Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Γιατί οι καλοκαιρινές διακοπές είναι σημαντικές για τα παιδιά;

Μήπως χρειάζεστε ένα διάλειμμα; Κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο χρειάζεται και το παιδί σας.

Οι οικογενειακές διακοπές δεν δημιουργούν μόνο χαρούμενες αναμνήσεις αλλά προωθούν την υγιή ανάπτυξη του παιδιού. Προσφέρουν στα παιδιά μια αίσθηση ελευθερίας που δεν την έχουν στην καθημερινή τους ζωή. Είναι μια ξεχωριστή περίοδος όπου το παιδί δε νιώθει ότι το «κηδεμονεύουν» όλη μέρα. Επιπλέον, οι διακοπές παρέχουν στο παιδί τη δυνατότητα να αναπτύξει κοινωνικές του δεξιότητες. Οι παραλίες, τα ξενοδοχεία, τα κάμπινγκ είναι εξαιρετικά μέρη για τη δημιουργία φίλων.

Πώς εισάγονται στα ΑΕΙ αθλητές με διακρίσεις

Την διαδικασία για την εισαγωγή αθλητών με αγωνιστικές διακρίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση περιγράφει απόφαση του υφυπουργού Παιδείας.

Σύμφωνα με αυτή, οι αθλητές που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 34 του ν. 2725/1999 και επιθυμούν την εισαγωγή τους σε σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση τμήματος των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ υποβάλλουν ταχυδρομικώς, με συστημένη επιστολή, στη Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας, για την Επιτροπή Επιλογής Αθλητών, από την 1η έως τη 10η Σεπτεμβρίου κάθε έτους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Μόδα για όλους από μοντέλα με αναπηρίες

Δεν είναι εύκολο να βρει κανείς μοντέλα με αναπηρίες στον λαμπερό κόσμο της μόδας και της βιομηχανίας της ομορφιάς. Κι όμως - πέραν του ότι στον πλανήτη Γη δεν φοράνε όλοι νούμερο 0 – υπάρχουν και εκείνοι που η όποια αναπηρία τους δεν τούς στερεί ούτε την καλαισθησία ούτε την ανάγκη να αισθάνονται όμορφα μέσα στα ρούχα τους. Γι’ αυτούς, υπάρχει τουλάχιστον ένας κατάλογος, της αμερικανικής εταιρείας πολυκαταστημάτων Nordstrom.

Πακιστάν: Όταν οι μητέρες είναι επίσης παιδιά

Οι περισσότερες χώρες της Νότιας Ασίας βρίσκονται αντιμέτωπες με το διπλό πρόβλημα των πρόωρων γάμων και της εφηβικής εγκυμοσύνης. Οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι απαραίτητη η ταυτόχρονη αντιμετώπιση τους. Στο Πακιστάν, σχεδόν 7,3 εκατομμύρια έφηβες μένουν έγκυες κάθε χρόνο - από αυτές, δύο εκατομμύρια είναι ηλικίας 14 ετών ή νεότερες. 

Συλλογή πρωτότυπων εργασιών για την έκδοση της Επιστημονικής Επετηρίδας του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης

Το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης επιθυμεί να γνωστοποιήσει σε ερευνητές, οι οποίοι ασχολούνται με θέματα που αφορούν την ιστορία της Θεσσαλονίκης, ότι ξεκίνησε η διαδικασία συγκέντρωσης των πρωτότυπων εργασιών με σκοπό την έκδοση του 9ου τόμου της Επιστημονικής Επετηρίδας του με τίτλο «Θεσσαλονίκη».

Με συνοδό στα μαθήματα εργαστηρίων ο τυφλός φοιτητής του ΑΠΘ

Λύση βρήκε ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος στο θέμα του τυφλού μαθητή Αργύρη Κουμτζή που αντιμετώπισε προβλήματα στην εγγραφή του σε τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Την παρέμβαση του υπουργού Παιδείας στο θέμα είχε ζητήσει τη Δευτέρα ο προέδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης, αναφέροντας ότι πρόκειται για ένα ζήτημα «το οποίο, κατά την άποψή μας, δεν θα έπρεπε καν να τίθεται στη σύγχρονη Ελλάδα, ακόμα και υπό τις παρούσες συνθήκες οικονομικής κρίσης, αφού θα έπρεπε να είχε λυθεί και ρυθμιστεί προ πολλού, ως αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στους νέους με ειδικά προβλήματα, με βάση τις αρχές της ισονομίας, ισοτιμίας και ισοπολιτείας, που αποτρέπουν και αποκλείουν κάθε έννοια άνισης μεταχείρισης και αποκλεισμού».

Πολλά τα οφέλη από την καλή σχέση του πατέρα με το παιδί

Ποιος είναι ο ρόλος του πατέρα στην ανατροφή του παιδιού και σε τι διαφέρει από αυτόν της μητέρας;

Ο δεσμός με τη μητέρα είναι για την ψυχολογία η προϋπόθεση για την ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού και του μετέπειτα ενηλίκου. 

Ο πατέρας συμβολίζει την προστασία αυτού του δεσμού και παράλληλα την «αρχή της πραγματικότητας», δηλαδή την ικανότητα του μυαλού να αξιολογεί την πραγματικότητα του εξωτερικού κόσμου και να δρα αναλόγως. 

Νέλλη Καρρά: «Κολυμπάμε σε μια θάλασσα συναισθημάτων»

Πηγή
Το βιογραφικό της Νέλλης Καρρά είναι τόσο πλούσιο που ξαφνιάζει. Ως ηθοποιός, σκηνοθέτρια, χορογράφος και καθηγήτρια υποκριτικής στην σχολή «Αρχή» η κ. Καρρά έχει μοιράσει τον χρόνο της μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας. Η σπουδαία αυτή μορφή του θεάτρου μίλησε στην Popaganda για όσα την έχει μάθει μέχρι τώρα η ζωή. Δεν είδα δα και λίγα.

Παιδί και Διατροφή το Καλοκαίρι

Τα παιδιά είναι μια πολύ ευαίσθητη κατηγορία ανθρώπων, ειδικά το καλοκαίρι. Καθώς οι καύσωνες και οι υψηλές θερμοκρασίες βρίσκονται προ των Πυλών, είναι απαραίτητο να προσαρμόσουμε τη διατροφή των μικρών μας πρωταγωνιστών για να διαφυλάξουμε την υγεία τους. Επίσης, το καλοκαίρι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τους μυήσουμε στις αρχές της σωστής διατροφής. Καλή αρχή λοιπόν!