Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Μελέτη: Special Education Teacher Persistence

Σύμφωνα με έρευνες, το 50% των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής εγκαταλείπουν τον εκπαιδευτικό κλάδο τα 5 πρώτα χρόνια της απασχόλησής τους (Alliance for Excellent Education, 2004). Βασιζόμενη σε αυτά τα δεδομένα, η Sally A.Thorp ερεύνησε τους λόγους που οδηγούν τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής να παραμείνουν στις εργασίες τους για περισσότερο από πέντε χρόνια. Διαβάστε και μεταφορτώστε την έρευνά της, Special Education Teacher Persistence.

Ποια είναι τα κατάλληλα παιχνίδια για παιδιά σε κάθε ηλικία;

Τα παιχνίδια εκτός από τη χαρά που προσφέρουν, διευρύνουν επίσης τους γνωστικούς ορίζοντες τόσο του παιδιού όσο και τους δικούς μας. Τα παιδιά μέσα από τα παιχνίδια, εμπλουτίζουν το δεξί και αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου τους. Το είδος των παιχνιδιών που χρησιμοποιεί ένα παιδί και ο τρόπος που παίζει, επηρεάζουν πολύ το βαθμό στον οποίο θα αξιοποιήσει τις μαθησιακές του δυνατότητες. Ακόμα και η απουσία παιχνιδιών ή σχετικών αναμνήσεων, επηρεάζει την εξέλιξή μας.

Οι άνθρωποι συναισθάνονται τα «καλά» ρομπότ που υποφέρουν, αλλά θέλουν να απαγορεύσουν τα «κακά» που σκοτώνουν

Μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα, που πραγματοποίησε απεικόνιση του εγκεφάλου μιας ομάδας ανθρώπων, κατέληξε στη διαπίστωση ότι οι άνθρωποι αισθάνονται λύπη και γενικά συναισθάνονται τα ρομπότ που υφίστανται κακομεταχείριση, λίγο-πολύ όπως θα ένιωθαν αν έβλεπαν ανθρώπους σε παρόμοιες καταστάσεις. Από την άλλη όμως, η διεθνής οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch ξεκίνησε μια διεθνή καμπάνια για να απαγορευτούν τα ρομπότ-δολοφόνοι τύπου «Εξολοθρευτή» που μελλοντικά θα μπορούν να σκοτώνουν μόνα τους, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Όταν τα αναλφάβητα παιδιά της Αιθιοπίας συναντούν για πρώτη φορά tablets

Το 2012, η μη κερδοσκοπική οργάνωση One Laptop Per Child που έχει ως στόχο να εξοπλίσει κάθε παιδί των αναπτυσσόμενων χωρών με ένα λάπτοπ, δοκίμασε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εγχείρημα σε δύο απομακρυσμένα χωριά της Αιθιοπίας που βρίσκονταν σε απόσταση 50 μιλίων από την πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα. 

Πάσχα με την οικογένεια: κάνει καλό στην υγεία

Οι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής αφήνουν αρκετές οικογένειες χωρίς επαρκή χρόνο για κοινά γεύματα. Με την κρίση και τα οικονομικά προβλήματα να φορτώνουν επιπλέον άγχος και αγωνία τους γονείς, αφαιρώντας τους τη διάθεση για ευχάριστα και ξέγνοιαστα οικογενειακά τραπέζια, το γλέντι του Πάσχα αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Νέες δράσεις για μικρούς και μεγάλους στο ΟΞΥΓΟΝΟ

Το ΟΞΥΓΟΝΟ έχει τη χαρά να ανακοινώσει και να μοιραστεί μαζί σας το νέο του πρόγραμμα για τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2013. 

Η Ελλάδα δεν επενδύει στα παιδιά της

Kάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο βρίσκονται οι δημόσιες δαπάνες για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση εκπαίδευση. Αντίθετα, πιο ψηλά είναι οι δαπάνες για Πανεπιστήμια και ΑΕΙ

3ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου

Με όπλο τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και το ταλέντο της νέας γενιάς, θεατρικές ομάδες γυμνασίων, λυκείων αλλά και δήμων συνεργάστηκαν με σκηνοθέτες, ηθοποιούς και δραματουργούς για τις παραστάσεις που παρουσιάζονται στο 3ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, 17 - 19 Μαΐου.

Φιλανθρωπικό τουρνουά υπό τη σκέπη της FIBA

Τη Μ.Δευτέρα και Μ.Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου, το μαθητικό 3Χ3 στο δήμο Νεάπολης-Συκεών παρουσία αστέρων του μπάσκετ Έχοντας εξασφαλίσει την επίσημη συνεργασία της FIBA, μαθητές 10 έως 19 ετών από όλα τα σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα πρωταγωνιστήσουν φέτος στο 2ο διήμερο φιλανθρωπικό τουρνουά 3Χ3 που διοργανώνει, στις 29 και 30 Απριλίου, η σύγχρονη σχολή εκμάθησης καλαθοσφαίρισης ΗΟΟΡ του αναγνωρισμένου καλαθοσφαιριστή Γιώργου Μασλαρινού, σε συνεργασία με το δήμο και τη Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών. 

Τι πρέπει να προσέξετε πριν δώσετε το smartphone ή το tablet στο παιδί σας

Η ιστορία έχει δείξει ότι ούτε τα επίσημα καταστήματα διάθεσης app για smartphone και tablet, ούτε οι ίδιοι οι προγραμματιστές, αλλά ούτε οι Αρχές έχουν κατορθώσει να καταστήσουν την χρήση μικροεφαρμογών ασφαλή για τα παιδιά. Μάλιστα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: είναι πιθανότερο να δημοσιοποιείται πληροφορία για την χρήση πολλαπλών app από την ίδια συσκευή, να παρεκτρέπονται τα παιδιά σε αγορές μέσα από τα «παιδικά» app ή στα social media, χωρίς οι γονείς να το γνωρίζουν.

Βόλος: Συνεργασία σχολείων με "όπλο" την τέχνη

Με την ηχογράφηση των τραγουδιών που ακούστηκαν στην μουσικοθεατρική παράσταση «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου…για τις ανάγκες της παράστασης βεβαίως, βεβαίως!», στο studioηχογραφήσεων του εργαστηρίου Οπτικοακουστικών Συστημάτων του Ηλεκτρονικού τομέα του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, ολοκληρώθηκε για την τρέχουσα σχολική χρονιά μία πολυεπίπεδη μορφή συνεργασίας ανάμεσα στα δύο σχολεία.