Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Επιδότηση μητέρων για εγγραφή παιδιών σε Παιδικούς Σταθμούς για το σχολικό έτος 2014-2015

Ξεκίνησε το Πρόγραμμα στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν μητέρες και να επιδοτηθούν το κόστος φύλαξης των παιδιών τους σε Παιδικούς Σταθμούς, για τη νέα σχολική χρονιά.

Το Πρόγραμμα «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε. παρέχει χρηματοδότηση των θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας για παιδιά στους παρακάτω τύπους «Δομών» φιλοξενίας:
Βρεφικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς,
Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας,
Παιδικούς Σταθμούς,
Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και
Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρία.

Τα γονίδια επηρεάζουν το πόσο καλοί (ή κακοί) γονείς θα γίνουμε!

Μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ψυχολόγους του Πανεπιστημίου του Michigan State, μας λέει ότι τόσο οι γενετικοί όσο και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες καθορίζουν το πώς ένας γονιός θα μεγαλώσει το παιδί του. 

H Google συμφώνησε να σταματήσει να αποκαλεί «δωρεάν», τα παιχνίδια με in-app purchases

Ήταν αρκετοί εκείνοι οι γονείς που διαμαρτυρήθηκαν σε εταιρείες και ενώσεις καταναλωτών όταν τα παιδιά τους, παίζοντας «δωρεάν» παιχνίδια στα smartphone και τα tablet τους, αγόραζαν «ζωές», «νομίσματα» ή οτιδήποτε άλλο, προκειμένου να συνεχίσουν να παίζουν. Αποτέλεσμα ήταν να χρεώνονται οι λογαριασμοί των κατόχων των συσκευών, εν αγνοία τους, ενώ τα παιδιά είχαν κατεβάσει ένα κατά τα άλλα «δωρεάν» παιχνίδι.

Υπνος με διακοπές ίσον... καθόλου ύπνος

Το γνώριμο κλάμα μέσα στη νύχτα, η επίσκεψη στην κούνια για τάισμα ή αλλαγή πάνας, ο «ψευτοΰπνος» για λίγο και μετά... ξανά μία από τα ίδια. Αυτό είναι το μοτίβο του ύπνου των περισσότερων νέων γονέων οι οποίοι συχνά αναφέρουν πως αισθάνονται το πρωί ακόμη πιο εξουθενωμένοι από ό,τι την ώρα που έπεσαν για ύπνο το προηγούμενο βράδυ.