Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

3 λανθασμένες αντιλήψεις που υπάρχουν για τα κωφά παιδιά

και τι χρειάζονται πραγματικά τα κωφά παιδιά σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος για να τα πάνε καλά!

Τα τελευταία 20 χρόνια, η ομάδα Deaf Child Worldwide εργάζεται με τα κωφά παιδιά και τις οικογένειές τους σε κοινότητες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος σε όλο τον κόσμο. Έχουν διαπιστώσει ότι με τη σωστή υποστήριξη τα κωφά παιδιά μπορούν να τα καταφέρουν εξίσου καλά με τους ακούοντες συνομηλίκους τους.

Μαθητές σε τμήμα ρομποτικής έφτιαξαν αμαξίδιο για ανάπηρο κουτάβι

Μια ευχάριστη είδηση, μέσα στη σωρεία δυσάρεστων νέων που μας κατακλύζουν καθημερινά, απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης στην Αμερική.

Στην Αλεξάνδρεια της Λουιζιάνας, η λέσχη ρομποτικής του καθολικού σχολείου Holy Savior Menard Central High School, κατάφερε να χαρίσει μια ευκαιρία σε μια αξιοπρεπή ζωή σε ένα κουταβάκι που γεννήθηκε χωρίς τα μπροστινά του πόδια.

Σχολεία: Ιδρύονται περισσότερα Πρότυπα και Πειραματικά Γυμνάσια-Λύκεια

Την ίδρυση νέων Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο, το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα από το σχολικό έτος 2024-2025.

Πώς διαχειριζόμαστε τον χωρισμό όταν υπάρχουν παιδιά


Η Μανίνα Ζουμπουλάκη και η Ελένη Ψυχούλη συζητούν στο «Στούντιο 4» για το πώς πρέπει να διαχειριζόμαστε τον χωρισμό όταν υπάρχουν παιδιά.

Επέκταση της τηλεφωνικής γραμμής 10306 για βία και επιθετικότητα σε παιδιά και εφήβους

Νέα ειδική επιλογή στην Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306, για ζητήματα βίας και επιθετικότητας με παιδιά και εφήβους, λειτουργεί από χθες. Ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος ανακοίνωσε την καθημερινή λειτουργία της για γονείς, εκπαιδευτικούς και κάθε εμπλεκόμενο για συμβουλευτική και υποστήριξη σε θέματα διαχείρισης και πρόληψης βίας και επιθετικότητας παιδιών και εφήβων, στο πλαίσιο της προσπάθειας διαχείρισης και αντιμετώπισης των ψυχοκοινωνικών επιπτώσεών τους.

Εφαρμογή για το μετρό θα ενημερώνει τα άτομα με κινητική αναπηρία για την λειτουργία των ασανσέρ

Σε λειτουργία τέθηκε από την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2024 η νέα mini εφαρμογή της ιστοσελίδας της ΣΤΑ.ΣΥ (www.stasy.gr), η οποία δίνει την δυνατότητα στα άτομα που έχουν κινητικό πρόβλημα να γνωρίζουν αν οι ανελκυστήρες του μετρό δουλεύουν.

Παιδιά: Γιατί οι έφηβοι σήμερα φαίνονται μεγαλύτεροι από την ηλικία τους;

Ποιοι οι πιθανοί λόγοι που τα παιδιά που ανήκουν στη γενιά «Z» φαίνονται πιο μεγάλα απ’ ό,τι πραγματικά είναι;

Οι TikTokers της γενιάς «Ζ» γίνονται viral με την αποκάλυψη της πραγματικής τους ηλικίας, κάνοντας τους followers να απορούν καθώς παραδέχονται ότι είναι έως και μια δεκαετία νεότεροι από την ηλικία που εκτιμούν οι γύρω τους. Τι κρύβεται λοιπόν πίσω από τα σημάδια που μαρτυρούν πρόωρη γήρανση; Έχουν τα παιδιά αυτής της γενιάς περισσότερες «σκοτούρες» σε σύγκριση με τις προηγούμενες;

Διαγνώστηκε το παιδί με τη νόσο Crohn; Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε

Η ιδιοπαθής φλεγμονώδης νόσος του εντέρου (ΙΦΝΕ) έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και εμφανίζεται σε όλο και πιο μικρές ηλικίες. Συγκεκριμένα, μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και σε βρέφη και νήπια, αλλά η μεγαλύτερη συχνότητα παρατηρείται σε παιδιά σχολικής ηλικίας και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Η συχνότητα της ΙΦΝΕ και ιδιαίτερα της νόσου Crohn έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια σε Ευρώπη και Αμερική, και προσβάλλει 100-200 στα 100.000 παιδιά.

Κι όμως, μάλλον συνεχίζετε να τρώτε περισσότερη ζάχαρη από ό,τι πρέπει

Η ζάχαρη τρυπώνει στη διατροφή μας από αναπάντεχες οδούς, αλλά υπάρχουν τρόποι να τη μειώσετε

Μια από τις καλύτερες στρατηγικές για καλή υγεία το νέο έτος: Μειώστε την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνετε.

Άλκης Καμπανός: Τέσσερα παιδιά με αναπηρία στέλνουν ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας

Το ηχηρό μήνυμα «πως ο αθλητισμός ενώνει» έστειλαν την Πέμπτη (01/02) από το σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, η μικρή Μάγια και τρία παιδιά με αναπηρία ο Γιάννης, o Λέανδρος και ο Σπύρος.