Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ντοπάρουν 6χρονα για τα καλλιστεία

Μετά τις σκληρές προπονήσεις, τις αποτριχώσεις, το έντονο μακιγιάζ, το μανικιούρ και τις πασαρέλες, μία μητέρα ενός 6χρονου κοριτσιού παραδέχθηκε με καμάρι μπροστά στην κάμερα πως δίνει έναν «ειδικό» χυμό στο παιδί της για να πάρει ενέργεια και να νικήσει στους διαγωνισμούς ομορφιάς του Αμερικάνικου reality «Toddlers and Tiaras».

Tux of Math Command, λογισμικό για τα μαθηματικά για τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού

Το Tux for Math Command είναι ένα πρόγραμμα που ανήκει στην κατηγορία του Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα και περιέχει ασκήσεις μαθηματικών. Ο γνωστός πιγκουίνος της σουίτας ελεύθερου λογισμικού Tux βρίσκεται στο διάστημα. Οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να σχοληθούν με ασκήσεις πληκτρολόγησης αριθμών καθώς και με ασκήσεις μαθηματικών πράξεων (προσθέσεις και αφαιρέσεις).

Ημερίδα: "Γλωσσική εκπαίδευση σε δίγλωσσους μαθητές"

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών (Δράσεις 1, 2 και 5), σε συνεργασία με το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας και το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ, οργανώνουν ημερίδα με θέμα "Γλωσσική εκπαίδευση σε δίγλωσσους μαθητές".

Τα παιδιά έχουν ανάγκη όρια!

Παρά το γεγονός ότι είμαστε πεπεισμένοι για την αναγκαιότητα των ορίων, στην καθημερινή μας ζωή δεν μπορούμε να τα θεσπίσουμε. Οι γονείς δεν αντέχουμε να βλέπουμε τα παιδιά μας να περιορίζονται και να στεναχώριουνται. Έτσι οι ίδιοι υποφέρουμε και ανεχόμαστε τόσα πολλά μέχρι που κόμπος φτάνει στο χτένι. Χωρίς να θέτουμε όρια, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να γινόμαστε υποχείρια των παιδιών. Η κατάσταση γίνεται εκτός ελέγχου και καταδυναστευόμαστε από αυτά.

Μια πιο ισορροπημένη διατροφή μπορεί να αποδειχτεί ευεργετική για τα παιδιά με υπερκινητικότητα

Μια πιο ισορροπημένη διατροφή θα μπορούσε να αποδειχτεί ευεργετική για τα παιδιά με υπερκινητικότητα, αυτά που παρουσιάζουν διαταραχή ελλειμματικής προσοχής (ADHD), αν η ιατρική αγωγή ή η θεραπεία δεν είναι επιτυχής, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η αμερικανική επιθεώρηση Pediatrics.

Θεραπευτική ιππασία στο Γουδή

Είναι το άλογο ο δεύτερος μετά τον σκύλο- καλύτερος φίλος του ανθρώπου; Ποιος θα διαφωνήσει από τη στιγμή που μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία ασθενειών, ειδικά μικρών παιδιών. Αυτό πιστεύουν όσοι έχουν έρθει κοντά στα υψηλόσωμα τετράποδα και ασχολούνται με αυτό που ονομάζεται «θεραπευτική ιππασία».

Όταν το παιδί έχει κατάθλιψη

Είμαι μητέρα ενός αγοριού 10 ετών, το οποίο τελευταία είναι διαρκώς λυπημένο, νιώθει κατώτερο από τα άλλα παιδιά και μας αναφέρει μαύρες και απαισιόδοξες σκέψεις.

Η Ήβη Αδάμου τραγουδά για το Hope for Children και την εκστρατεία “Beat Bullying”

Συναυλία με την εκπρόσωπο της Κύπρου στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision, Ήβη Αδάμου, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της εκστρατείας «Beat Bullying», κατά του σχολικού εκφοβισμού, διοργανώνει ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Hope for Children» - UNCRC Policy Center, σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Rotaract Club, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στο D’Argento Club στη Λεμεσό.

Παιδί και κυκλοφοριακή αγωγή - συμβουλές προς τους γονείς

Όλοι μας θέλουμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν και να επιστρέφουν από τα σχολεία τους ασφαλή. Να θυμάστε ότι οι γονείς είναι εκείνοι που δίνουν τα πρώτα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στο παιδί.

Δραστηριότητες και εκδηλώσεις στο Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδας

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της Εθνικής Ημέρας Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, η οποία σύμφωνα με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων έχει οριστεί να είναι η 27η Ιανουαρίου κάθε έτους, το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδας παρουσιάζει περιοδικές εκθέσεις και οργανώνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις.