Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Οι κακές συνήθειες δύσκολα κόβονται.

Πολλές φορές τα μεγαλύτερα λάθη γίνονται με τις καλύτερες προθέσεις, στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τα πρόσωπα που αγαπάμε. Είναι εμπνεύσεις της στιγμής, με συγκεκριμένο στόχο, χωρίς όμως να εξετάζουμε πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν στο μέλλον ή τι θα σημαίνει πραγματικά αν τα καταφέρουμε. 

Ανακοίνωση θερινού προγράμματος εκμάθησης Braille (Θεσσαλονίκη, Φλώρινα)

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών (Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας) θα πραγματοποιήσει τμήματα εκμάθησης γραφής και ανάγνωσης Braille στη Θεσσαλονίκη & Φλώρινα. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο 2016 και με το πέρας των μαθημάτων θα δοθεί η δυνατότητα λήψης της αναγνωρισμένης - κρατικής πιστοποίησης. 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως 20-06-2016

Από τις διακοπές στις Πανελλαδικές για τους μαθητές Γ' Λυκείου

Αύριο, Πέμπτη, σταματάνε τα μαθήματα στα σχολεία της χώρας, τα οποία όμως πρακτικά έχουν... κλείσει απο τις 22 Απριλίου. Οι πανελλαδικές εξετάσεις εφέτος ξεκινούν στις 16 Μαΐου και οι μαθητές των λυκείων μετά τις διακοπές του Πάσχα ουσιαστικά γύρισαν στα σχολεία για τρεις ημέρες.

Aπό 10 έως και 31 Μαΐου οι αιτήσεις για τα μουσικά σχολεία

Aπό τις 10 έως και τις 31 Μαΐου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής των μαθητών των μουσικών γυμνασίων.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι γονείς ή κηδεμόνες ενδιαφέρονται για την εγγραφή μαθητών στα μουσικά σχολεία (γυμνάσια), για το σχολικό έτος 2016-2017, οφείλουν να υποβάλουν αίτηση στο μουσικό σχολείο της περιοχής τους. Οι εξετάσεις για την επιλογή των μαθητών, θα γίνουν από 16 έως και 22 Ιουνίου.

Τα παιδιά που εκτίθενται στον καπνό μέσα στο σπίτι παρουσιάζουν συχνότερα προβλήματα υγείας

Νέα μελέτη που έγινε από τους επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Cincinnati, διαπίστωσε ότι τα παιδιά που ζουν με γονείς ή περιβάλλον καπνιστών κατέληγαν στο ιατρείο ενός γιατρού ή ακόμα και στο νοσοκομείο πιο συχνά από ό, τι τα παιδιά που δεν είχαν εκτεθεί στον καπνό μέσα στο σπίτι τους.

Άποψη: Α. Ζαμπούκας "Το «X-Factor» μπήκε στα σχολεία"


Παρακολούθησα μια σχολική παράσταση. Στην οποία εισέπραττες όλα όσα η τηλεόραση έχει καλλιεργήσει στην αισθητική των νέων: επιδειξιομανία, ναρκισσισμό, σεξισμό, πρόκληση

Σε πολλά σχολεία υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με το θέατρο και κάθε χρόνο ανεβάζουν παραστάσεις. Τους αξίζουν οπωσδήποτε συγχαρητήρια και ακόμα πιο χρήσιμο θα ήταν το θέατρο, όπως και ο κινηματογράφος, να αποτελούσε υποχρεωτικό μάθημα σε όλες τις τάξεις και για όλους τους μαθητές.

Περισσότερες απο 200 σεξουαλικές επιθέσεις σε σχολεία των ΗΠΑ έμειναν στις καλένδες

Περισσότερες από 200 σεξουαλικές επιθέσεις σε σχολεία φέρονται ότι αγνόησαν ή άργησαν να επιληφθούν οι υπεύθυνοι σε ιδιωτικά σχολεία στο βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Boston Globe, οι σεξουαλικές επιθέσεις διαπράττονταν, κατά τη διάρκεια δεκαετιών σε πολλές δεκάδες ιδιωτικά σχολεία στο βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ.

Η πραγματική συζήτηση για την Παιδεία

Κάθε μέρα παιδιά σε όλο τον κόσμο, ακόμα και κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες πηγαίνουν ή προσπαθούν να πάνε σχολείο. Αυτή η καθημερινή διαδρομή παιδιών που σε κάποια μέρη του κόσμου μπορεί και να αποβεί απειλητική για τη ζωή τους είναι η επίμονη ανθρώπινη μαρτυρία μιας παγκόσμιας αλήθειας που ξεφυτρώνει με την εγγενή ορμέμφυτη δύναμη της ακόμα κι ανάμεσα σε αγκάθια πολέμου: η μόρφωση είναι η προίκα του ανθρώπου. Είναι ο τρόπος να ορίσεις και να αλλάξεις τη ζωή σου. Και το κυριότερο: Είναι πλούτος δικός σου. Τη γνώση και τη μόρφωση δεν μπορεί να στην πάρει κανείς.

