Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε ένα κωφό παιδί να γίνει καλός/ή αναγνώστης/-στρια.

Οι νέοι γονείς είναι πάντα ένα υπέροχο και διασκεδαστικό θέαμα. Δεν μπορούν να κοιτάξουν τα παιδιά τους χωρίς να σχηματιστεί ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό τους και μια έκφραση τόσο μεγάλης υπερηφάνιας λες και το βρεφάκι τους είναι το μοναδικό βρέφος στην ιστορία που κέρδισε χρυσό μετάλλιο. Ακόμα πιο απολαυστικές είναι οι εκφράσεις του προσώπου τους όταν συνομιλούν με το παιδί τους. 

Big Bang: To φεστιβάλ μουσικής για παιδιά συνεχίζεται και φέτος

Το ευρωπαϊκό φεστιβάλ μουσικής για παιδιά, Big Bang, διεξάγεται από τις 21 μέχρι τις 23 Μαΐου σε χώρους εντός και εκτός της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Το Big Bang είναι ένα δίκτυο μεγάλων πολιτιστικών κέντρων της Ευρώπης, τα οποία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν νέα και ευφάνταστη μουσική για παιδιά. 

Κυριακές…για παιδιά και …μεγάλους: Ο Μικρός Πρίγκιπας στο κινηματοθέατρο Αλέξανδρος

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ. βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουν τις «Κυριακές…για παιδιά και …μεγάλους».

Οι «Κυριακές…για παιδιά και …μεγάλους» ξεκινούν τον Μάιο του 2016 και σκοπό έχουν να γεμίσουν με πολιτιστικές εκδηλώσεις τις Κυριακές των παιδιών μας και των γονιών τους.

Ανακάλυψαν τα γονίδια της μάθησης

Η ανακάλυψη μίας γονιδιακής αλληλουχίας που προβλέπει τον χρόνο που θα περάσει κάποιος στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο, θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για την εξατομικευμένη διδασκαλία.

Ιδιωτική εκπαίδευση: Τάσεις, προβληματισμοί και πρακτικές συμβουλές

Καλοκαίρι: ώρα για κατασκήνωση (ή για summer camp)

Αλλοι τις λατρεύουν και άλλοι διατηρούν τις επιφυλάξεις τους. Το σίγουρο είναι ότι οι παιδικές κατασκηνώσεις και τα summer camps έχουν γίνει τρόπος ζωής για πολλά Ελληνόπουλα. Από εκεί που βλέπαμε εικόνες κατασκηνωτικής ζωής μόνο σε αμερικανικές σειρές και ταινίες, τώρα πλέον πολλά φυλλάδια και sites διαφημίζουν αυτό το στυλ διακοπών, ως αποτέλεσμα της μεγάλης ζήτησης. Ο σκοπός της κατασκήνωσης είναι το παιδί να έρχεται σε επαφή με τη φύση. Γι’ αυτό, ο καλύτερος συνδυασμός είναι να βρίσκεται σε υπερυψωμένο σημείο μέσα στο δάσος, αλλά με εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα.

Οι Γιατροί του Κόσμου θα εξετάσουν δωρεάν τα ανασφάλιστα παιδιά του Βόλου

Δωρεάν εξετάσεις και εμβολιασμούς σε ανασφάλιστα παιδιά θα πραγματοποιηθούν με πρωτοβουλία και μέριμνα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» στο Βόλο το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαίου 2016, από τις 9 το πρωί έως τις 2 μ.μ. στο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου στο Κέντρο «Θεόφιλος» στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.

«11525 Μαζί για το Παιδί» – Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοήθειας για τα Παιδιά

Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοήθειας για τα Παιδιά η σημερινή. Από το 2009 λειτουργεί πανελλαδικά η γραμμή «11525 μαζί για το παιδί». Ετησίως δέχεται πάνω από 8000 τηλεφωνήματα από παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς με σκοπό την παροχή συμβουλών και την ψυχολογική τους στήριξη.

Τα «Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων» γιορτάζουν τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους

Τα 46 «Ανοιχτά Σχολεία» του Δήμου Αθηναίων γιορτάζουν τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους και κοιτούν το μέλλον με αισιοδοξία.

Σχολεία ανοιχτά στις γειτονιές, ανοιχτά την κοινωνία που δεν έκλειναν με το χτύπημα του τελευταίου κουδουνιού, αλλά παρέμεναν ζωντανά και το απόγευμα, ως πεδίο δημιουργίας για τα παιδιά και σημείο επαφής για κάθε γειτονιά.

Τα άγχη της ελληνικής οικογένειας

«Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θα ήθελα τη συμβουλή σας. Πρόκειται για την κόρη μου». Περίεργο πράγμα η ανωνυμία, σε κάνει να μπαίνεις κατευθείαν στο θέμα, χωρίς περιστροφές. Η Αθανασία –όπως θα μάθαιναν αργότερα ότι λέγεται– καλούσε τη γραμμή 11525 του «Μαζί για το Παιδί» από ένα απομονωμένο νησί της παραμεθορίου. Είχε αγωνία για την κόρη της ενόψει πανελλαδικών εξετάσεων. «Πάντα ήταν πολύ επιμελής μαθήτρια», είπε στην ψυχολόγο της γραμμής. «Πάντα αγχωνόταν για τις επιδόσεις της στα μαθήματα και προσπαθώ να την ηρεμώ. Ομως φέτος τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα». Η Αθανασία ανέφερε ότι, καθώς η κόρη της ετοιμάζεται να δώσει εξετάσεις, το άγχος της έχει γίνει τόσο έντονο που πολλές φορές ξεσπάει ξαφνικά σε κλάματα. «Πανικοβάλλεται, νιώθει απογοητευμένη, ότι δεν θα τα καταφέρει και ότι η αποτυχία της θα ντροπιάσει και εμάς, την οικογένειά της». Το τελευταίο πλήγωνε πολύ την Αθανασία, που πάντα πίστευε ότι ήταν υποστηρικτική με τα παιδιά της. «Τι μπορώ να κάνω;»

Παιδιά πρόσφυγες εργάζονται σε εργοστάσια ρούχων στη Σμύρνη

Μικρά προσφυγόπουλα, εργάζονται, συχνά για ένα κομμάτι ψωμί, σε εργοστάσια παραγωγής επώνυμων ρούχων στην περιοχή της Σμύρνης.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων από την Σμύρνη, κάθε πρωί από τη συνοικία του Μπασμανέ, ξεκινούν μικρά τουριστικά λεωφορεία γεμάτα με παιδιά πρόσφυγες.