Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Ακατάστατα παιδιά µε ΔΕΠ/Υ: Βάλτε ένα τέλος στους καβγάδες για το συµµάζεµα.

Παιχνίδια, ρούχα και βιβλία πεταµένα σε όλο το σπίτι; Δωµάτια µε ντουλάπες που απειλούν να καταβροχθίσουν όποιον τις ανοίξει και κατσαρίδες τρισευτυχισµένες στο χαλί µπροστά στην τηλεόραση; Καιρός να αρχίσουν τα παιδιά σας να συµµαζεύουν τα πράγµατά τους! 

Νέα μελέτη, με επικεφαλής την Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Μαριέττα Παπαδάτου-Πάστου, αμφισβητεί την ύπαρξη των Μαθησιακών Στυλ

Μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη αμφισβητεί την ευρέως διαδεδομένη έννοια των Στυλ Μάθησης (ή μαθησιακών τύπων/στυλ), σύμφωνα με την οποία υπάρχουν οπτικά, ακουστικά και κιναισθητικά στυλ μάθησης. Η μελέτη, η οποία διεξήχθη από ομάδα ερευνητών με επικεφαλής την Δρ. Μαριέττα Παπαδάτου-Πάστου, Επίκουρη Καθηγήτρια Νευροψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Mind, Brain, and Education.

8 συμβουλές για άτομα με χαμηλή όραση στο χώρο του σπιτιού

Ένας στους έξι ενήλικες άνω των 45 ετών και ένας στους τέσσερις ενήλικες άνω των 75 ετών έχουν χαμηλή όραση.

Η χαμηλή όραση, δηλαδή η όραση που δεν μπορεί να βελτιωθεί με γυαλιά, φακούς επαφής, φάρμακα ή χειρουργική επέμβαση, μπορεί να δυσκολέψει την εκτέλεση καθημερινών εργασιών.

Βιβλίο: Σπουδές για την Αναπηρία και Παιδαγωγική της Ένταξης

Το  βιβλίο "Σπουδές για την Αναπηρία και Παιδαγωγική της Ένταξης" σε επιμέλεια των Γιώτα Καραγιάννη και Θανάση Κουτσοκλένη, παρέχει μια νέα και καινοτόμα προσέγγιση των θεωρητικών ζητημάτων για την αναπηρία στον ελληνικό χώρο. 
Όπως αναγράφεται στην περίληψή του: "Η κατασκευή της επιστημονικής γνώσης μέσα από το πεδίο των Σπουδών για την Αναπηρία βασίζεται στις θεωρητικές ρίζες των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών και προσδίδει στην έννοια της αναπηρίας κοινωνικο-πολιτικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά.

Παιδιά: 4 βασικές συμπεριφορές που μαθαίνουν από εμάς

Τα παιδιά έχουν τη μοναδική ικανότητα και ίσως ανάγκη να μιμούνται τις πράξεις και τα λόγια μας. Εξού και, όπως πολλές φορές έχουμε πει, οφείλουμε να είμαστε ως γονείς πολύ προσεκτικοί μπροστά τους.

Η μίμηση συμβαίνει ασυνείδητα και η συμπεριφορά μας παραμένει ριζωμένη στην ψυχή και το μυαλό των παιδιών είτε το θέλουμε είτε όχι.

Δημοσκόπηση: Υποχρεωτική δεύτερη γλώσσα στα σχολεία θέλουν οι Βρετανοί

Η δεύτερη γλώσσα θα έπρεπε να γίνει υποχρεωτική στα σχολεία, δηλώνει η πλειονότητα των Βρετανών σε πρόσφατη δημοσκόπηση του YouGov για λογαριασμό του British Academy.

Μόλις ένας στους πέντε ενηλίκους στη Βρετανία δήλωσε ότι μπορεί να κάνει συζήτηση σε γλώσσα εκτός της μητρικής, το οποίο μπορεί να αποδοθεί στον κανονισμό προ εικοσαετίας που κατέστησε τα μαθήματα δεύτερης γλώσσας προαιρετικά στα σχολεία της χώρας. Έτσι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 35% των ερωτηθέντων δεν κατάφερε να παρακολουθήσει μαθήματα στη γλώσσα που του άρεσε όταν ήταν στο σχολείο.

Αγόρια στο ντους: Δικαιώθηκε η εκπαιδευτικός που πρόβαλε την ταινία

Πόσοι, άραγε, θυμούνται ότι τον προηγούμενο Μάιο μία εκπαιδευτικός διασύρθηκε μετά από τη σχετική καταγγελία γονέων και τη δημοσίευση του θέματος ότι τάχα πρόβαλλε σε μαθητές σε δημοτικό σχολείο του Ζωγράφου ταινία με δήθεν «ακατάλληλο, σεξουαλικής υφής», περιεχόμενο; Μάλλον πολύ λίγοι.

JA Greece: ΄Ελαμψαν οι "χρυσοί" έφηβοι "startuppers" στο Συνέδριο του Economist

Οι έφηβοι "startuppers" του Junior Achievement Greece έλαμψαν χθες, 25 Οκτωβρίου 2023, στο 27ο Συνέδριο του Economist "27th Annual Government Roundtable" που πραγματοποιείται στο Grand Resort Lagonisi.

Οι νεότεροι σε ηλικία ομιλητές του κορυφαίου πολιτικοοικονομικού συνεδρίου, μαθητές Λυκείου Κορίνα Μαλασίδη, Γιάννης Τερψιάδης, Αλέξανδρος Κατσαρώνας και Κωνσταντίνος Κουκάκης, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τις καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες τους και την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης στην συζήτηση με τίτλο "Young Inventors shining in the crisis".

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 78χρονος με αναπηρία όταν το αμαξίδιό του σκάλωσε σε ασανσέρ

Απίστευτο δυστύχημα σημειώθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα ένας ηλικιωμένος να χάσει τη ζωή του με τραγικό τρόπο.

Συγκεκριμένα, ένας 78χρονος άνδρας με αναπηρικό αμαξίδιο φέρεται να εγκλωβίστηκε μεταξύ θαλάμου και φρεατίου ενός ανελκυστήρα σε πολυκατοικία επί της οδού Μαρασλή στη Χαριλάου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 78χρονος φέρεται να υπέστη ασφυξία, όταν τμήμα του αμαξιδίου του σκάλωσε στο ασανσέρ, και στη συνέχεια να τραυματίστηκε επιπλέον.

Σάρωσε η ελληνική Dream Team του μπότσια στο WORLD CHALLENGER!

Τρία χρυσά μετάλλια, ένα αργυρό και ένα χάλκινο είναι ο απολογισμός της ελληνικής Dream Team του μπότσια που κυριολεκτικά σάρωσε στο World Boccia Challenger του Ηρακλείου επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την παγκόσμια κλάση των ελλήνων αθλητών και αθλητριών και δικαιώνοντας την επιμονή της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και του προέδρου Γιώργου Καπελλάκη, για την ανάληψη αυτής της σημαντικής διοργάνωσης.