Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

8 βασικές εκτελεστικές λειτουργίες

Οι εκτελεστικές λειτουργίες είναι δεξιότητες που χρησιμοποιούν όλοι οι άνθρωποι για να οργανώσουν τις πληροφορίες που δέχονται και να δράσουν ανάλογα. Αν το παιδί σας έχει δυσκολίες στο συγκεκριμένο τομέα, μπορεί να δυσκολεύεται σε κάποιες ή ακόμα και σε όλες τις παρακάτω δεξιότητες.

Μαθήτρια από την Πολίχνη μετρά δεκάδες διακρίσεις, από το πιάνο μέχρι τα μαθηματικά και τη λογοτεχνία

Μπορεί η φράση «όπου έχει κλίση το παιδί» να είναι η λύση στον δυσεπίλυτο «γρίφο» ενός γονιού για το ποια κατεύθυνση θα ήταν καλό να πάρει το παιδί του, ωστόσο στην περίπτωση μαθήτριας της πρώτης λυκείου του 1ου ΓΕΛ Νεάπολης, τα πράγματα είναι κάπως πιο περίπλοκα. Κι αυτό επειδή μετράει βραβεία, όχι σε έναν άλλα σε πολλούς τομείς και, μάλιστα, ετερόκλητους μεταξύ τους. Πριν καλά καλά κλείσει τα 16 της χρόνια, η Στέλλα Βαχτανίδου μετρά ήδη διακρίσεις σε διαγωνισμούς μαθηματικών, βραβεία στη λογοτεχνία και δεκάδες πρωτιές στο πιάνο, ενώ πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε τη δεύτερη θέση σε διαγωνισμό μουσικής, παίζοντας Μπετόβεν και Μπαχ.

Ενημέρωση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για την συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών

Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η προθεσμία της υποβολής ηλεκτρονικά Αίτησης-Δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών θα γίνεται από την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 08:00 έως την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 24:00. .

Εκτυπωτής συστήματος Braille στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας

Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι από εχθές η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας διαθέτει εκτυπωτή συστήματος Braille "προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Με την πρωτοβουλία αυτή τους δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση σε κάθε είδους πληροφορία. Σκοπός της βιβλιοθήκης είναι να προσφέρει παροχές με κοινωνικό αποτύπωμα, έτσι ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων."

Ιστορίες ζωής: Πώς ιδρύθηκε η πρώτη σχολή για σκύλους – οδηγούς τυφλών στην Ελλάδα



Η Ιωάννα - Μαρία Γκέρτσου τυφλώθηκε στη θερμοκοιτίδα από ιατρικό λάθος.

Σήμερα κάνει με μεγάλη προσπάθεια διδακτορικό στην ψυχολογία, έχοντας ιδρύσει την πρώτη σχολή για σκύλους – οδηγούς τυφλών στην Ελλάδα.

Γραμμή συμβουλευτικής υποστήριξης σε θύματα διαδικτυακού μίσους ηλικίας 13 έως 25 ετών

Το KMOP (Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας) δημιουργεί γραμμή συμβουλευτικής υποστήριξης σε θύματα διαδικτυακού μίσους ηλικίας 13 έως 25 ετών καθώς και φίλους ή συγγενείς τους.
Μπορείτε να 
κλείσετε μια συνεδρία δωρεάν, συμπληρώνοντας τη φόρμα: 
να καλέσετε στο  210-3637547 αφήνοντας τα στοιχεία σας και τον λόγο που καλείτε
να στείλετε email στο  commit-project@kmop.org

9ο Συνέδριο της Ε.Ε.Μ.Ε.: Η μουσική εκπαίδευση σε έναν κόσμο που αλλάζει: ταυτότητες, αξίες, εμπειρίες.

Το 9ο Συνέδριο της Ε.Ε.Μ.Ε. θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 15-17 Απριλίου 2022. Θέμα του Συνεδρίου: Η μουσική εκπαίδευση σε έναν κόσμο που αλλάζει: ταυτότητες, αξίες, εμπειρίες.