Μαραθώνιος stand-up comedy για τα παιδιά όλου του κόσμου

Έντεκα καλλιτέχνες, με πρωτοβουλία του Γιώργου Χατζηπαύλου, ενώνουν τις δυνάμεις και το ταλέντο τους στο μεγαλύτερο Stand up Comedy event της χρονιάς την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Μαΐου, στις 9:00, στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης». Στόχος τους, να ενισχύσουν το έργο της UNICEF και να χαρίσουν χαμόγελο και ελπίδα στα παιδιά όλου του κόσμου.

Σε εφαρμογή στα Δημοτικά Σχολεία το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης

Το πιλοτικό πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά της Γ΄ και της Δ΄ τάξης Δημοτικών σχολείων ξεκίνησε σήμερα υπό την αιγίδα των υπουργείων Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και με τη συνεργασία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. 

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών «γεμίζει» φοιτητές από Βρετανία και Αφρική

Διακόσια προγράμματα, 100 διδάσκοντες, 40.000 εκπαιδευόμενους και πλέον προγράμματα μόνο... στα αγγλικά προσφέρει το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το εκτεταμένο πρόγραμμα «εξ αποστάσεως» εκπαίδευσης (E learning) που λειτουργεί ήδη 15 έτη με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Π.Ε. Πετράκη.

Τι απειλεί τους απανταχού εφήβους;

Τρεις είναι οι κυριότερες απειλές για την υγεία των απανταχού εφήβων, σύμφωνα με μια νέα διεθνή έρευνα-έκθεση: οι ψυχικές διαταραχές (με πρώτη την κατάθλιψη, ιδίως για τις νέες), οι τραυματισμοί σε τροχαία ατυχήματα (κυρίως για τους νέους) και τα λοιμώδη νοσήματα λόγω ανασφαλούς σεξ (και για τα δύο φύλα).

Μεγάλες αλλαγές στα Επαγγελματικά Λύκεια ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας

Πλήρη αναμόρφωση των ΕΠΑΛ, οι απόφοιτοι των οποίων θα αποκτήσουν πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, kαι δυνατότητα να παρακολουθήσουν -προαιρετικά- ένα έτος Μαθητείας με ασφάλιση στο ΙΚΑ και μισθό ίσο με το 75% του ανειδίκευτου εργάτη, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Ως τον Ιούνιο το Γραφείο Συνηγορίας για τους ψυχικά πάσχοντες

Παρατείνεται μέχρι τον Ιούνιο η λειτουργία του Γραφείου Συνηγορίας για τη δωρεάν στήριξη των δικαιωμάτων των ψυχικά πασχόντων λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κόσμου. Πάνω από 300 αιτήματα δέχτηκε η ομάδα νομικών και ψυχολόγων στον ένα χρόνο πιλοτικής λειτουργίας του.

Ταϊλάνδη: Γυαλιά με κάμερα και smartwatch με 3G «για επιτυχία στις εξετάσεις»

Κάμερες κρυμμένες σε γυαλιά όρασης τα οποία με τη σειρά τους συνδέονται σε ρολόγια με πρόσβαση στο Διαδίκτυο: αυτό είναι το τέχνασμα που επινόησαν τρεις μαθητές από την Ταϊλάνδη με στόχο να επιτύχουν στις εξετάσεις και να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για την ιατρική σχολή.

Κίνα: Φθηνότερο φοιτητικό γεύμα εάν πεις «ευχαριστώ» και «παρακαλώ»

Έκπτωση 50% στο φαγητό σε όσους φοιτητές έχουν τρόπους και συμπεριφέρονται με ευγένεια προσφέρει η φοιτητική λέσχη πανεπιστημίου στην Κίνα.

Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται στο Πανεπιστήμιο Anhui Normal με σκοπό να βελτιωθεί η συμπεριφορά των φοιτητών.

«Ανακύκλωσε! Κάν’ το τρόπο ζωής» ,Πέμπτη 12 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη

O ΣΚΑΪ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, συνεχίζουν την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την ανακύκλωση συσκευασιών από πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους γνωστούς σε όλους μας «μπλε κάδους».

To βίντεο στο οποίο η μητέρα παρακολουθεί το μωρό της αβοήθητο στην πισίνα δίχασε το διαδίκτυο

Η Keri Morrison από την Φλόριντα.είναι εδώ και λίγες μέρες η πιο αμφιλεγόμενη μαμά του διαδικτύου, έχει διχάσει χιλιάδες ανθρώπους και έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι κάνουν λόγο για μια πολύ συνειδητοποιημένη μητέρα.