Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Στο Δίκτυο κατά της βίας στο Σχολείο ο Συνήγορος του Παιδιού

Στο Δίκτυο κατά της Βίας στο Σχολείο συμμετέχει ο Συνήγορος του Παιδιού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ενδοσχολική βία στα σχολεία.
Το εν λόγω φαινόμενο, σύμφωνα και με την τελευταία έκθεση της ανεξάρτητης Αρχής (δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες εβδομάδες), λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στα ελληνικά σχολεία.

Για το Πάσχα των παιδιών

Τέσσερα Μουσεία, Ιδρύματα και μια κουκλοθεατρική ομάδα προτείνουν, μεταξύ άλλων, δραστηριότητες για παιδιά την Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και την επόμενη εβδομάδα που τα σχολεία αργούν. Στον Ελληνικό Κόσμο, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης το Παιδικό Μουσείο, το Μουσείο Συναισθημάτων και την Παραμυθοχώρα τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά μέσα από προγράμματα που σχετίζονται με τις ημέρες του Πάσχα.
Περισσότερα εδώ

ΑΝ.ΗΜΑ.: Αστική η μελέτη καταγραφής των ΑμεΑ της Ημαθίας

Την μελέτη καταγραφής και στατιστικής επεξεργασίας των Ατόμων με αναπηρία στην Ημαθία παρουσίασε χθες η ΑΝ.ΗΜΑ. Αστική, δια του προέδρου της Αστέριου Παπαστεργίου. Πρόκειται για μελέτη που ανέλαβε και υλοποίησε η ΑΝ.ΗΜΑ. Αστική, για λογαριασμό της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.

Ο «επτάλογος» του σωστού διαβάσματος

Ξεκινάει η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων σε λιγότερο από ένα μήνα, καθώς στις 12 Μαΐου περίπου 100.000 άτομα θα εξεταστούν στο πρώτο μάθημα για την εισαγωγή στα Ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας. Οι ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας προσφέρονται συνήθως για τις τελευταίες «επαναλήψεις» στα βασικά μαθήματα των εξεταζόμενων.

15 αθλητές έπιασαν τα παραολυμπιακά όρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης.

Ένα παγκόσμιο, ένα ευρωπαϊκό καθώς και εννέα πανελλήνια ρεκόρ καταρρίφθηκαν κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος κολύμβησης αθλητών με αναπηρία που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ.

Αν τα κοινωνικά δίκτυα πήγαιναν σχολείο...

Λεξωτικά: Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης


Δημόσια διαβούλευση: Σύστημα αποσπάσεων και μεταθέσεων εκπαιδευτικών

Ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Παιδείας για την αναμόρφωση του συστήματος αποσπάσεων και μεταθέσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ημερίδα "ΔΕΠ/Υ:Μια σύγχρονη πρόκληση"

Σχολείο για εκπαιδευτικούς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Το IT-Enhanced Organic & Sustainable Education Training Course for Teachers, Trainers and Agricultural Professionals θα λάβει χώρα από την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου έως την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011 στην Σμύρνη. Σχολείο για Δασκάλους, Εκπαιδευτές, Εκπαιδευτικούς & Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Περιβαλλοντικής & Οικολογικής Εκπαίδευσης. Επιπλέον, ένα μέρος της εκπαίδευσης θα λάβει χώρα στο παραδοσιακό χωριό Μεστά της Χίου, στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου.