Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

5 πράγματα που δεν πρέπει να λέτε στα παιδιά με δυσλεξία.

Ακόμα και τα πιο καλοπροαίρετα σχόλια μπορούν να κάνουν ένα παιδί με δυσλεξία να αισθανθεί ανεπαρκές. Μιλήσαμε με τον Ben Foss, συγγραφέα του βιβλίου “The Dyslexia Empowerment Plan”και μας εξήγησε πόσο πολύ μπορεί να πληγώσουν τα λόγια μας ένα παιδί με δυσλεξία. 

Διαβάστε τις φράσεις που πρέπει να αποφεύγουμε.

Καρδίτσα: Το φεστιβάλ της συμπερίληψης επέστρεψε στην πόλη

Το 2021 ήταν η χρονιά που το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη επέστρεψε και πάλι "ζωντανά" στη Καρδίτσα, δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να χειροκροτήσει από κοντά την προσπάθεια και το μεγαλείο ψυχής των συμμετεχόντων.

Έρευνα συνδέει την παχυσαρκία με την έλλειψη ύπνου – Αναποτελεσματικός ο φόρος ζάχαρης

Οι έφηβοι που δεν κοιμούνται αρκετά κατά τη διάρκεια ενός σχολικού έτους καταναλώνουν έως και 4,5 κιλά ζάχαρη περισσότερο από εκείνους των συνομήλικων τους που κοιμούνται τακτικά, σύμφωνα με την τελευταία μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Brigham Young. Όπως εξήγησαν, ο λιγότερος ύπνος αυξάνει τον κίνδυνο οι νέοι να καταναλώνουν περισσότερους υδατάνθρακες και τρόφιμα με πρόσθετη ζάχαρη και να πίνουν περισσότερα ζαχαρούχα ποτά. Περισσότεροι από 90 έφηβοι συμμετείχαν στην έρευνα και ακολούθησαν τις συνήθειες ύπνου και διατροφής τους για δύο εβδομάδες.

Διαδικτυακό συνέδριο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου: Η Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας στο Σύγχρονο Σχολείο (10-11/2/22)

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου διοργανώνει διαδικτυακό συνέδριο με θέμα: Η Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας στο Σύγχρονο Σχολείο. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 10-11 Φεβρουαρίου 2022.

Το συνέδριο εστιάζει σε ζητήματα διδακτικής και διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στο σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Απώτερος στόχος του συνεδρίου είναι να συζητηθούν συναφείς προοπτικές και εφαρμογές, στον ευρύτερο ελληνόφωνο χώρο, για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε όλες τις σχολικές βαθμίδες.

Inspirational Mentors: Νέος θεσμός από το Junior Achievement Greece

Το Junior Achievement Greece, ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός προγραμμάτων/διαγωνισμών επιχειρηματικότητας για μαθητές και φοιτητές, ξεκινά ένα νέο θεσμό με σκοπό να υποστηρίξει τις επιχειρηματικές προσπάθειες μαθητικών ομάδων σε δημόσια σχολεία με έμφαση στα μικρά, ακριτικά και ειδικά Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη την Ελλάδα.

YouTuber που έπασχε από τη νόσο «Benjamin Button» πέθανε σε ηλικία 15 ετών

Μια δημοφιλής Youtuber και influencer που έπασχε από την ασθένεια του «Benjamin Button», πέθανε σε ηλικία 15 ετών. Η Αντάλια Ρόουζ, από το Τέξας, είχε διαγνωστεί με προγηρία, μια γενετική πάθηση γνωστή και ως νόσος του «Benjamin Button», όταν ήταν τριών μηνών.

Μ. Τσολιά για εμβολιασμό παιδιών: Δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες που εμφανίζονται μετά από χρόνια

Για τον εμβολιασμό των παιδιών και τις ανησυχίες των γονέων μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Μαρίζα Τσολιά.

Προέτρεψε τους γονείς να εμβολιαστούν οι ίδιοι και μετά να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, καθώς, όπως είπε, δεν έχουν παρατηρηθεί σημαντικές ανεπιθύμητες ενέργειες.