Σκοπός του 9ου Συνεδρίου της Ε.Ε.Μ.Ε. είναι να συνεισφέρει:

- στη συζήτηση και κατανόηση των αλλαγών που συντελούνται σε μουσικά-πολιτισμικά και μουσικά-εκπαιδευτικά πλαίσια
- στη διερεύνηση του νοήματος των μουσικών εμπειριών σε διάφορα περιβάλλοντα εκπαίδευσης και μάθησης

Ανελκυστήρες σκάλας με κάθισμα για άτομα με κινητικά προβλήματα σε σχολεία του δήμου Παύλου Μελά

Ξεκίνησε και συνεχίζεται η τοποθέτηση εσωτερικών ανελκυστήρων σκάλας με περιστρεφόμενο κάθισμα σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Παύλου Μελά, για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας μαθητών, εκπαιδευτικών και επισκεπτών με ειδικές ανάγκες ή κινητικά προβλήματα.

Bullying σε 14χρονη μαθήτρια: Ανέβαζαν πορνογραφικό υλικό σε λογαριασμό με το όνομα της

Η ζωή της κόρης της έγινε κόλαση, επειδή κάποιοι συνομήλικοι στην ίδια τάξη, το βρήκαν αστείο. Να την πληγώνουν και να τη διασύρουν. Να την προσβάλλουν και ισοπεδώνουν τον εύθραυστο ψυχικό της κόσμο. Να χρησιμοποιούν τα στοιχεία της για διακίνηση πορνογραφικού υλικού και μπροστά της, να την κατηγορούν.

Η 12χρονη που μόλις είχε ξεκινήσει την Α’ Γυμνασίου απομονώθηκε και βυθίστηκε στην απελπισία. Αφού χωρίς να το ξέρει και χωρίς να μπορεί να το φανταστεί, κάποιοι άνοιξαν διαδικτυακούς λογαριασμούς με τα στοιχεία της και ανέβαζαν γυμνές φωτογραφίες, που είχαν φτάσει στο σημείο να δείχνουν ακόμα και στους καθηγητές.

Κοροναϊός: Πώς μπορείτε να εμβολιάσετε το παιδί σας σε ιδιωτικό ιατρείο ή στο σπίτι

Με ανακοίνωσή του, το προεδρείο της Ομοσπονδίας επισημαίνει πως στην Αττική, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν πολλοί συμβεβλημένοι με το υπουργείο Υγείας παιδίατροι (πάνω από 100).

Οδηγίες στους γονείς για τον δωρεάν εμβολιασμό σε ιδιωτικά ιατρεία παιδιάτρων και στο σπίτι, παρέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

Κοροναϊός: Μοντέλο προσομοίωσης δείχνει πώς μπορούν τα σχολεία να λειτουργούν με ασφάλεια εν μέσω πανδημίας

Είναι ένα από τα μόνιμα πανδημικά θέματα που απασχολεί εκατομμύρια γονείς: είναι ασφαλές να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο; Είναι μήπως προτιμότερη η τηλεκπαίδευση, ιδιαιτέρως σε περιόδους κατά τις οποίες τα πανδημικά κύματα βρίσκονται στο ζενίθ τους; Υπάρχει τρόπος να εξασφαλιστεί η ασφαλέστερη δυνατή λειτουργία των σχολείων και ποιος είναι αυτός;

Γιατί τα παιδιά δεν αποκαλύπτουν τα ενοχικά μυστικά τους στους μεγάλους;

Υπάρχουν μικρά και μεγάλα μυστικά που ένα παιδί δεν μοιράζεται με τους γονείς τους. Είναι εκείνα που συνδέονται με τραυματικές καταστάσεις, και άλλα που είναι «αθώα». Αν στα πρώτα κρύβεται μια τραυματική εμπειρία, τότε τα πράγματα να είναι πάρα πολύ δύσκολα για το παιδί αλλά και τον γονέα.