Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Φτιάχνουμε και παίζουμε #LEGO Sudoku

Μία ακόμα όμορφη ιδέα από το ιστολόγιο "Frugal fun for boys and girls" που συνδυάζει δύο μεγάλες αγάπες: τα LEGO και τα sudoku. Εκτός από μία βάση, χρειαζόμαστε 36 κομμάτια lego (6 από 6 διαφορετικά χρώματα) και πολύ κέφι! Αναλυτικότερες οδηγίες, θα βρείτε εδω.

Πως να αντιδράσετε αν ανακαλύψετε οτι το παιδί σας έχει ανοίξει από μόνο του προφιλ σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο. line

Τα social media είναι μια πραγματικότητα και πολλές φορές οι πιέσεις που δέχονται οι γονείς από τα παιδιά να δημιουργήσουν προφίλ σε μη επιτρεπτή ηλικία είναι ασφυκτικές. Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ 7 στα 10 παιδιά κάτω των 13 ετών έχουν προφίλ σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο είτε εν γνώση είτε εν αγνοία των γονιών τους.

Τι γίνεται λοιπόν αν ανακαλύψετε ότι το παιδί σας έχει ανοίξει προφίλ σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο χωρίς εσείς να το γνωρίζετε; Πώς πρέπει να αντιδράσετε;

Νέα μελέτη αναφέρει ότι τα βίαια video games σε παιδική ηλικία δε σχετίζονται με μεταγενέστερες επιθετικές συμπεριφορές

Μία πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός μεταξύ της επιλογής βίαιων video games σε μικρή ηλικία και της ανάπτυξης επιθετικών τάσεων μεταγενέστερα.

Χάρτης Σχολικών Μονάδων Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου

Ο Χάρτης Μονάδων ΠΣΔ (ΠΣΔ Maps) υλοποιήθηκε με χάρτη OpenStreetMap ο οποίος έχει ελεύθερη άδεια χρήσης.

Περιέχει γεωγραφικά σημεία ενεργών Μονάδων ΠΣΔ, με τα βασικά τους στοιχεία.

Η εξεταστέα ύλη των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων της Α ́, Β ́ και Γ ́ τάξης Γενικού Λυκείου

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η εξεταστέα ύλης για τα μαθήματα της Α ́, Β ́ και Γ ́ τάξης Γενικού Λυκείου που εξετάζονται γραπτώς στις προαγωγικές και απολτήριες εξετάσεις για το σχολικό έτος 2022-2023. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το ΦΕΚ

Τράπεζα Θεμάτων και για τη Γ Λυκείου

Wall Street Journal: Έρευνα για το κόστος ανατροφής ενός παιδιού στις ΗΠΑ – Το ύψος του σήμερα

Το κόστος ανατροφής ενός παιδιού είναι ιδιαίτερα ψηλό σήμερα στις ΗΠΑ λόγω του υψηλού πληθωρισμού, καταδεικνύει έρευνα του Brookings Institute για την Wall Street Journal.

Έτσι, βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, πλέον για να φτάσει ένα παιδί στην ηλικία των 17 ετών πρέπει να δαπανηθούν πάνω από 300.000 δολάρια.

Σχολή τυφλών Θεσσαλονίκης -Θησαυρός εκπαίδευσης για τους συνανθρώπους μας με οπτική αναπηρία

Κέντρο εκπαίδευσης και αποκατάστασης τυφλών ΚΕΑΤ. Κύριος και πρωταρχικός στόχος του Κέντρου είναι η ανεξαρτησία των ατόμων με αναπηρία όρασης και η πλήρης ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην εκπαίδευση και στήριξη των μαθητών.

Μία 10χρονη γίνεται το νεότερο τρανς μοντέλο στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

Η 10χρονη Noella McMaher κάνει ήδη τα όνειρά της πραγματικότητα.

Έξι χρόνια αφότου άρχισε τη μετάβαση, η Noella έγραψε ιστορία ως το νεότερο τρανς μοντέλο που περπάτησε ποτέ σε πασαρέλα κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, για λογαριασμό της σχεδιάστριας Mel Atkinson και της Trans Clothing Company.

Φυτικές ίνες: ο ρόλος τους στα παιδιά και στους εφήβους

Μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της καρδιαγγειακής νόσου και του καρκίνου. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην κινητικότητα του απεκκριτικού συστήματος και συμβάλλουν στα φυσιολογικά επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.

Ωστόσο, οι γονείς συχνά διστάζουν να εφαρμόσουν μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, πλούσια σε φυτικές ίνες, από την ανησυχία ότι οι έφηβοι τους δεν θα λάβουν αρκετές θερμίδες και θρεπτικά συστατικά για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του αναπτυσσόμενου οργανισμού τους. Αυτό ενισχύεται και από την αποστροφή των νέων στην πρόσληψη τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες.

Κορωνοϊός – Φιλιππίνες: Επιστροφή στα θρανία, δύο χρόνια μετά

Εκατομμύρια παιδιά ξαναπήγαν σήμερα σχολείο στις Φιλιππίνες κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, κάτι το οποίο σηματοδοτεί για πολλούς την επιστροφή στους φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της πανδημίας.

ΗΠΑ: Έδιωξαν παιδί ομόφυλου ζευγαριού από το νηπιαγωγείο - O τρόπος ζωής των γονιών του «δεν ήταν συμβατός με τις αρχές του σχολείου»

Νέο σχολείο για την 5χρονη κόρη του αναγκάζεται να αναζητήσει ένα ομόφυλο ζευγάρι στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, καθώς όπως πληροφορήθηκαν «ο τρόπος ζωής τους» δεν είναι συμβατός με όσα πρεσβεύει το σχολείο.