Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Ένα σχολείο, δύο κόσμοι - Δημοτικό Σχολείο Εμπρόσνερου Αποκορώνου


Η ταινία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων το σχολικό έτος 2018/2019

Ο πρώτος Έλληνας ΑμεΑ travel blogger πέρασε και από την Κομοτηνή

Στην Κομοτηνή βρέθηκε ο Καμίλ Γκουνγκόρ, γνωστός ως ο πρώτος ανάπηρος Έλληνας travel blogger –και μέχρι στιγμής ο μοναδικός. Ο ίδιος φέρει πολλές ιδιότητες, μεταξύ των οποίων ακτιβιστής, απόφοιτος δημοσιογραφίας Πάντειου Πανεπιστημίου, υπεύθυνος επικοινωνίας και μελών του European Network on Independent Living (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανεξάρτητης Διαβίωσης), πρόεδρος νέων του European Disability Forum (Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αναπηρίας), συνιδρυτής και μέλος ΔΣ του ελληνικού οργανισμού για την Ανεξάρτητη Διαβίωση «I-Living».

Συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την ενημέρωση ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου από τα παιδιά

Η ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων που ασχολούνται με την ασφάλεια στο διαδίκτυο σε εθνικό επίπεδο έτσι ώστε η προσπάθεια αφύπνισης και ενημέρωσης που καταβάλλεται να καταστεί ακόμα πιο αποτελεσματική, αναδείχθηκε μέσα από την ετήσια συνάντηση του Συμβουλευτικού οργάνου του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου που πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Ποιοι εξαιρούνται των αποδείξεων

Την κατάργηση της υποχρέωσης συλλογής αποδείξεων για 11 κατηγορίες πολιτών –μεταξύ των οποίων φορολογούμενοι 70 ετών και άνω, άτομα με αναπηρία άνω του 80% και κάτοικοι σε μικρά νησιά και χωριά– από το 2020 θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που δίνεται σήμερα σε δημόσια διαβούλευση. Ταυτόχρονα, μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν, η κυβέρνηση αποφάσισε ο υπολογισμός του ορίου 30% των ηλεκτρονικών αποδείξεων να γίνεται στο πραγματικό και όχι στο τεκμαρτό εισόδημα. 

Έμεινε χωρίς εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής η Βόνιτσα. Κλειστό για 4η εβδομάδα το Eιδικό Δημοτικό Σχολείο!

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Βόνιτσας: Κλειστό το Ειδικό Σχολείο, χωρίς Ολοήμερα σε 3 χωριά και ελλείψεις ειδικοτήτων.

Η κατανόηση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, με τους γονείς πρώτα από όλους, στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε εξαιτίας της αναρρωτικής άδειας της συναδέλφου δασκάλας του Ειδικού σχολείου, δεν μπορεί να αποτελεί το άλλοθι του Υπουργείου Παιδείας, για την απόλυτη υποβάθμισή του και ίσως την οριστική κατάργησή του(?)!

Ατυχήματα: Οι παγίδες που κρύβει το σπίτι

Θεωρούμε ότι το σπίτι είναι ο πιο ασφαλής χώρος για τα παιδιά μας. Ωστόσο, τα περισσότερα ατυχήματα σε παιδιά κάτω των 5 ετών σημειώνονται εκεί

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την περιέργεια των παιδιών. Ψάχνουν, δοκιμάζουν, πειραματίζονται, γιατί αυτός είναι ο τρόπος να γνωρίσουν τον κόσμο και να αναπτύξουν τις γνωστικές λειτουργίες και τις δεξιότητές τους. Είναι, λοιπόν, φυσικό πρώτα από όλα να προσπαθούν να ανακαλύψουν όλα τα «μυστικά» που μπορεί να κρύβει ο χώρος στον οποίο ζουν. Ετσι το σπίτι αποτελεί τον κύριο χώρο εξερεύνησης των μικρών. Δυστυχώς, όσο απίθανο κι αν μας φαίνεται, στο σπίτι σημειώνονται τα περισσότερα σοβαρά παιδικά ατυχήματα. Σύμφωνα με τις έρευνες, το 60%-80% των ατυχημάτων σε παιδιά κάτω των 5 ετών και το 35% του συνολικού αριθμού των ατυχημάτων στην παιδική ηλικία συμβαίνουν εκεί που εμείς αισθανόμαστε πιο ασφαλείς για τα παιδιά μας.

«Χαμόγελο του Παιδιού»: 24 χρόνια από το όραμα του μικρού Ανδρέα

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» έκλεισε 24 χρόνια δράσης στηρίζοντας δεκάδες χιλιάδες παιδιά.

Πέρασαν 24 χρόνια από τη στιγμή που ο 10χρονος Ανδρέας Γιαννόπουλος έγραψε στο ημερολόγιό του το όραμά του: το Χαμόγελο κάθε Παιδιού.

«Όλοι ξέρουμε, συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν παιχνίδια, δεν έχουν φαΐ και μερικά δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτείτε λοιπόν και αφήστε τα λόγια, ας ενωθούμε όλοι κι ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά: αλβανάκια, άσπρα και μαύρα, όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο σύλλογος θα λέγεται: «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ». Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε, αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε».

Οι μαθητές στο Μουσικό Σχολείο Σερρών καλωσορίζουν τα προσφυγόπουλα

Εν αντιθέσει με τους μαθητές των ΕΠΑΛ Γιαννιτσών που πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης κατά του ενδεχομένου εγκατάστασης αιτούντων άσυλο στην περιοχή τους με κεντρικό σύνθημα «Κλείστε τα σύνορα», οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών δηλώνουν έτοιμοι να καλωσορίσουν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο τους.