Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Μια μέρα στη ζωή ενός παιδιού με δυσκολία στην ταχύτητα επεξεργασίας/ μειωμένη ταχύτητα επεξεργασίας (Slow Processing Speed)

Αυτή είναι η Σοφία, μαθήτρια της Γ΄Δημοτικού με μειωμένη ταχύτητα επεξεργασίας πληροφοριών. Είναι ένα έξυπνο παιδί, αλλά ο εγκέφαλός της χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να προσλάβει και να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες. Η μειωμένη ταχύτητα επεξεργασίας πληροφοριών επηρεάζει όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής της Σοφίας. Πώς; Παρακολουθήστε μια τυπική μέρα της και θα καταλάβετε!

Αξιολόγηση μαθητή από το ΚΕΣΥ. Τι πρέπει να κάνουν σχολείο και γονείς

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο ενιαίος Κανονισμός λειτουργίας των ΚΕΣΥ, τα καθήκοντα και αρμοδιότητες του προσωπικού τους.
Στον κανονισμό λειτουργίας περιγράφεται η διαδικασία εισήγησης/αίτησης για την αξιολόγηση μαθητή/τριας από τη σχολική μονάδα αλλά και από τους γονείς.

Δύο φοιτητές κατασκεύασαν προσθετικό ποδιού από πλαστικό

Δύο πτυχιούχοι με έδρα τη Ζυρίχη δημιούργησαν χαμηλού κόστους προσθετικά χαμηλού άκρου από ανακυκλωμένα πλαστικά απορρίμματα που συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία σε τοπικά εργοστάσια στην Κένυα.

Γιατί να εφοδιάσεις με μολύβια και μαρκαδόρους το παιδί από νωρίς

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να εφοδιάσεις με μολύβια και μαρκαδόρους το παιδί από νωρίς, ωστόσο οι κύριοι είναι δυο. Ο ένας έχει να κάνει με το γεγονός ότι το παιδί ανακαλύπτει τα χρώματα και ταυτόχρονα ότι… η ζωή είναι πολύχρωμη, κάτι που θα το ακολουθεί καθώς μεγαλώνει, ενώ ο δεύτερος επειδή με τις πρώτες μουτζούρες που δημιουργεί πάνω στο χαρτί, έρχεται σε επαφή με τη γραφή, η οποία σταθεροποιείται καθώς μαθαίνει τα πρώτα γράμματα και τους κανόνες γραμματικής και συντακτικού και εξελίσσεται στην πορεία των ετών με το διάβασμα.

Εφαρμογή στα smartphone θα μπορεί να προβλέψει την εφηβική κατάθλιψη

Με την αρνητική επίδραση των κοινωνικών δικτύων στην ψυχολογία των εφήβων να είναι πλέον αποδεδειγμένες, οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως εν ευθέτω χρόνω θα μπορεί να προβλεφθεί η εφηβική κατάθλιψη. 

Ερευνητές του πανεπιστημίου του Στάνφορντ ισχυρίζονται πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό μέσω μίας έξυπνης εφαρμογής που παρακολουθεί τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά ο χρήστης στα ερεθίσματα και τις πληροφορίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Συγκίνηση: Ενας αιώνας από το πρώτο ιστορικό αναγνωστικό

Ενας ολόκληρος αιώνας έχει περάσει από την κυκλοφορία του πρώτου αναγνωστικού με το όνομα «Αλφαβητάριο». Το 1919 κυκλοφόρησε αλλά παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει τόσες δεκαετίες, συνεχίζουν να συγκινούν.

Η νέα διαφήμιση της Gilette διχάζει. Έντονες αντιδράσεις από κίνημα #MeToo

Το διαφημιστικό σποτ για τα ανδρικά ξυραφάκια Gillette για τη στήριξη του κινήματος #MeToo, όπου καλούνται οι άνδρες να αλλάξουν συμπεριφορά, πυροδότησε μια έντονη διαμάχη στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που καταδεικνύει μία ακόμη φορά την πόλωση που επικρατεί στους κόλπους του κινήματος.

H Μαλαισία αναθεωρεί σχολικό βιβλίο με το οποίο τα κορίτσια διδάσκονταν πως «το σεξ είναι ντροπιαστικό»

To υπουργείο Παιδείας της Μαλαισίας διέταξε την αφαίρεση μίας σελίδας από σχολικό βιβλίο, στην οποία υπήρχε προειδοποίηση προς τις μικρές μαθήτριες πως το να κάνουν σεξ θα ήταν ατίμωση για τις οικογένειες τους.