο σχολείο, που είχε μανία με τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Του είχα πει ότι ο αδελφός μου ήταν παναθηναϊκός και συζητούσαμε τι για Δομάζο, τι για Αντωνιάδη… Ηταν 12 χρόνων όταν σταμάτησε να έρχεται στο ίδρυμα.

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοιχτή η πλατφόρμα - Τι πρέπει να ξέρετε για τις αιτήσεις

Έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 30 Ιουνίου οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, ύψους 1.500 ευρώ. Αν πρόκειται για περίπτωση συγκατοίκησης, το ποσό ανεβαίνει στα 2.000 ευρώ. Καταληκτική προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων, ορίζεται η 3η Αυγούστου 2023.

Τριάντα πέντε οι στάσεις του ΟΑΣΘ που ...μιλάνε με το πάτημα ενός κουμπιού και διευκολύνουν άτομα με προβλήματα όρασης

Σε 35 ανέρχονται οι στάσεις του ΟΑΣΘ που ...μιλάνε και ενημερώνουν του ανθρώπους με προβλήματα όρασης για τον χρόνο άφιξης των λεωφορειακών γραμμών που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο, ενώ το μόνο που απαιτείται να κάνει κάποιος προκειμένου να λάβει τις ηχητικές πληροφορίες, είναι να πατήσει το κουμπί που βρίσκεται στον ιστό της πινακίδας.

Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των Ειδικών Μαθημάτων των Πανελληνίων

Ως και την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία και να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Ειδικών Μαθημάτων των Πανελληνίων.

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ έχουν ήδη ενημερωθεί για τις βαθμολογίες στα 4 εξεταζόμενα μαθήματα του Επιστημονικού τους Πεδίου. Πλέον, με αυτές στα Ειδικά Μαθήματα, θα έχουν μία πλήρη εικόνα από τη συμμετοχή τους στις φετινές Πανελλαδικές.

Ο σύλλογος ΑμεΑ Βηματίζω στο Ράντζο Κιλκίς-το μεγαλείο της θεραπευτικής ιππασίας

Ο δραστήριος σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Βηματίζω από τον Ν. Κιλκίς συμμετείχε στο τουρνουά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας που διοργάνωσε ο Ιππικός Όμιλος Κιλκίς σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς. Συγκεκριμένα στις 29 Ιουνίου μέλη του συλλόγου έδειξαν τις ικανότητες τους πάνω στο άλογο, αποτέλεσμα μακρόχρονης προσπάθειας και συνεργασίας με τον Ιππικό Όμιλο. 

Ford: Βοηθάει άτομα με αναπηρία να επιστρέψουν στην οδήγηση

Μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα ο τραυματισμός στη περιοχή της σπονδυλικής στήλης μπορεί να αλλάξει ριζικά τη ζωή ενός ανθρώπου. Πέρα από τη σκληρή καθημερινή μάχη για τη φυσική αποκατάσταση, συχνά οι τραυματίες καλούνται να αντιμετωπίσουν και το μεγάλο ψυχολογικό «τραύμα» που αφήνει ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Η ιδέα να βρεθούν και πάλι πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου, τους προκαλεί έντονο φόβο και στρες.

Ο Μπάμπου είναι o πρώτος σκύλος- οδηγός που μπήκε στη Βουλή

Ο Μπάμπου είναι ο πρώτος σκύλος- οδηγός, που μπήκε στη Βουλή, με αφορμή την χθεσινή ορκωμοσία των βουλευτών.

Ο Μπάμπου ήταν προσκεκλημένος του Γιώργου Σταμάτη, που πρόσφατα εξελέγη βουλευτής επικράτειας της Νέας Δημοκρατίας και όπως ενημερώνει με ανάρτησή της η ιδιοκτήτρια του Μπάμπου, Ιωάννα Μαρία Γκέρτσου, έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν.

Έρχεται το World Boccia Heraklion Challenger 2023

Η σημαντικότερη διεθνής διοργάνωση των Παραολυμπιακών αθλημάτων για το 2023, παρουσιάστηκε  στην Περιφέρεια Κρήτης. Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, βάζει για πρώτη φορά το ελληνικό Παραολυμπιακό κίνημα στον παγκόσμιο χάρτη, φέρνοντας στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, το World Boccia Challenger, μια διοργάνωση του μπότσια που αποτελεί μέρος της διαδικασίας πρόκρισης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και η Ελλάδα είναι από τις παγκόσμιες δυνάμεις διαθέτοντας αθλητές και αθλήτριες που διαπρέπουν.

Δεν μπορούσε να διαβάσει και να γράψει μέχρι τα 16 της – Τώρα παίρνει πτυχίο με άριστα

Μια γυναίκα, η οποία δεν ήξερε να διαβάζει και να γράφει μέχρι τα 16 της χρόνια, παίρνει σε λίγες ημέρες το πτυχίο της με άριστα από το Glasgow Caledonian University στη Σκωτία.

Η 26χρονη Κλόι ΜακΡόμπερτς εγκατέλειψε το σχολείο, ωστόσο είχε μια δεύτερη ευκαιρία. Αν και ξεκίνησε εκ νέου από μηδέν, χάρη σε ένα έργο που χρηματοδοτείται από τις τοπικές αρχές, η 26χρονη έλαβε την «ώθηση» -όπως ανέφερε η ίδια- προκειμένου να πάει στο πανεπιστήμιο. Πλέον, λαμβάνοντας το πτυχίο της στην Κοινωνική Εργασία, η ίδια ελπίζει να στηρίξει άλλα παιδιά.