Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Εγκύκλιος για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας και της επιθετικότητας μεταξύ των μαθητών

Εγκύκλιο για την αντιμετώπιση της βίας και της επιθετικότητας μεταξύ των μαθητών απέστειλε σήμερα 14/02/2011, ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Μιχάλης Κοντογιάννης, ύστερα από εισήγηση του Συνηγόρου του Παιδιού. 

Συνέντευξη: καθηγητής Παιδιατρικής Ανδρέας Κωνσταντόπουλος

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας ο καθηγητής Παιδιατρικής Ανδρέας Κωνσταντόπουλος. Οπως λέει, τα παιδιά με παραπανίσια κιλά κατατάσσονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου, αφού είναι πιο ευάλωτα και στις λοιμώξεις. Επιπλέον, αναφερόμενος στην έξαρση της γρίπης, σημειώνει πως «κακές συγκυρίες, όπως ο χειρισμός της γρίπης από επιστήμονες που δεν γνώριζαν το αντικείμενο, προκάλεσαν πανικό στους γονείς και δεν εμβολίασαν τα παιδιά τους».
Διαβάστε τη συνέντευξη, όπως δημοσιεύτηκε στα Νέα

Εκδηλώσεις για παιδιά στη Θεσσαλονίκη

Η παράσταση «Respect» στο θέατρο «Χώρα»

Είναι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής θεατρικής σοδειάς. Ο λόγος για την παράσταση «Respect», που παίζεται στο θέατρο «Χώρα». Ενα έργο που απευθύνεται πρωτίστως σε εφήβους, σε ένα κοινό 14-16 ετών, γι' αυτό και με εξαίρεση τα κυριακάτικα απογεύματα, οι παραστάσεις δίνονται πρωινά, για γυμνάσια και λύκεια.

Τo παραμύθι της Κυριακής στο ΕΘνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται τον πρώτο μήνα της άνοιξης, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, με τη Νίκη Κάπαρη να αφηγείται μύθους για τη θεά της καλλιέργειας και της γονιμότητας και τον Γιάννη Ψειμάδα να πλαισιώνει μουσικά την αφήγηση με ήχους κρουστών και έγχορδων οργάνων. 

Κύμα φυγής... μαθητών από τα σχολεία

Εκτός σχολείου αναμένεται να οδηγηθούν χιλιάδες μαθητές τα επόμενα χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης. Πάνω από το 10% των παιδιών εγκαταλείπουν πρόωρα τα θρανία, όπως εκτιμούν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι προβλέπουν αύξηση των ποσοστών της σχολικής διαρροής στην Ελλάδα. Ανησυχίες γεννούν και οι 37.652 μαθητές που διέκοψαν αδικαιολόγητα τη φοίτησή τους στο σχολείο, από το δημοτικό μέχρι το λύκειο, την περίοδο 2007-2008, όπως προκύπτει και από ετήσια έκθεση του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ.

Διδακτικές επισκέψεις στο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον ΣΕΓΑΣ υλοποιεί και φέτος το πρόγραμμα «Κλασσικός Αθλητισμός για Παιδιά». Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα επιμορφωτικών επισκέψεων και αθλητικών δραστηριοτήτων στο Παναθηναϊκό Στάδιο, για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί το διάστημα από 28/02/2011 έως 20/05/2011. 

Η ομορφιά του Ιmaginary

Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής συμφώνησαν ομόφωνα: οι εικόνες ήταν πολύ όμορφες. Τόσο ώστε ορισμένοι εξ αυτών δήλωσαν ότι δυσκολεύτηκαν αρκετά να επιλέξουν και να βαθμολογήσουν τις καλύτερες. 

Η μυστηριώδης γυναίκα χωρίς πρόσωπο ξεχώρισε συγκεντρώνοντας τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Ακολούθησαν το διακριτικό φθινοπωρινό φύλλο, το χαριτωμένο δελφινάκι, η κομψή βασίλισσα του σκακιού και οι χρωματιστές παράξενες καμπύλες. 

