Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Τρισδιάστατες εκτυπώσεις ανάγλυφων σφραγίδων γραφής Braille (λατινικό αλφάβητο)

Braille Play Dough Stampers
by ActiveAccessEdu - Thingiverse
Δημιουργήστε με τη βοήθεια ενός 3D εκτυπωτή τις δικές σας ανάγλυφες σφραγίδες με το αγγλικό αλφάβητο Braille, αξιοποιώντας τα σχέδια της Amanda Crayton (πρώην δασκάλα ειδικής αγωγής)  που τα διαθέτει δωρεάν στο Thingiverse.

Παιδί: Πώς θα ξεπεράσει την απόρριψη από τους συνομηλίκους

H απόρριψη από τους συνομηλίκους δεν είναι δυστυχώς για ένα παιδί κάτι «ξένο». Πολλά παιδιά μπορεί να τη βιώσουν, είτε επειδή παίρνουν υψηλούς βαθμούς στο σχολείο, είτε επειδή σωματικά διαφέρουν από τα άλλα, είτε επειδή τους αρέσει να ντύνονται με διαφορετικό τρόπο, είτε πάλι χωρίς καμιά απολύτως αφορμή…

Θεσσαλονίκη: Το Γυμνάσιο του Λαγκαδά που τα μαθήματα γίνονται σε κοντέινερ.

Συνάντηση έγινε το πρωί της περασμένης Παρασκευής του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών, του Συλλόγου καθηγητών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά, καθώς και τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Χρήστο Ρουμπίδη, με τον δήμαρχο Λαγκαδά, κ. Ιωάννη Ταχματζίδη για να λυθούν τα τεχνικά θέματα υποδομής του σχολείου. 

Πυλαία: Ζήτημα καταλληλότητας για δύο ειδικά σχολεία - Νέους χώρους αναζητεί ο δήμος

Την άμεση μεταστέγαση δύο σχολείων της Πυλαίας και μάλιστα για παιδιά με ειδικές ανάγκες σε χώρους που δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ζητεί ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων.

Πρόκειται για το 2ο ΕΕΕΕΚ και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για παιδιά με αυτισμό τα οποία στεγάζονται από το 2008 σε ένα κτηριακό συγκρότημα στην περιοχή των Ελαιώνων του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Σχολεία: Η ενημέρωση θα γίνεται με SMS

Στο κινητό τους θα λαμβάνουν μηνύματα οι γονείς στο μέλλον για τις «κοπάνες» και τις απουσίες των παιδιών τους!

Το υπουργείο Παιδείας δημιουργεί τώρα ένα ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία της σχολικής ζωής και όλα όσα αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας. Μεταξύ αυτών, βαθμούς μαθητών, θέματα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς κάθε σχολείου, γενικές πληροφορίες λειτουργίας του κλπ.

Podcast: Οι τυφλοί δεν ενδιαφέρονται για τα χρώματα στα ρούχα;


Η Xρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Tσάτσος επισημαίνουν τους 10+1 πιο συνηθισμένους λάθος λόγους που η αγοραστική εμπειρία ενός τυφλού πελάτη μπορεί να γίνει αξέχαστη.

Πηγή: LIFO

Επιστήμονες ανέπτυξαν ένα νέο εργαλείο για τη μελέτη του άξονα εντέρου-εγκεφάλου

Την τελευταία δεκαετία, οι ερευνητές έχουν αναγνωρίσει τη σημασία της αμφίδρομης επικοινωνίας ανάμεσα στη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου και τον εγκέφαλο, γνωστή ως άξονας εντέρου-εγκεφάλου. Αυτές οι «συνομιλίες» μπορούν να τροποποιήσουν τον τρόπο λειτουργίας αυτών των οργάνων και περιλαμβάνουν ένα πολύπλοκο δίκτυο χημικών σημάτων που προέρχονται από τα μικρόβια του εντέρου και τον εγκέφαλο.

Πακιστάν: Αυξάνονται οι αναγκαστικοί γάμοι κοριτσιών στη χώρα

Αυξάνονται στο Πακιστάν οι απαγωγές, οι γάμοι και ο αναγκαστικός προσηλυτισμός νεαρών κοριτσιών που προέρχονται από θρησκευτικές μειονότητες, κατήγγειλαν σήμερα ειδικοί του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καλώντας την κυβέρνηση να ενεργήσει το συντομότερο δυνατό ώστε να τερματιστούν αυτές οι πρακτικές.

Παρά Χειμερινά Αθλήματα: Στην Ισπανία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρά Αλπικού Σκι

Σήμερα Τρίτη (17 Ιανουαρίου) αναχωρεί για το Εσπό η ελληνική αποστολή, που θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παρά Αλπικού Σκι, που διεξάγεται από τις 19 έως τις 29 του μήνα, στη Μολίνα της Ισπανίας.

Η Εύα Νίκου με Guide (Οδηγός) τον Δημήτριο Προφέντζα θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ στην πολύ μεγάλη και σημαντική, ενόψει Χειμερινών Παραολυμπιακών, διοργάνωση με στόχο τη διάκριση. Τους δύο αθλητές συνοδεύει ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ιορδανίδης.