Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

4 δεξιότητες απαραίτητες για να κάνει κανείς φίλους.

Για να πετύχει το παιδί σας στα μαθηματικά ή για να μάθει να διαβάζει, χρειάζεται να έχει συγκεκριμένες δεξιότητες. Το ίδιο ισχύει και για να τα καταφέρει να συνδεθεί με άλλα παιδιά και να κάνει φίλους. Διαβάστε ποιοι είναι οι 4 τύποι δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για να μπορέσει κανείς να συνάψει και να διατηρήσει φιλικές σχέσεις.

Δικαιοπρακτική ικανότητα ατόμων με αναπηρία Στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ζουν περίπου 80 εκατομμύρια άτομα με αναπηρία. Πολλά από αυτά έχουν περιορισμένη ή καθόλου δικαιοπρακτική ικανότητα, κάτι που τα εμποδίζει να ζουν ανεξάρτητα και να παίρνουν αποφάσεις για τη ζωή τους.

Η σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία (ΣΔΑΑ) εισάγει μια τομή στον τρόπο αντίληψης της αναπηρίας.

Παιδιά που τα απορρίπτουν οι γονείς -Σπαρακτικό κείμενο του Guardian

Υπό το φως της θλιβερής αυτοκτονίας του έφηβου διεμφυλικού  της διεμφυλικής εφήβου Λέιλα Αλκορν στο Οχάιο των ΗΠΑ ο οποίος αυτοκτόνησε γιατί τον απέρριψαν οι γονείς του, ειδικός συντάκτης του Guardian διερωτάται τι πρέπει να κάνουν οι νέοι που έχουν απέναντι τους γονείς τους.

Και γράφει η δημοσιογράφος:
«Δεν μπορείτε να επιλέξετε τους γονείς σας. Είστε στο έλεός τους. Ελέγχουν το περιβάλλον σας, είναι το περιβάλλον σας. Δεν έχετε τον τρόπο να ελέγξετε τα μέσα επιβίωσης, τα χρήματα και την τροφή. Το πώς σκέπτεστε, νιώθετε, κινείστε και μιλάτε δημιουργήθηκε από τους γονείς σας.

Διακοπή τροφοδότησης της τράπεζας θεμάτων για το τρέχον σχολικό έτος

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Α. Λοβέρδος ανακοίνωσε την διακοπή τροφοδότησης της Τράπεζας Θεμάτων για το τρέχον σχολικό έτος και τον περιορισμό του αριθμού των θεμάτων ανά μάθημα για την Α΄και Β΄ Λυκείου. 

Οι «ψυχο-παγίδες» του Facebook

Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει μέρος της καθημερινότητάς τους το Facebook και τα άλλα δημοφιλή δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Οπως όμως συμβαίνει συνήθως, έτσι και εδώ η κακή χρήση των κοινωνικών δικτύων μπορεί, σύμφωνα με ειδικούς, να προκαλέσει διάφορα ψυχολογικά προβλήματα στους χρήστες.

Η μουσική γεννά στους ανθρώπους με διαφορετικές κουλτούρες, παρόμοιες αντιδράσεις

Οι ερευνητές των καναδικών πανεπιστημίων ΜακΓκιλ και Μόντρεαλ, καθώς και του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Βερολίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ψυχολογίας "Frontiers in Psychology", ταξίδεψαν στα βάθη των δασών της κεντρικής Αφρικής, όπου συνάντησαν τη φυλή Μπενζελέ των Πυγμαίων, οι οποίοι ζουν απομονωμένοι χωρίς πρόσβαση σε ηλεκτρισμό, ραδιόφωνο, τηλεόραση και άλλες σύγχρονες ανέσεις.

Ελαστικό εμφύτευμα υπόσχεται θεραπεία της παράλυσης

Ένα εύκαμπτο εμφύτευμα που μιμείται τους μαλακούς ιστούς γύρω από τη σπονδυλική στήλη, ενδεχομένως στο άμεσο μέλλον να δώσει τη λύση στην αντιμετώπιση της παράλυσης των κάτω άκρων. Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο της επιθεώρησης «Science», ερευνητές της Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής της Λωζάνης (EFPL) το e-Dura βοήθησε παράλυτα πειραματόζωα να ξαναπερπατήσουν. 

Μελέτη στο σχολείο και λιγότερα μαθήματα

Τις τελικές προτάσεις του, για τις αλλαγές στα δημοτικά σχολεία, έκανε χτες ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, με τελικό στόχο όπως είπε «η σχολική τσάντα να μένει στο σχολείο, γιατί δεν θα υπάρχει δουλειά για τους μαθητές στο σπίτι».

Λιγότερες πληροφορίες και περισσότερη γνώση, ο στόχος των αλλαγών στα δημοτικά σχολεία