Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Οδηγός για ένα καλό πρωινό: Πώς να ξυπνήσετε και να σηκώσετε από το κρεβάτι του ένα παιδί με ΔΕΠΥ.

Το να ξυπνήσεις και να ετοιμάσεις ένα παιδί με ΔΕΠΥ το πρωί (έτσι ώστε να βγει από την πόρτα του σπιτιού του) δεν είναι για όσους έχουν αδύναμη καρδιά, αλλά μπορείτε να παρηγορηθείτε διαβάζοντας ότι δεν είστε οι μοναδικοί γονείς που δίνουν καθημερινά αυτή τη μάχη. Από ξυπνητήρια στην άλλη άκρη του δωματίου μέχρι πρόστιμο αν σηκωθεί αργά και τέρατα γαργαλήματος, οι αναγνώστες του ADDitude.Mag.com μας παρουσιάζουν τους αποτελεσματικούς και πολλές φορές ασυνήθιστους τρόπους που χρησιμοποιούν προκειμένου να σηκώσουν το πρωί τα πεισματάρικα παιδιά με ΔΕΠΥ. Διαβάστε τις συμβουλές τους και γελάτε άφοβα! 

Σχολές επαγγελματικής κατάρτισης ζητούν τα παιδιά με αναπηρία

Στα σχολεία Ειδικής Αγωγής τα παιδιά με αναπηρία καλλιεργούν δεξιότητες που θα τα βοηθήσουν να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία, αν τους δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία. Όπως λένε γονείς και εκπαιδευτικοί δεν υπάρχουν ακόμα οι δομές εκείνες που θα βοηθήσουν τα παιδιά αυτά να κάνουν πράξη όσα μαθαίνουν καθώς η ίδρυση Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης Ειδικής Αγωγής έχει μείνει ακόμα στα χαρτιά.

Προκήρυξη διαγωνισμών μυθιστορήματος για εφήβους, μυθιστορήματος για παιδιά και θεατρικού έργου για παιδιά

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου προκηρύσσει διαγωνισμούς συγγραφής
Μυθιστορήματος για εφήβους από 14 έως 18 ετών,
Μυθιστορήματος για παιδιά από 9 έως 14 ετών,
Θεατρικού έργου για παιδιά

Χρόνος υποβολής των έργων: 1η Φεβρουαρίου έως 30ή Σεπτεμβρίου 2016

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Τελλογλείου εμπλουτίζεται με μουσική!

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να αναγγείλει ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των σχολείων για την έκθεση: “Όραμα και Δημιουργία. Α.Γ. Λεβέντης και Δυτική Αφρική”, που θα ξεκινήσει την Δευτέρα 7 Μαρτίου, θα περιλαμβάνει και μουσικό μέρος.

Το ροχαλητό στα παιδιά μπορεί να επηρεάσει την υγεία τους

Τα παιδιά συνήθως ροχαλίζουν πότε πότε και αυτό συχνά δεν είναι επιβλαβές. Ωστόσο, παιδιά που ροχαλίζουν συχνά και έχουν αναπνευστικά προβλήματα στον ύπνο έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν προβλήματα συγκέντρωσης και μαθησιακές δυσκολίες.

Bild: Ευρώπη, δεν ντρέπεσαι όταν βλέπεις αυτά τα παιδιά;

Υπό τον τίτλο «Ευρώπη, δεν ντρέπεσαι όταν βλέπεις αυτά τα παιδιά;», η γερμανική εφημερίδα Bild φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της ένα εκτενές ρεπορτάζ από την Ελλάδα που αναφέρεται κυρίως στα προσφυγόπουλα.

Πειραματικό φάρμακο δίνει ελπίδες θεραπείας της νόσου του Χάντιγκτον

Αποτελεσματικό και ασφαλές φαίνεται να είναι το πρώτο φάρμακο κατά της αιτίας -και όχι μόνο των συμπτωμάτων- της νόσου του Χάντιγκτον, όπως έδειξαν οι δοκιμές σε ποντίκια και μαϊμούδες. Ήδη ξεκίνησε η πρώτη κλινική δοκιμή και στους ανθρώπους. Η ελπιδοφόρα ανακοίνωση έγινε από τους επιστήμονες στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας στο Βανκούβερ του Καναδά.

Απεξάρτηση από τα ναρκωτικά μέσω εικονικής πραγματικότητας

Ερευνητές στις ΗΠΑ αξιοποιούν πλέον την εικονική πραγματικότητα για να βοηθήσουν άτομα εξαρτημένα από τα ναρκωτικά, προκειμένου να απεξαρτηθούν.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χιούστον στο Τέξας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, δοκιμάζουν μία ειδική κάσκα εικονικής πραγματικότητας, που φορούν στο κεφάλι τους όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα.