Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Authors@Google: Marlee Matlin

AUDISM

Support Sign Language

Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης στις 4-7 Μαΐου

Το τετραήμερο 4-7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το διάσημο τουρνουά ρομποτικού ποδοσφαίρου Robocup.

Το ΣΕΤΝ 2010, που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφόρος Συγγρού 387), συνδιοργανώνεται από το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και την Ελληνική Εταιρία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΕΕΤΝ).

Οδηγός του Πολίτη με Αναπηρία

Η ανάγκη διασφάλισης σε όλους, ανεξαιρέτως, τους πολίτες, και ιδίως στα άτομα με αναπηρίες, ίσων ευκαιριών για την ακώλυτη και αυτόνομη συμμετοχή τους σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής της Χώρας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα, σ’ εκπλήρωση της σχετικής επιταγής του Συντάγματος. Σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 3 του Συντάγματος «το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων». Κυρίως δε η παρ. 6 του ίδιου άρθρου ορίζει ότι «τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας».

Ημερίδα Υποστηρικτικής τεχνολογίας για ανθρώπους με αναπηρίες


Δείτε το πρόγραμμα σε μορφή αρχείου .pdf

On-line καθοδήγηση των γονιών για το παιδί προσχολικής ηλικίας που ξεκίνησε να τραυλίζει.

Στα πλαίσια της πολιτικής πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, το Κέντο Έρευνας και Θεραπείας Τραυλισμού παρέχει δωρεάν on-line εξειδικευμένες πληροφορίες και συμβουλές σε γονείς που τα παιδιά τους ξεκίνησαν να τραυλίζουν. Στόχος αυτής της υπηρεσίας δεν είναι η παροχή συμβουλών που μπορεί να αφορούν γενικά τα παιδιά που ξεκινούν να τραυλίζουν αλλά η παροχή εξειδικευμένων συμβουλών για το συγκεκριμένο και μοναδικό παιδί. Αυτός είναι και ο λόγος που για να λάβετε αυτές τις συμβουλές θα πρέπει να ακολουθήσετε βήμα-βήμα τα στάδια αυτής της υπηρεσίας και να μας γνωστοποιήσετε δεδομένα που αφορούν στην ανάπτυξη και στο ιατρικό ιστορικό του παιδιού σας αλλά και στο ιστορικό του τραυλισμού του. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας και αφού επεξεργαστούμε τα δεδομένα που θα μας γνωστοποιήσετε, θα λάβετε γραπτές και προφορικές πληροφορίες που αφορούν στη δυσκολία του παιδιού σας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Φυσικά Μαγικά ΙΙ-Η επιστροφή. Physics Partizani (12/11/09).

Φυσικά...Μαγικά Νο3

Η ομάδα Physics Partizani σας προσκαλεί στην τρίτη εκδήλωση της ομάδας «Φυσικά …Μαγικά 3!». Η ομάδα αποτελείται από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Τμήματος Φυσικής στο ΑΠΘ. Σκοπός της ομάδας είναι να προσελκύσει στο συναρπαστικό χώρο των Φυσικών Επιστημών όσους και όσες θεωρούν ότι η Φυσική απευθύνεται μόνο σε λίγα άτομα ή ότι είναι δύσκολη και απωθητική. Έτσι, με όπλα τους υλικά καθημερινής χρήσης, τη φαντασία και την αγάπη τους για τη φυσική, θα παρουσιάσουν στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας Μάιος 2010 διάφορα αλληλεπιδραστικά πειράματα, που υπόσχονται, μεταξύ άλλων, να ξαφνιάσουν, να προβληματίσουν, να μαγέψουν…

Μετεκπαιδευτική ημερίδα στην ειδική αγωγή


Παρουσίαση αρχαιοελληνικών παιχνιδιών

Την Παρασκευή 30 Απριλίου, στις 11:00, στην παιδική βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου, η εκπαιδευτικός-μουσικοπαιδαγωγός Έφη Κορέσογλου, και ο χειροτέχνης Πέτερ Φέρσνερ, θα παρουσιάσουν αρχαιοελληνικά παιχνίδια: το τριόδιν, την εννεάδα, το στρόμβο, το γιο-γιο, τα πεντάλιθα και την ίυγγα. 
Μέσα από την παρουσίαση τα παιδιά θα μάθουν τις αρχαίες ονομασίες των παιχνιδιών, τον τρόπο κατασκευής τους, το ρόλο τους στην καθημερινή ζωή των αρχαίων ελλήνων και τη σχέση τους με τους αρχαίους θεούς. Τα παιδιά επίσης θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν αυτά τα παιχνίδια, καθώς και κάποια παιχνίδια «δρόμου» (εφετίνδα, καρυατίζειν) και να κατασκευάσουν το καθένα τη δική του ίυγγα. 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ημερίδα: Το Διαδίκτυο μέσα από τα Μάτια των Μαθητών και των Ειδικών

H Διεύθυνση Παιδείας– Πολιτισμού & Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Πολίχνης με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Θεσσαλονίκης και τη Σχολική Σύμβουλο Πληροφορικής Δυτ. Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα:

«Το Διαδίκτυο μέσα από τα Μάτια των Μαθητών και των Ειδικών»

Μεσαιωνικό παιχνίδι στη Ρόδο


Για 2η χρονιά φέτος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί το «Παιχνίδι της Αναζήτησης του Δράκου της Ρόδου στην Μεσαιωνική Πόλη και την Τάφρο», με ακόμα πιο συναρπαστικές δοκιμασίες, περιπέτεια, δράση και ψυχαγωγία!

Μαθητές σε ρόλο διαμεσολαβητή

«Πριν από λίγο καιρόδύο παιδιά από την τάξη μου τσακώθηκαν. Είδα ότι ήταν έτοιμοι να πιαστούν στα χέρια και τους είπα ότιαν θέλουν, μπορούν να βρουν λύση στη διαφωνία τους με άλλους τρόπους. Τελικά ήρθαν και συζητήσαμε ποιο ήταν το πρόβλημα μεταξύ τους, είπε ο καθένας τα επιχειρήματά του και το θέμα λύθηκε χωρίς ξύλο». 

48ωρη απεργία

Με μπλακάουτ στην εκπαίδευση στις 4 και 5 Μαΐου και με την απειλή για απεργιακό ντόμινο στις Πανελλαδικές Εξετάσεις να είναι ορατή, αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις εργασιακές τους σχέσεις που κατατέθηκε στη Βουλή. Περισσότερα εδώ