Σαν χθες: Διεθνής Ημέρα Προσευχής για τους Πάσχοντες από Αυτισμό

Τη δεύτερη Κυριακή κάθε Φεβρουαρίου εκκλησίες διαφόρων δογμάτων και ομολογιών θυμούνται και προσεύχονται για τους 535.000 ανθρώπους σ' όλο τον κόσμο που πάσχουν από αυτισμό.
Ξεκίνησε ως «Κυριακή του Αυτισμού» το 2002 στη Μεγάλη Βρετανία, με πρωτοβουλία του ζεύγους Κορία (γονείς με γιο αυτιστικό) και σταδιακά άρχισε να εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες του κόσμου.
Ο αυτισμός είναι μια πολύπλοκη πάθηση της ανάπτυξης του ανθρώπου. Εκδηλώνεται πριν από την ηλικία των 3 ετών και διαρκεί για όλη τη ζωή. Ο αυτισμός απομονώνει το παιδί ή τον ενήλικα που πάσχει από τον υπόλοιπο κόσμο.

Πάτι, Πατίτσες και παζάρι

«Η πιο όμορφη συναυλία» της Πάτι πούλησε τόσα εισιτήρια όσα λίγα θεάματα αναμένεται να το κατορθώσουν φέτος στην Ελλάδα του Μνημονίου. Πιτσιρίκια παραληρούσαν μπροστά στο είδωλό τους και πάγκοι με «αυθεντικά» αξεσουάρ της 16χρονης σταρ συνέθεσαν την εικόνα στο Κλειστό του Παλαιού Φαλήρου το περασμένο τριήμερο. 

Η πιτσιρίκα είναι γύρω στα οκτώ. Φορά στο κεφάλι μια καστανοχάλκινη περούκα με μπούκλες και ένα ασημένιο τσιμπιδάκι. 

Αφού βάλει προσεκτικά λιπ-γκλος στα χείλη της, αρχίζει να τραγουδά το σουξεδάκι των τίτλων της τηλεοπτικής σειράς «Πάτι». Λικνίζεται με σκέρτσο αφύσικο για τα χρόνια της, με νάζι εικοσάχρονης, θαυμάζοντας ναρκισσιστικά το είδωλό της στη θολή τζαμαρία του Τάε Κβον Ντο. 

"Δεν είναι υποχρεωτικό, μην έρθετε!"

"Τη διαμαρτυρία της για τις παιδικές γιορτές στα σχολεία και τα όσα συνεπάγονται αυτά σε κόστος, εκφράζει με επίστολή της μία μητέρα μαθήτριας, θέτοντας στο προσκήνιο ένα ζήτημα το οποίο προβληματίζει αρκετές οικογένειες". 
Διαβάστε την επιστολή όπως δημοσιεύτηκε στη Ροδιακή

ΚΕ.Δ.Δ.Υ.: Κοντά στους μαθητές με αισθητηριακές αναπηρίες

Το είδος της εκπαίδευσης που πρέπει να έχουν κατά τη μαθησιακή τους πορεία για την απόκτηση γνώσεων, άριστο επίπεδο επικοινωνίας, στάσεων, ικανοτήτων και πολλών άλλων δεξιοτήτων, στους μαθητές που παρουσιάζουν αισθητηριακές αναπηρίες ακοής (κωφοί, βαρήκοοι), καθορίζει το Κέντρο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης Τρικάλων.

Η θεατρική παράσταση «Όλα για την Παναΐλα» στο Κιλκίς

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελευθεροχωρίου πρόκειται να ανεβάσει παράσταση του θεατρικού έργου «Όλα για την Παναΐλα», το οποίο συγκέντρωσε θετικές κριτικές και την αποδοχή του κοινού.
Η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων προέκυψε έπειτα από πρόταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προς το Πολιτιστικό Σύλλογο Ελευθεροχωρίου. Η ανταπόκριση ήταν άμεση με προεξάρχοντα τον εφημέριο Σταυροχωρίου πατέρα Γεώργιο ενώ η θεατρική ομάδα απεδέχθη την πρόταση χωρίς δεύτερη σκέψη.
Σκοπός της παράστασης, η οποία θα δοθεί σε Κιλκίς , είναι η ενίσχυση των δραστηριοτήτων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μέσω της διάθεσης των εισιτηρίων. Η παράσταση στο Κιλκίς θα δοθεί το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 19.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Σαββατόβραδα με νόημα - Deaf promo