Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης!

Open day για το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης η χθεσινή και το πολιτιστικό κέντρο της Τούμπας γέμισε χαρούμενα πιτσιρίκια που μιλούσαν ή νοημάτιζαν με ενθουσιασμό συμμετέχοντας σε δραστηριότητες, βλέποντας παλιά παιχνίδια και μπαίνοντας σε μια σχολική τάξη της δεκαετίας του ’70 –‘80. 

Αυτισμός: Η ασυνήθιστη διατροφική συμπεριφορά που παρουσιάζει το 70% των παιδιών

Δείγμα αυτισμού θα μπορούσαν να είναι οι ασυνήθιστες διατροφικές συμπεριφορές ενός παιδιού σύμφωνα με νέα έρευνα από το Κολέγιο Ιατρικής Penn State.

Η έρευνα που πραγματοποίησε η Δρ. Susan Mayes, έδειξε ότι το 70% των παιδιών με αυτισμό είχαν παρουσιάσει ασυνήθιστες διατροφικές συμπεριφορές, κάτι που είναι 15 φορές πιο κοινό σε σύγκριση με τα νευροτυπικά παιδιά.

Ποια είναι η Μαρία Τσιαλέρα, η δασκάλα που τίμησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Μαρία Τσιαλέρα: Η δασκάλα που κράτησε ανοιχτό το σχολείο των Αρκιών τιμήθηκε από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον Αργυρό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιΐας

Αν τεθεί ξανά η ερώτηση «τι δασκάλους θέλουμε;», η απάντηση μπορεί να δοθεί απλά με ένα όνομα, αυτό της Μαρίας Τσιαλέρα, της δασκάλας που τίμησε την Παρασκευή (22 Σεπτεμβρίου) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δίνοντάς της συγκινημένη τον Αργυρό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιΐας, για τη σπουδαία προσφορά της.

Podcast: Πόσο φιλικό είναι ένα Γενικό Σχολείο προς τους ανάπηρους μαθητές;

H Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος, με καλεσμένους τον εκπαιδευτή Παναγιώτη Χρυσοβέργη και την εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής Βάσω Ζώρζου, μοιράζονται τις σχολικές τους εμπειρίες και συζητούν για τη συμπεριληπτική φοίτηση των ΑμεΑ.

Σχολή Χιλλ: Ένα βιβλίο για το διάσημο σχολείο της Αθήνας

Τον Δεκέμβριο του 1830 ένα ζευγάρι Αμερικανών ιεραποστόλων έφτανε στην Τήνο μετά από ένα μακρύ ταξίδι δύο και περισσότερο μηνών, που τους έφερε από την Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών σ’ ένα νησί του Αιγαίου Πελάγους και σε μια νέα χριστιανική χώρα που είχε αναδυθεί μέσα από μια επανάσταση. Αυτός ήταν 39 ετών και τον έλεγαν Τζων Χένρυ Χιλλ. Καταγόταν από εύπορη οικογένεια της Νέας Υόρκης, είχε σπουδάσει στο King’s College της πόλης, το κατοπινό πανεπιστήμιο Columbia, είχε εργαστεί σε τράπεζα και αφού παρακολούθησε το Θεολογικό Σεμινάριο τον Ιούνιο του 1830 χειροτονήθηκε εφημέριος της Επισκοπιανής Εκκλησίας. Αυτή ήταν 31 ετών και την έλεγαν Φράνσις Μαρία Μάλλιγκαν, χαϊδευτικά Φάννυ. Καταγόταν από οικογένεια της νεοϋορκέζικης ελίτ. Ο πατέρας της ήταν δικηγόρος, με ενεργό ανάμειξη στη δημόσια ζωή.

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μαραθωνίου Κωφών: Πέμπτος στην Ευρώπη ο Κατερινόπουλος

Ακόμη μια επιτυχία έγραψε στο ενεργητικό του ο Ηλίας Κατερινόπουλος, ο οποίος τερμάτισε στην 5η θέση (3ος στην ηλιακή του κατηγορία 35-39), στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου, που διεξήχθη στην Οντένσε της Δανίας.

Σοκ σε χωριό της Ισπανίας: Ανήλικοι δημιούργησαν με AI γυμνές φωτογραφίες κοριτσιών και τις ανέβασαν σε WhatsApp και Telegram

Σε σοκ βρίσκονται οι κάτοικοι της ισπανικής πόλης Almendralejo, καθώς αποκαλύφθηκε ότι γυμνές φωτογραφίες κοριτσιών της περιοχής, με επεξεργασία από τεχνητή νοημοσύνη, έκαναν το γύρο του διαδικτύου ερήμην τους.

Σύμφωνα με το BBC, οι εν λόγω φωτογραφίες έχουν ληφθεί από τα πραγματικά προφίλ των κοριτσιών στα social media, στις οποίες εμφανίζονται με ρούχα, ωστόσο, στη συνέχεια οι φωτογραφίες υποβλήθηκαν σε επεξεργασία έτσι ώστε τα κορίτσια να φαίνονται γυμνά.

Άποψη: Τάνια Γεωργιοπούλου - Ακριβή μου δωρεάν εκπαίδευση…

Η νέα σελίδα της… δωρεάν εκπαίδευσης στην Ελλάδα είναι τα εντατικά φροντιστήρια στη διάρκεια της 5ης δημοτικού και στις διακοπές του καλοκαιριού της 5ης προς 6η. Χιλιάδες παιδιά 10-12 ετών προετοιμάζονται για τις εξετάσεις των Πρότυπων Σχολείων. Η διαδικασία παρακολούθησης φροντιστηρίου –ή αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα ιδιαίτερων μαθημάτων– ξεκινάει ολοένα και πιο νωρίς στη ζωή των παιδιών.

Ίσον- Εργαστήρι Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης για το Θέατρο και το Χορό

Το Ίσον, ένα εργαστήρι συμπεριληπτικής εκπαίδευσης και καλλιτεχνικής έκφρασης για το Θέατρο και το Χορό, ανακοινώνει τις δράσεις του για τον πέμπτο κύκλο σπουδών του.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το πρόγραμμα του ΙΣΟΝ περιλαμβάνει συμπεριληπτικά εργαστήρια και μαθήματα, για άτομα διαφόρων ηλικιών αλλά και επιπέδων εξοικείωσης, με επαγγελματικά αλλά και παιδικά- εφηβικά τμήματα θεάτρου και χορού. Τα μαθήματα του εργαστηρίου Ίσον στοχεύουν στη συνεκπαίδευση και συναντίληψη ανάπηρων και μη ανάπηρων σπουδαστών. Παράλληλα, φέτος, τέσσερις από τις δράσεις του Ίσον πραγματοποιούνται με δωρεάν συμμετοχή υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Κλειστά τα σχολεία στη Θεσσαλία 25-27 Σεπτεμβρίου

Nα μη λειτουργήσουν κατά περίπτωση οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας τις ημέρες Δευτέρα – Τρίτη και Τετάρτη, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στην Πολιτική Προστασία.