Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Προβολή: Γέφυρα

Αυτισμός: Η ζωή μετά τα 22

Τα πρώτα βήματα για την αναγνώριση των δικαιωμάτων των αυτιστικών ατόμων έγιναν πριν από είκοσι χρόνια. Από τότε η εκπαίδευσή τους έχει κάνει σημαντική πρόοδο, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την εργασιακή τους αποκατάσταση. Ένα πολυσύνθετο πρόβλημα, στο οποίο ως επί το πλείστον λύσεις φαίνεται διατεθειμένη να δώσει μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία.
Διαβάστε το άρθρο της Δέσποινας Τζάνη στο inside story

Πολυάσχολοι γονείς: Οι επιπτώσεις στη ζωή των παιδιών

Όλοι μας συμφωνούμε σήμερα πως δεν μας μένει χρόνος και πως η καθημερινότητα με τις υποχρεώσεις της μας ρουφάει!
Δυστυχώς όμως, ρουφάει και χρόνο που θα αφιερώναμε στα παιδιά μας. Και άντε, εμείς οι μεγάλοι το «φτιάχνουμε» και το δικαιολογούμε στο μυαλό μας. Τα μικρά μας όμως;

Άδεια προστασίας της μητρότητας: Τι δικαιούνται πλέον οι εργαζόμενοι γονείς

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου έκανε αποδεκτή τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αναφορικά με την ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας και την ειδική άδεια θηλασμού και φροντίδας παιδιού.

Στο εξής ισχύει ότι η ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας, διάρκειας 6 μηνών, δεν συμψηφίζεται με καμία άλλη άδεια προστασίας της μητρότητας.

Διαδραστικά παιχνίδια για την αξία του εμβολιασμού

Η «Εμβολιάδα» είναι ένα σύνολο διαδραστικών παιχνιδιών με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την αξία του εμβολιασμού και τον αντίκτυπο στη Δημόσια Υγεία.

Πρωτοβουλία διάδοσης του μηνύματος για τη σημασία και την αναγκαιότητα των εμβολιασμών αναλαμβάνουν οι Τοπικές Ομάδες Υγείας, (ΤΟΜΥ) με ενημέρωση των πληθυσμών ευθύνης τους.

Σχολείο στη Βρετανία απαγόρευσε τα... ακριβά μπουφάν

Εναν πρωτότυπο, αλλά και αμφιλεγόμενο τρόπο να καταπολεμήσει την «ντροπή της φτώχειας» (poverty shaming), επέλεξε δημοτικό σχολείο στο Μέρσεϊσαντ της Αγγλίας, απαγορεύοντας σε μαθητές να φορούν ακριβά μπουφάν.

Αν το παιδί μου δεν ήταν δικό ΜΟΥ

Η κόρη μου καθόταν απέναντί μου και περίμενε να της απαντήσω σ’ αυτό που με είχε ρωτήσει.

Είχα την υποψία ότι τα αισθήματα που ένιωθα γι’ αυτή δημιουργούσαν μια ταύτιση μαζί της που – κατά κάποιο τρόπο – μου θόλωνε το μυαλό και μ’ εμπόδιζε να δω ανεπηρέαστα, απροκατάλυπτα, καθαρά κι αντικειμενικά, με αληθινή φροντίδα το πρόβλημά της. Την κοιτούσα και αναρωτιόμουν: άραγε θα μπορούσα να δω αυτό το παιδί – τότε, ύστερα από δεκατρία χρόνια καθημερινής ζωής μαζί του -, θα μπορούσα να τη δω σαν να ήταν παιδί κάποιου άλλου, που το βλέπω για πρώτη φορά; Αν το παιδί μου δεν ήταν δικό μου, δεν θα είχα πιο καθαρό κι ανεπηρέαστο μυαλό για το πώς πρέπει να φερθώ και τι να κάνω;

Η Σελίν Ντιόν κυκλοφόρησε νέα σειρά παιδικών ρούχων ουδέτερου γένους

Η Celine Dion συνεργάστηκε με τους σχεδιαστές και συνιδρυτές του διεθνούς οίκου παιδικής μόδας NUNUNU, Iris Adler και Tali Milchberg, για μια νέα σειρά ρούχων ουδέτερου γένους που έλαβε το όνομα CELINUNUNU. 

Στο 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων το βραβείο “Καλύτερης Δράσης Οδικής Ασφάλειας 2018”

Με το σύνθημα «Σκέψου ασφαλώς, κινήσου έξυπνα» το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών) παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με κεντρικό θέμα την οδική ασφάλεια.

Συνεχίζεται το πρόγραμμα για την Ανακύκλωση στα σχολεία από την ΕΕΑΑ

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης συνεχίζει να τρέχει το πρόγραμμα για την Ανακύκλωση στα Σχολεία. 

Το πρόγραμμα με τίτλο Ανακύκλωση στα Σχολεία- Αλλάζοντας συμπεριφορές εκπονείται υπό την αιγίδα του Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τη συνεργασία των αντίστοιχων Δ/νσων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δήμος Ελληνικού για αυτοκτονίες σε σχολεία - Οι υπεύθυνοι είναι το υπουργείο και η Δευτεροβάθμια

Λίγους μήνες μετά το τραγικό περιστατικό με τον Νικόλα, άλλη μία απόπειρα αυτοκτονίας έρχεται να καταδείξει την απουσία των αρμόδιων φορέων από την σχολική κοινότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης «όλοι οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να μας ενημερώσουν ποιες ακριβώς ενέργειες έχουν κάνει προκειμένου να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Οι εκπαιδευτικοί εκπαιδεύτονται στο STEM

Το κινητό τηλέφωνο και συγκεκριμένα το smarthpone μετατρέπεται σε άνα αξιόπιστο , εύχρηστο και χαμηλού κόστους εργαλείο, συγχρονικής λήψης, απεικόνισης και επεξεργασίας δεδομένων τόσο για εκπαιδευτικούς όσο και για μαθητές.

Στο Ηράκλειο «Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση»

Με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε από το Ρέθυμνο στις αρχές Νοεμβρίου και συνεχίστηκε την περασμένη Δευτέρα στα Χανιά, η έναρξη των σεμιναρίων διδασκαλίας ρυθμού και κρουστών, τα οποία πραγματοποιούνται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. 

Οι συναντήσεις για το Ηράκλειο έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 21 Νοεμβρίου.