Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Στρατηγικές για να μάθουν μαθηματικά τα παιδιά με τύφλωση.

Όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν την εμπειρία του να μετρούν συγκεκριμένα (πραγματικά) αντικείμενα στην καθημερινή τους ζωή. Αυτές οι εμπειρίες είναι η βάση για την ανάπτυξη των αριθμητικών/μαθηματικών δεξιοτήτων. Δηλαδή τα παιδιά θα πρέπει να εκτίθενται στους αριθμούς, ακριβώς όπως είναι αναγκαία η έκθεσή τους στο αλφάβητο, σε όποια μορφή είναι προσβάσιμοι σε αυτά (γραπτός λόγο ή braille, προφορικός λόγος ή νοηματική). 

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε ένα παιδί με προβλήματα όρασης να αναπτύξει μαθηματικές δεξιότητες:

Πώς μαθαίνει το παιδί να είναι γενναιόδωρο

Αν και είναι πολύ δύσκολο για ένα παιδί που βρίσκεται στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, να μπορεί να μοιραστεί αυτά που έχει, μπορεί να αρχίσει να αντιλαμβάνεται την έννοια της γενναιοδωρίας. Μέρος αυτής είναι και να βοηθάς ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Τι μπορείτε να κάνετε εσείς;

Κριτική σκέψη στην εκπαίδευση: Ευθύνη μαθητών ή δασκάλων;

Θέλοντας να πειράξω τους μαθητές μου, τους λέω συχνά πως οι ερωτήσεις κρίσεως ονομάστηκαν έτσι επειδή τους προκαλούν κρίση κάθε φορά που τίθενται ως θέματα στις εξετάσεις! Το πείραγμα δεν είναι αβάσιμο, αφού αποτελεί προϊόν εμπειρίας που εκτείνεται σε βάθος χρόνου…

Τα σοβαρά προβλήματα του ΕΕΕΕΚ Κωφών στην Α ΔΙΔΕ Αθήνας

Β ΕΛΜΕ Αθήνας

Η ειδική εκπαίδευση αποτελεί το πιο ευαίσθητο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αφορά χιλιάδες παιδιά με ιδιαιτερότητες που αποτελούν ένα δυναμικό που στην πλειοψηφία του είναι «αχαρτογράφητο». Παρά τις κατακτήσεις του εκπαιδευτικού-γονεϊκού κινήματος που απαίτησαν και επέβαλλαν, έστω και μερικώς, την εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες σε δημόσια και δωρεάν εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι αυτού του μαθητικού δυναμικού παραμένει στο σπίτι ή σε ιδιωτικές δομές. Σύμφωνα με την καταγγελία της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, φέτος, πάνω από 150 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ ΔΔΕ Αθήνας που έχουν αιτηθεί εγγραφής σε ειδικά σχολεία έχουν αποκλειστεί από την εκπαιδευτική διαδικασία λόγω αδυναμίας των υπαρχουσών δομών τόσο σε υποδομές όσο και σε προσωπικό. 

Νέα Υόρκη: Ουδέτερη κατηγορία Χ για το φύλο στα πιστοποιητικά γέννησης

Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλέιζιο υπέγραψε τον νόμο την Τρίτη, καθιστώντας την πόλη της Νέας Υόρκης την πέμπτη περιοχή στις ΗΠΑ, μετά την Καλιφόρνια, το Όρεγκον, την πολιτεία της Ουάσινγκτον και το Νιου Τζέρσεϊ, όπου δίνεται αυτή η δυνατότητα.

Ενα βήμα πιο κοντά στην προγεννητική θεραπεία ασθενειών

Για πρώτη φορά επιστήμονες στις ΗΠΑ χρησιμοποίησαν σε προγεννητικό στάδιο τη νέα τεχνική γονιδιακής τροποποίησης ακριβείας CRISPR-Cas9 για να επέμβουν σε ένα παθολογικό γονίδιο και να προλάβουν την εκδήλωση μιας θανατηφόρας μεταβολικής διαταραχής σε πειραματόζωα (ποντίκια).

Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη για τον πατέρα Αντώνιο και την Κιβωτό του Κόσμου

Με ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απονεμήθηκε το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη στον πατέρα Αντώνιο για το έργο του στην μη κυβερνητική οργάνωση «Κιβωτός του κόσμου», που δραστηριοποιείται στον τομέα της μέριμνας και προστασίας μητέρων και παιδιών, και ειδικότερα άπορων μονογονεϊκών οικογενειών.

Η ΕΛΜΕ Λέσβου αποφάσισε να προκρίνει τη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία

Ντροπιαστικό ακόμη και να γίνεται τέτοιου είδους ψήφισμα, αλλά η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου σήμερα ψήφισε υπέρ της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης» από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού σήμερα. 

Πραγματοποιήθηκε το 1ο Tennis Camp σε Αμαξίδιο στην Ελλάδα

Η πόλη της Κομοτηνής φιλοξένησε από την Παρασκευή 5 μέχρι και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 στο γήπεδο τένις του Πανθρακικού, με «οικοδεσπότη» τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ «Ηρόδικος», με τη στήριξη της Ομοσπονδίας ΑμεΑ, και την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή, Γιώργου Κοντού, το 1ο Tennis Camp σε Αμαξίδιο, με τη συμμετοχή αθλητών και προπονητών.